Bloggers life

hoe komen de meeste bezoekers op je blog?

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Hoe komen de meeste bezoekers op je blog?

 

Simone.

Omdat ik pas begonnen ben komen de meeste bezoekers nog via Facebook binnen. Dit zijn voornamelijk de mensen die ik al in mijn persoonlijke vriendenlijst had staan. Een groot gedeelte daarvan heeft ook mijn pagina geliked.

Karen.

Absoluut via Facebook en Twitter. Facebook staat helemaal bovenaan. Maar inmiddels is een groot deel van mijn bezoekers ook terugkerend en ik vind het ontzettend leuk om te zien dat mijn directe verkeer elke maand weer gegroeid is.

Yvonne.

De meeste toch wel via Google. Ze zoeken iets en komen dan terecht op mijn blog. Ook van hele oude artikelen zie ik dat ze nog steeds goed bekeken worden omdat mensen geïnteresseerd zijn in die dingen.

Suzanne.

Veel bezoekers komen door anderen blogs. Ik lees zelf veel blogs en probeer ook actief te reageren en zo komen er al anderen bezoekers naar je toe. Ook probeer ik leuke dingen te doen met andere blogs. Een meeting en daar schrijf je bijvoorbeeld over; klik! Een artikel samenwerking zoals dit; klik! Of een gastblog voor een andere blog; klik!

Kim.

De meeste bezoekers komen op mijn blog door Facebook. Op Facebook post ik een foto met een introductie van het artikel en een linkje. Ik heb gemerkt dat veel mensen via Facebook doorklikken, wat weer bezoekers oplevert voor mijn blog!

Julia.

Veel bezoekers komen via Facebook, maar ook via andere blogs en Bloglovin’! Zelf kom ik ook via Facebook op veel blogs, dus dat begrijp ik wel.


 

Hoe komen de meeste bezoekers op mijn blog?

Als ik in mijn Google analytics kijk dan is dit mijn top 3: Facebook, Google en direct verkeer. Ik vind het vooral leuk om te zien dat er al best veel mensen via Google op mijn site komen, want dan zijn die vele uurtjes die ik besteed heb om heel dat SEO gedoe onder de knie te krijgen niet voor niets geweest haha.

hoe komen de meeste bezoekers op je blog?

Dan nu de vraag aan jou. Hoe komen de meeste bezoekers op jouw blog?

Lees hier alle bloggers life artikelen over o.a. geld verdienen met je blog en omgaan met negatieve reacties.

19 reacties

 1. zegt:

  Bedankt voor de vermelding.

 2. zegt:

  Leuk dat het zo verschilt! Ik zie toch wel veel Facebook langskomen, maar toch houdt dat me tegen om te gebruiken voor m’n blog.. misschien omdat ik merkte dat het voor m’n webshop niet zo heel veel deed.
  Ik denk bij mij via Twitter & via reacties bij anderen.

 3. zegt:

  Wat grappig dat het bij iedereen zo anders is. Bij ons is het voornamelijk Facebook. Ik merk echt als ik een bericht heb geboost via Facebook. Via Instagram blijf ik het proberen, maar dat is lastig doorklikken. 🙁

 4. zegt:

  Leuk en interessant te lezen hoe het verschilt per blogger. Ik zie dat de meesten bij mij binnenkomen via Facebook maar ook bekenden die zich hebben ingeschreven op mijn mailinglist kijken vaak op mijn nieuwe posts.

 5. Mijn top 3: direct verkeer, Google en andere blogs!

 6. zegt:

  Wow ik wist helemaal niet dat veel bezoekers via facebook komen!

 7. zegt:

  Bij mij meeste via Facebook. Omdat ik niet allerlei groepen wil volspammen en een niche onderwerp heb lastig. Maar ik kan voor een deel de doelgroep bereiken die ik heb, maar nog niet optimaal.

 8. zegt:

  Driekwart komt toch echt wel via Google bij mij binnen. Erg leuk om te zien dat ze door te zoeken naar bijvoorbeeld een recensie bij mij uitkomen 🙂

 9. zegt:

  Bij mij spelen de zoekmachines toch wel echt de hoofdrol. Als ik iets binnen Facebook-groepen deel merk ik dat wel meteen aan mijn statistieken, maar binnen mijn ‘gewone’ pagina niet. x

 10. zegt:

  Twitter en Facebook zijn voor mij ook de manieren waarop de meeste mensen naar mijn blog komen. Mijn blog is via Google bijna niet te vinden helaas. Op Bloglovin’ blijft het aantal volgers ook hangen, maar misschien is het gewoon een kwestie van geduld en fanatiek door bloggen.

  Liefs,
  Nadeche

 11. zegt:

  Leuk om de reacties te lezen en dus te weten hoe het bij anderen werkt. Ik blog zelf via WordPress. De meeste bezoekers trek ik via WordPress-lezer, Facebook, Google en Twitter. Bloglovin’ daar heb ik vorige week mijn account verwijderd. Ik keek daar echt nooit. Het aantal bezoekers wat via Bloglovin’ bij mij terecht kwam was ook minimaal.

 12. zegt:

  Bij mij staat Facebook ook op nummer 1. Zelf klik ik ook vaak op die berichten die gedeeld worden op fb. Lekker makkelijk. Als ik een blog echt leuk vind voeg ik hem toe aan mijn bloglovin’, maar zelf heb ik niet veel volgers en bezoekers via die weg.

 13. Oh wat leuk om te lezen 😀 Bij ons is dat enorm verschillend, maar vooral Facebook en andere blogs 🙂

 14. zegt:

  Leuk om te lezen hoe het bij andere bloggers in zijn werk gaat. Bij mij staat Google stipt op één 🙂

 15. zegt:

  Leuk om te lezen! Bij mij begon het allemaal via Facebook, maar ondertussen speelt ook Google een grote rol merk ik.

 16. zegt:

  Bij mij staat Facebook echt bovenaan. Daarna Twitter en daarna verschillende andere blogs. Bloggers die mij hebben genoemd, waar ik heb gereageerd of waar ik een gastartikel heb geschreven. Via Bloglovin’ ook wel een aantal maar geen emmers vol zeg maar.

  1. Diana zegt:

   twitter wil bij mij niet echt werken… en bloglovin is bij mij ook geen emmers vol haha. eigenlijk komen daar bijna geen lezers vandaan bij mij.

 17. zegt:

  Leuk dat je via Google ook veel traffic hebt. Ik vind het altijd grappig om te zien wat mensen opzoeken en hoe ze dan op mijn site belanden.

  1. Diana zegt:

   jaa dat is idd altijd leuk om te zien haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *