Dromen vs doen

Wie heeft er nou nooit gedroomd om op een tropisch eilandje te wonen. Nou ik wel. En vaak! Heel vaak!

Eigenlijk al sinds mijn vriend (ondertussen ex) en ik elkaar kennen, zeggen we tegen elkaar ‘als we de staatsloterij winnen, dan gaan we in een warm land wonen’. Ofja, we  zouden eerst een wereldreis maken en dan in een warm land gaan wonen.

En stel, dat we nu niet die staatsloterij gaan winnen, dan gaan we wel als we met pensioen zijn ergens in het buitenland wonen. Ergens waar het zonnetje schijnt. En waar je lekker elke dag op je teenslippertjes rond kan lopen.

En voor sommige mensen is dat dromen genoeg. Even dromen dat je op een mooi strandje in het zonnetje ligt. Cocktailtje in je hand. Zomers muziekje op de achtergrond. En komen dan weer in de werkelijkheid, en gaan door met hun dagelijkse leven.

Voor andere is dat niet genoeg.

Die blijven dromen.

Steeds meer.

Elke dag.

dromen over een tropisch eiland

Ik was niet meer gelukkig hier. Ik kon me niet vinden in mijn werk. In mijn huis. In mijn woonplaats. Kort samengevat; ik vond er gewoon niets meer aan.

Totdat er ineens tot me doordrong dat je je eigen leven moet maken. een nieuwe start. Dingen doen die je leuk vind. Met alleen dromen bereik je niets.

Ik realiseerde me dat ik m’n dromen om moest zetten in daden. Ik moest gaan ‘doen’ in plaats van ‘dromen’.

Het begon met een verandering op werkgebied. Ik droomde al een tijdje om mijn eigen bikini label op te zetten. Maar zoals met alles was het altijd bij dromen gebleven. Maar nu ging ik eens doen. Ik maakte een afspraak bij de KVK. Bestelde stoffen. Ontwierp bikini modellen. Naaide ze in elkaar. en zo ontstond Akira Swimwear.

maar daar bleef het niet bij.

Ik had de smaak te pakken. Doen in plaats van dromen!

Want waarom zouden we eigenlijk ook perse die staatsloterij moeten winnen om in een warm land te kunnen gaan wonen? Daar kunnen we toch ook gewoon werken. En waarom pas gaan als we met pensioen zijn? Dan zijn we al oud en versleten. Nee, we gaan NU!

Oke, nu is een beetje overdreven, want het is een hoop geregel zo’n emigratie, maar wel binnen zeer korte tijd. Zoals het er nu voor staat, zal dit onze laatste winter zijn.

Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Gewoon onze laatste winter. Nooit meer die kou. Nooit meer die sombere dagen. (ik heb erg veel last van winterdepressie, dus de winters zijn een hel voor mij)

Nu vragen jullie je vast af waar we dan heen willen.

Naar een klein eilandje ver hier vandaan. Een eilandje met de mooiste stranden. Een eilandje waar de zon bijna altijd schijnt. Een eilandje dat Curaçao heet.

Ja, we willen naar Curaçao. Waarom? Dat lees je in een volgende blog.

Ons hele emigratie verhaal. 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

33 reacties op “Dromen vs doen

 1. Rob

  Wat een heerlijke site, Diana! Zo lekker vlot geschreven, herkenbaar en vooral zo eerlijk. Je zegt gewoon wat je niet leuk vindt, maar voegt dan wel eraan toe dat het jouw persoonlijke mening is. Nou, jouw persoonlijke mening komt vaak overeen met die van mij .
  Wat me wel opvalt is dat sommige recensies gebaseerd zijn op één bezoek, zeker bij sommige stranden. Is jammer, want dan blijft het een momentopname.
  En ik mis een recensie van Karakter, onderdeel van Coral Estate. Wij waren dar afgelopen week voor het eerst, op aanraden van een kennis, ook vaste Curacao-ganger. Ben wel benieuwd wat jij van Karakter en het strand vindt…
  Dankjewel en ga zo door!

  Reply
 2. Nikki

  Hi Dania, Super leuk dat je naar Curacao bent verhuisd! Als ik later genoeg geld verdient heb, is mijn droom om naar Bonaire te verhuizen!

  Reply
 3. Roy

  Beste Diana,

  Als jullie zo ver zijn om te gaan verhuizen naar Curacao dan raad ik jullie het volgenden aan.
  Om kosten te besparen is het raadzaam dat jullie je inboedel verkopen in Nederland, want zo’n container te huren voor de verhuizing is zeer prijzig, daarnaast computers (en andere electronica) zijn zeer gevoelig voor zee lucht en vochtigheid.
  Ook wat vele mensen vergeten is dat de net spanning op de ABC-landen 110-120 volt is ipv. de 220, dus jullie zullen daar toch nieuwe electronica moeten aanschaffen, voor tablets en phones kan je speciale adapter kopen (reisadapter), deze kosten niet zo veel.

  Om als Nederlander daar werk te vinden kan nogal moeilijk zijn, want het land (dit geld ook voor Aruba, Bonaire, Saba en st. Martin) schrijft voor dat werkgevers de inheemse bevolking het werk als eerst moeten aanbieden, als zijn voor deze werkplek GEEN geschikt persoon kunnen vinden op het eiland, dan heb je de kans om het werk te krijgen, anders niet,

  Maar er zijn andere mogelijkheden:
  1) Als jij of je man (Vriend), gespecialiseerd zijn in een bepaalde beroeps groep
  2) Je zet op Curacao je eigen bedrijf op, als je dat wil doen dan moet je slim te werk gaan, als je het goed doet dan kom je in de 10% schaal te recht, dit laatste geld alleen voor Curacao.

  Als je meer wil weten dan kan je me altijd vragen stellen.

  Met vriendelijke groet,

  Programmeur en Webmaster

  Roy

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi roy dankjewel voor je reactie.

   wij gaan wel onze spullen meenemen. we weten ondertussen ( we zijn nu in contact met bedrijven die die verhuizingen regelen) dat het erg duur is, maar om alles nieuw te kopen is ook duur. en ik ben blij met de spulletjes die we nu hebben dus alles gaat lekker mee.

   qua werk willen we idd als zelfstandigen aan de slag.

   woon je zelf in Curacao? of op 1 van de andere eilanden?

   Reply
 4. Pingback: Een half jaar bloggen. - Eiland Meisje

 5. Pingback: En toen zat ik in Marrakesh.. - Eiland Meisje

 6. Pingback: ervaring tattoo laten zetten - pijnlijk? - eiland meisje

 7. Wilmke

  Wauw vet gaaf meid! Doen wat je niet laten kunt, you go girl!! Ben benieuwd naar je bikinilijn! Wel blijven bloggen hè, is mooie omgeving voor foto’s daar.
  X Wilmke

  Reply
 8. Anniek

  Ah, supergaaf Diana! Tof dat je ook echt wat durft te maken van je dromen, en je niet zomaar laat tegenhouden. Ik ben héél benieuwd naar de rest van je verhaal, en wanneer alles allemaal gaat gebeuren! Gaaf!

  Reply
 9. Raya

  Wauw, wat een inspirerend verhaal zeg! Super leuk dat je gaat emigreren naar Curaçao… Ik ga zeker je verhaal blijven volgen. Nog veel succes!

  Reply
 10. Germaine Dupont

  Ik heb altijd veel respect voor mensen die hun dromen volgen! En wat klinkt het heerlijk….op een warm eiland wonen. Kans is groot dat ik de zomervakantie op Curacao doorbreng, dus dan kan ik voelen wat jij gaat meemaken. Super hoor! Alvast heel veel succes én plezier met de voorbereidingen! Xoxo Germaine

  Reply
 11. Kim

  Wat geweldig dat je jouw eigen bikini lijn hebt! Ik ga zo even kijken. Ben heel benieuwd 🙂
  En helemaal gelijk dat je jouw dromen nastreeft! Toevallig heb ik mij vandaag ook ingeschreven bij de KVK en nu gaat het echte werken beginnen. Heb er onwijs veel zin in.

  Heel veel plezier samen <3

  Reply
   1. Het Sushimeisje

    Dat helpt al mee. Maar het lijkt mij nog steeds heel moeilijk! En ook wel iets waar je gevoel voor kleur- en stofcombinaties bij nodig hebt. Iets wat ik dus niet heb 😉

    Reply
 12. Nathalie

  Vorig jaar verhuisde ik met mijn vriend naar Montevideo, Uruguay. We wilden altijd al eens in het buitenland wonen -het liefst in Zuid-Amerika- en vorig jaar kregen wij die kans via het werk van mijn vriend. We pakten binnen 3 maanden onze koffers, lieten ons huis, vrienden en familie achter en vertrokken in oktober richting Uruguay. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het is hier nog steeds mooi weer, strand op loopafstand, mooie plekjes en heerlijk eten! En de mensen zijn zo vriendelijk! Ik vind het heel stoer van je dat je bent gaan doen en je dromen achterna gaat! Ik wil je heel veel succes wensen en ik blijf je volgen!

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi nathalie!
   wat een leuk berichtje! dankjewel. ik heb je site even vlug bekeken en ziet er super uit! ga er zeker eens even langer rondsnuffelen.
   en wat gaaf dat jullie die kans kregen. ik zou hem ook met beide handen aangepakt hebben haha..

   Reply
 13. Truus

  Hallo ik ben Truus, op het ogenblik wonen mijn mn en ik in Vancouver Canada. We zijn al 3x op vakantie geweest op dat mooie zonnige eiland. Ik ben nog steeds Nederlandse en ook Canadian. Wij hebben op onze laatste vakantie plannen willen makem om te emigreren . Maar er kwam weer iets tussen in en hebben we het op zij gezet. Maar het gaat nog graag emigreren.

  Is daar een speciale actie voor nodig?? Mijn man is Canadian, we hebben geen kinderen. We hebben ons eigen huis, dat we kunnen verkopen, geen problem. Kan je mij wat gegevens geven wat we moeten doen om te beginnen met de emigratie. Ik dacht om dat ik een dual citizenship hebt dat het niet zo moeilijk zal zijn.
  Truus

  Reply
 14. Pingback: Waarom bloggen? - Eiland Meisje

 15. Pingback: emigreren naar curacao. waarom?

 16. Yvonne

  You go girl! Supergaaf dat je het gewoon gaat doen. Je moet inderdaad je eigen leven maken. Ben erg benieuwd naar je volgende artikelen 🙂 Akira Swimwear ziet er erg leuk uit.

  Reply
 17. Brigitte

  Oh wat word ik hier jaloers van, maar wat gaaf dat jullie dit gaan doen! En dan kun je Akira Swimwear dagelijks promoten, door lekker de heeeele dag in bikini rond te lopen. Ik blijf zeker volgen (en wegdromen…)
  Liefs,
  Bri

  PS. Man? Dat wist ik helemaal niet joh!

  Reply
  1. Diana Post author

   haha dan kan ik zeker wat beter promoten. en ook mooiere foto’s maken. een bikini komt toch net wat beter tot zn recht in een mooie omgeving.

   PS: zo kom je nog eens wat te weten he 😉

   Reply
 18. Lenny

  Hey Diana!

  Wauw, echt heel gaaf! En ook heel erg dapper! Ik hoop dat je je daar wel op je plek voelt. Mocht ik je niet meer zien voor die tijd, dan wens ik jullie vast veel geluk! Ik zou het niet kunnen, houd (nu nog) te veel van dit koude kikkerlandje, maar schroom niet om ons op de hoogte te houden van je leven daar, dan kunnen anderen (waaronder ik) lekker blijven dromen ;).

  Groetjes Lenny

  Reply