Het allernieuwste dieet

quinoa

Trok deze titel je aandacht? Vast wel, anders ben je dit nu niet aan het lezen. Het woord dieet heeft een soort aantrekkingskracht op ons vrouwen. En mannen? En als het dan ook nog het allernieuwste is, is het helemaal mooi. but guess what? Dit gaat helemaal niet over het allernieuwste dieet. Ik heb een hekel aan diëten. Ik wilde jullie aandacht. Heb ik die?

Food en sport zal een belangrijk onderdeel van mijn blog worden. Gewoon omdat het me interesseert en ik er veel mee bezig ben. Ik hou ervan om heerlijke nieuwe recepten uit te proberen. En dat wil ik graag met jullie delen.

Maar voordat ik dat doe, wil ik eerst mijn visie op eten geven.

Ik noem mezelf wel eens een #foodie –iemand die van goed en lekker eten houdt-. Maar het liefst hou ik het wel gezond. Dus in plaats van #foodie ben je dan tegenwoordig een #quinoakut. Ik voel me daardoor niet beledigd, want ik hou van quinoa. Als het goed klaar gemaakt wordt, dat wel.

#quinoakut

Ik hou dus van gezond en lekker eten. Een aantal jaar geleden kwamen gezond en lekker echt niet in 1 zin voor bij mij, maar nu wel. Omdat ik ondertussen weet, uit eigen ervaring, dat gezond eten zelfs veel lekkerder kan zijn dan ongezond eten.

Maar wat is dan gezond?

Dat is voor iedereen verschillend. 1 ding vind ik heel belangrijk, en dat is dat je zelf met je gezonde verstand nadenkt.

Als een of andere dieet-goeroe roept dat koolhydraten de duivel zijn, dan wil dat nog niet zeggen dat dat zo is.

Als iemand zegt dat gluten slecht zijn, omdat je daar een opgeblazen gevoel van krijgt, wil dat niet zeggen dat jij dat ook krijgt.

En als voedingscentrum zegt dat slankie gezond is, moet je eerst kei hard lachen, en dan bij je eigen nagaan hoe diep triest het is dat een site als voedingscentrum zoiets aanraadt. -sponsorrrrrr-

Maar ik zal jullie eens vertellen wat IK onder gezond eten versta.

IK denk dat als je alles zelf maakt, en het overgrote deel van de supermarktgangen overslaat, je goed op weg bent. ten eerste ban ik niet bepaalde voedingsmiddelen. Ik vind het de grootste onzin om dingen als brood/pasta/aardappel gelijk als ongezond te bestempelen. Maar als ik pasta bolognese eet. Dan eet ik pasta met een sausje gemaakt van verse groente. En niet een potje van bertolli of jumbo huismerk. Net zo lekker, en je hebt gelijk je vitamientjes binnen.

Daarnaast vind ik gevarieerd eten ook belangrijk. Dus niet elke dag het zelfde, maar afwisselen. Zorgen dat je van alles genoeg binnen krijgt. Dus genoeg eiwitten vetten en koolhydraten. En genoeg vitamientjes en mineralen.

Verder heb ik een hekel aan diëten. Waarom? Een dieet is iets waar je mee begint, maar ook mee eindigt. Dat werkt niet. Dan ga je jojo-en. Beter pas je gewoon je levensstijl aan. ‘Lifestyle change’ noemen we dat tegenwoordig heel hip. In het Engels klinkt alles veel hipper.

Hmm, ‘lifestyle change’ klinkt bijna net zo goed als ‘het allernieuwste dieet’. Misschien ga ik mijn volgend food gerelateerd artikel wel zo noemen. Wie weet.

Tips voor een gezonde levensstijl, en heerlijke recepten vind je hier

12 reacties

 1. zegt:

  Hi,

  Wow, your site is looking good!
  Thank you for sharing this information.
  Keep it up!

  with kind regards,

  memoona

 2. […] we het hebben over een lifestyle change. In een vorig artikel heb ik al gemeld dat ik niet van diëten […]

 3. Anita zegt:

  ik ben benieuwd naar je quinoa recepten?

  1. Diana zegt:

   speciaal voor jou zal ik de volgende keer dat ik een recept post, iets met quinoa doen. 😀

 4. zegt:

  Amen. Ik ben het helemaal met je eens!

  1. Diana zegt:

   leuk om te horen!

 5. zegt:

  Onwijs goed artikel! En inderdaad, mijn aandacht had je, gewoon omdat ik benieuwd was 🙂 Zelf ben ik ook echt totaal niet van het diëten, ik heb het ook niet nodig, dan zou ik snel te veel afvallen, meer dan ik kan hebben. Wel houd ik ontzettend van gezond eten, lekker gevarieerd, nieuwe dingen uitproberen, en o ja, havermout is echt mijn grootste vriend <3 Ik ben benieuwd wat je allemaal nog gaat schrijven hier, over een healthy lifestyle! Liefs

  1. Diana zegt:

   dankjewel, leuk om te horen! havermout is ook een grote vriend van mij haha. gebruik het altijd om te bakken. dus ik zal best wat receptjes hier plaatsen met havermout.

 6. zegt:

  Schitterend geschreven, echt perfect verwoord!

  1. Diana zegt:

   thnx Denna!

 7. Heel erg goed geschreven zeg! Ik probeer ook altijd alles zelf te maken. De laatste tijd bakken we ook gewoon ons brood zelf. Erg lekker en weten we zeker dat er geen troep in zit 🙂

  1. Diana zegt:

   dankjewel! brood bak ik nog net niet zelf. daarvoor eet ik het te weinig. maar wil het zeker eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *