Even een klein artikeltje er tussendoor. Niks spannends, maar wel super handig.
In veel van mijn baksels gebruik ik havermoutmeel. Veel gezonder dan bloem. En je kan dit natuurlijk gewoon kopen.
Maar het is veel goedkoper om het zelf te maken. en laat het nu ook nog eens hartstikke simpel zijn.
‘T enige wat je nodig hebt is een machine om iets fijn te malen. Zoals een keuken machine. Maar een koffiemolen is ook prima. En in de meeste blenders lukt het ook.
En je hebt natuurlijk havermout nodig.
Doe de havermout in de keukenmachine/koffiemolen/blender, en zet hem aan. Voilà, havermoutmeel.
Simpeler kan niet.
Ik zelf maak altijd een grotere portie tegelijk, en bewaar het in een luchtdicht bakje.
4 reacties
Hoezo is havermout “veel gezonder dan bloem”?
Weer een prachtig voorbeeld van vooringenomen foodie-onzin dat nergens op gebaseerd is!
Publiceer geen onzin op het internet.
[…] 3 el havermoutmeel […]
[…] 150 gram havermoutmeel […]
[…] 150 gram havermoutmeel […]