De lekkerste boontjes ever

Boontjes met kip in een tortilla schaaltje - lekker en gezond recept

Als ik iets wil laten zien met mijn receptjes, is het wel dat gezond eten echt niet vies of saai hoeft te zijn. Gezond eten kan zo ontzettend lekker zijn. Het is gewoon een kwestie van goed klaar maken, en de juiste smaken toevoegen.

Boontjes die gewoon gekookt zijn met alleen wat zout erop vind ik niet te vreten. Maar de boontjes in dit gerecht zijn echt heerlijk. Ik vind de boontjes zelfs lekkerder dan de kip, en dat terwijl ik een echte vleeseter ben. En dit wil niet zeggen dat de kip niet zo lekker was. Dit wil zeggen dat deze boontjes gewoon belachelijk lekker zijn. Probeer het eens. Het is echt niet moeilijk om te maken.

Recept: boontjes met kip in een tortilla bakje.

Ingrediënten voor 2 personen.

 • 2 (volkoren) tortilla wraps.
 • kip spiesjes (deze heb ik gewoon zo uit de winkel)
 • 400 gram snijboontjes (die al klein gesneden zijn, of je moet ze zelf gaan snijden, maar dat is nogal wat werk)
 • olie/boter om in te bakken
 • zout
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl provinciaalse kruiden
 • 1 tl kaneel
 • chili poeder (hoeveelheid naar smaak)
 • een lekkere olijfolie – ik koos voor olijfolie met chili smaak, maar als je niet zo van pittig houdt kun je ook een andere smaak kiezen.
 • 1 el honing
 • 50 cl water
 • 3 el kokosrasp
 • 40 gram cashewnoten.

Kommetjes maken van tortilla wraps.

neem 2 ovenvaste schaaltjes. en vouw daar de wrap in. beetje aandrukken zodat de wrap de vorm van het kommetje krijgt. Dan zet je deze 10 minuten in de oven op 170 graden. Daarna af laten koelen in de schaaltjes. En klaar is je kommetje.

De lekkerste boontjes ever.

Doe wat olie/boter in een koekenpan en doe daar de boontjes in. Kruid deze met de knoflookpoeder, provinciaalse kruiden, kaneel, chili poeder en het zout. Doe er een scheutje water bij en doe er een deksel op. Even 10 minuutjes laten stomen, maar wel in de gate houden of er nog water in zit. anders brandt het aan. Als je merkt dat het water op raakt, dan doe je er gewoon wat extra water in. Na 10 minuten haal je de deksel eraf en giet je er een scheutje lekkere olijfolie en een el honing overheen. voeg nu ook 2 el kokosrasp toe en roer de boontjes goed door. De lekkerste boontjes ever zijn nu klaar.

De kip kun je tegelijkertijd in de pan doen als de boontjes, dan zullen deze ongeveer tegelijk klaar zijn. Vul de tortilla schaaltjes met de boontjes en leg daar de kip spiesjes op. stamp de cashewnoten fijn en strooi deze samen met nog wat kokosrasp over de kip en boontjes.

Boontjes met kip in een tortilla schaaltje - lekker en gezond recept

Echt, je zal groente op deze manier een echte lekkernij vinden. En in deze leuke bakjes staat het ook nog eens erg leuk op tafel. Dus ideaal als je eters krijgt. Zo zet je snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel die er ook nog eens leuk uitziet. Wat wil je nog meer? Behalve iemand die dit voor je klaar komt maken.

Eet smakelijk.

Andere heerlijke en gezonde recepten:

 

6 reacties

 1. Debby zegt:

  Dank je voor dit heerlijke recept. Dit zijn i.d.d. de lekkerste boontjes ever!

 2. zegt:

  Ohh, dit ziet er lekker uit!! Deze ga ik zeker proberen, ben niet zo gek op ‘losse’ snij- en sperziebonen, maar zo wordt het wel heel smakelijk!! Mooie foto ook, het water loopt me in de mond…

 3. zegt:

  Wat een heerlijk recept, en wat een leuke manier van serveren!

 4. zegt:

  Ziet er lekker uit, ik ben gek op kippie!

 5. zegt:

  Ziet er heerlijk uit! Ik vind snijboontjes ook altijd lekker!

 6. zegt:

  Volgens mij zouden wij prima samen boodschappen kunnen doen. Dit lijkt me een heerlijk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *