Lifestyle change

lifestyle change

Laten we het hebben over een lifestyle change. In een vorig artikel heb ik al gemeld dat ik niet van diëten hou.

3 jaar geleden at ik kei – ik kom uit Brabant ja! – ongezond. Zakken snoep en chips gingen erdoorheen. Ook frisdrank dronk ik dagelijks. En de frietpan was mijn beste vriend.

Sporten haatte ik. Niks voor mij.

Dat merkte ik behoorlijk aan mijn lichaam. Niet alleen paste mijn kleren niet meer. Ook als ik 2 trappen achter elkaar op moest lopen kwam ik hijgend aan. En een sprintje voor de trein? Begon ik niet eens aan, dan de volgende maar.

Totdat er een knopje omging

December 2012, ik keek me vakantie foto’s van begin die maand terug. Dit kon zo niet langer meer. Er moest iets veranderen. Diëten had ik al vaak zat geprobeerd. Soms hield ik het een week vol, maar meestal maar een dag. Of een halve dag. Of een uurtje.

Uren heb ik google af lopen struinen, op zoek naar afval tips. En tussen al die diëten kwam ik ook zo af en toe iets tegen over een lifestyle change. T trok me aandacht. Dit klonk wel interessant. Nu wist ik waar ik op moest zoeken. En er ging een wereld voor me open. Gezond eten dat lekker is? Kan dat dan?

Ondertussen weet ik dat dat kan!

Ondertussen vind ik sporten ook leuk.

lifestyle change

Wat houd een lifestyle change nou precies in?

Je past je oude voedings- en bewegingspatroon aan. Je gaat niet minder eten, je gaat anders eten. Op een leuke manier. Want een lifestyle change doe je voor de rest van je leven, niet voor een paar weken of maanden. Ik zeg altijd; Als je het met tegenzin doet, dan doe je het verkeerd.

Voor elke ongezonde gewoonte zoek je een gezonde vervanging. Je zoekt een sport die je leuk vind zodat je beweegt voor de fun en niet omdat het moet.

En het allerbelangrijkste. Geniet! Je hoeft niet altijd even gezond te eten. Dan is het niet vol te houden, en val je snel terug in je oude gewoontes. Dus start niet met 1 of andere challenge om 30 dagen suikervrij te eten. Grote kans dat je na een week al heel je snoepkast leeg gaat eten. In 1 keer.

Wat voor mij heel erg helpt is de 80/20 regel. Dat houdt in dat 80 procent van je eten gezond is. De andere 20 procent mag ongezond zijn. Dus dan kan je best dat stukje taart pakken op een verjaardag, als je de rest van de dag maar gewoon gezond eet.

Ik zal binnenkort een artikel online zetten met goede tips die mij heel erg geholpen hebben om mijn levensstijl te veranderen.

6 reacties

 1. zegt:

  Goed dat je een gezondere lifestyle leidt nu, niet veel mensen hebben de kracht om die verandering bewust in te zetten. Ik denk dat het het gezondste is om vooral gezond, maar ook af en toe wat lekkers te eten. De afwisseling is belangrijk.

 2. zegt:

  waarom zit dit er zo lekker uit! mmm

 3. […] een vorig artikel heb ik jullie beloofd tips te geven om je levensstijl te veranderen. Op een leuke manier die ook […]

 4. zegt:

  Suc6 ermee. Ik ben net ook weer opnieuw begonnen met mijn leven te veranderen met gezond eten en sporten. Heb het al eerder gedaan en 25 kilo afgevallen. Door een flinke tegenslag is het fout gegaan.

 5. […] change’ klinkt bijna net zo goed als ‘het allernieuwste dieet’. Misschien ga ik mijn volgend food gerelateerd artikel wel zo noemen. Wie […]

 6. zegt:

  Wat goed dat je zoveel gezonder bent gaan leven! X Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *