Weekoverzicht #7

Vakantie Sint Maarten tips

Ik was er even een tijdje tussen uit. Niet alleen van deze blog, maar ook van het eiland. Waar ik was en wat ik allemaal gedaan heb, lees je in deze blog.

Ondertussen al weer bijna 2 weken terug, maar ik was een weekje in Sint Maarten geweest. Ik had behoefte om gewoon even er tussenuit te gaan. Ja ook al woon ik zelf op een tropisch eiland, had ik toch even behoefte aan een andere omgeving. Eigenlijk wilde ik naar Colombia, het Tayrona park, maar dat was gesloten in de week dat ik oppas voor mijn honden geregeld had.

Dus ik moest wat anders bedenken. Sint Maarten kwam niet als eerste in me op. Ondanks alle goede verhalen die ik over het eiland had gehoord, dacht ik toch dat t vooral veel op de ABC eilanden zou lijken en ik wilde wat anders. Maar omdat ik ook niet ver wilde vliegen en het regenseizoen is en Sint Maarten de minste regendruppeltjes had op de klimaatwebsites, toch daar voor gekozen..

En daar heb ik absoluut geen spijt van. Wat een prachtig eiland is dat. Hele mooie stranden, zonder steentjes, De heuvels net wat hoger dan hier, en ook groener. En dan het eten, en vooral de service in de restaurants.. overal goed! Goedkoop bier, ook niet onbelangrijk.

Wat ook leuk is, is dat het eiland, hoe klein ook, bestaat uit een Nederlands gedeelte en een Frans gedeelte. En die 2 delen zijn dus ook echt verschillend. Het Nederlandse gedeelte is trouwens wel vooral Amerikaans met vooral veel Amerikaanse toeristen, hotels en casino’s. De voertaal is Engels en je betaald met Dollars. Het Franse Gedeelte is veel rustiger, de natuur is mooier, en de restaurants zijn beter.

Ik wilde graag in allebei de gedeeltes blijven om allebei de kanten van het eiland te ervaren. In mijn hoofd was het eiland iets groter dan dat het daadwerkelijk was. Van mijn ene verblijf naar het andere was welgeteld 15 minuten rijden.

In het Nederlandse gedeelte verbleef ik in een erg leuke Airbnb op een klein resortje in Pelican Bay op loopafstand van het strand en diverse restaurants. Ik pakte overigens gewoon de auto hoor, want ik ben lui, maar leuk om in deze omgeving te verblijven. Ik had een leuke barter deal geregeld, waardoor ik in ruil voor nieuwe foto’s voor het appartement kon verblijven daar. Zo’n zelfde deal had ik geregeld met een heel mooi hotel aan de Franse kant van het eiland. Daar verbleef ik in Grand Case, waar de beste restaurants zitten.

Op deze manier wordt een vakantie ineens een heel stuk goedkoper. Helemaal als je alleen gaat en de hotel kosten niet kunt delen. Ik weet niet of veel mensen mij volgen die ook met fotografie bezig zijn, of met Instagram.. maar mocht je ook dit soort deals met hotels willen maken, dan kan ik deze cursus erg aanbevelen. Ik heb hem een tijdje geleden gevolgd, en was al erg tevreden want hij is echt heel compleet. Maar ik wilde alles wat ik geleerd had eerst in praktijk brengen, en kijken of het mij ook daadwerkelijk zou lukken, voor ik het aan zou bevelen.

Het weer tijdens mijn vakantie was trouwens wel heel erg slecht de eerste helft. Ik heb gewoon 3 dagen achter elkaar regen gehad. En dan niet zoals normaal in de tropen.. Een harde bui en daarna weer zon. Nee dit was precies het weer waarvoor ik ooit Nederland verlaten heb. 3 dagen geen zon gezien. Gelukkig de 2e helft van de vakantie wel lekker weer gehad.

Ik ga binnenkort nog een aparte Sint Maarten blog maken met allemaal leuke tips en de mooiste plekjes, want als ik alles hierin moet vermelden wordt deze blog wel erg lang.

Eenmaal terug op het eiland kon ik meteen aan het werk. Eigenlijk had ik de dag dat ik terug kwam al een shoot staan, maar die was gelukkig geannuleerd, want ik had 6 uur vertraging. De dag erna stond wel vol shoots, dus ff rustig opstarten zat er niet in.

Dat weekend kwamen ook mijn ouders weer aan op het eiland. Dus dat is weer gezellig. Ze blijven de hele maand ook. Elke keer een beetje langer.

We hebben al wat strandjes bezocht en uiteraard al een paar keer bij mijn broertje wezen eten bij Funky Friet. Ze hebben weer een heerlijke extra special deze week. Met kip. Erg lekker. Ben wel vergeten een foto te maken, dus je zal me op m’n woord moeten geloven.

Volgende week lezen jullie over wat ik met mijn ouders allemaal ga doen en heb gedaan. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *