Weekoverzicht #8

De maand met mijn ouders zit er weer op. Heb ze afgelopen vrijdag weer uitgezwaaid op Hato. De tijd is weer snel gegaan en we hebben weer veel leuke dingen gedaan.

Maar ik wil deze blog eerst even gebruiken om lekker te zeiken. Op Curacao ja. Gewoon omdat dat kan, en omdat ik daar even behoefte aan heb. Want soms voelt het echt even alsof ik hier in een 3e wereld land leef. Gister weer 2 keer de stroom uitgevallen. En dan kun je wel zeggen, dat is de charme van Curacao. Dat hoort erbij.. Nou, ik ben er helemaal klaar mee dat om de haverklap de stroom uitvalt. Ik kan dan niet werken. Het is slecht voor je apparatuur. En ik ben er gewoon klaar mee en moest dat even uiten.

Nu weer terug naar de redenen waarom ik toch heel blij ben dat ik hier woon. Perfect is het namelijk nergens. Ondanks dat het regenseizoen is, regent het erg weinig, Wat niet alleen heel fijn is zodat ik niet veel werk afspraken heb hoeven verzetten. Maar ik ben natuurlijk ook weer de nodige dagjes naar het strand geweest. De zondagen waren sowieso stranddagen waar ik samen met mijn ouders lekker naar Bandabou ging. En die strandjes zijn allemaal zo mooi.

1 van die dagen zijn we naar San Juan gegaan. Ik kom er zelf niet zo vaak omdat mijn auto niet echt een terreinwagen is, maar papa en mama hadden een grote auto gehuurd. Dus hebben we een heerlijke dag daar doorgebracht. Yakita was er ook bij en die heeft zich zo goed vermaakt daar. Eigenlijk mocht ze daar niet komen. Ik had in de ochtend nog gegoogled of honden toegestaan waren en op eiland-meisje las ik dat dat zo was. Dus niet alles geloven wat op deze website staat haha. Tegenwoordig staat er een groot bord met verboden voor honden. Nu is Yakita natuurlijk geen echte hond, maar meer een baby, en we waren ook niet echt van plan om helemaal terug naar huis te rijden om de baby terug thuis te zetten.. Dus een handoekje over Yakita en toch maar mee naar binnen nemen. En wat had ze het leuk daar. Heerlijk rond gerend. gezwommen. Gegeven moment hadden we het hele strand voor onszelf. En wat is het mooi daar. Dit soort dingetjes maken de gebreken van het eiland toch wel weer helemaal goed.

We zijn ook een dagje naar Corendon geweest met de hele familie. Altijd zo’n lekker vakantie gevoel als ik daar ben. Vind het heerlijk zo’n dagje in een all inclusive hotel. Lekker de hele dag drankjes drinken in het zwembad. De glijbanen uittesten. En lekker frikandellen eten.

Afgelopen tijd ook weer een in een paar heerlijke restaurantjes wezen eten. Dus ik zal weer even een paar restaurant tips geven ;). Restaurant X was 1 van de favorieten. Dat plekje is zo gezellig aangekleed. Je zit er heerlijk, is maar 1 minuut vanaf mijn huis en de service en het eten is ook nog eens goed. Ik ben ook een avondje naar Number10 geweest. Deze plek is normaal alleen met lunch en ontbijt open, maar eens in de zoveel tijd ook in de avond. Je moet snel zijn met reserveren want het zit altijd vol, maar mocht je op Curacao zijn tijdens 1 van deze avonden dan zou ik zeker proberen om een plekje te bemachtigen.

Tijdens al dit ben ik ook nog een tijdje ziek geweest. Eerst dacht ik gewoon aan een griepje of corona.. Totdat ik helemaal onder de uitslag zat en mijn handen en voeten zeer begonnen te doen. Was toch iets anders. Mama – die precies het zelfde had – laat zich nu testen op Dengue, want waarschijnlijk was het dat. Spuit je goed in met anti muggenspul, want er zitten er veel van die rotbeesten momenteel. En als je er ziek van wordt is niet echt een pretje.

Afgelopen weekend was het ook weer tijd voor de jaarlijkse kerstshoot. Dit was nu de 5e keer en veel mensen zijn al meerdere keren geweest. Zo leuk om iedereen terug te zien komen. Sommige kwamen echt met kleine kinderen voor de 1e keer en staan nu met pupers voor de camera. Eerst wilde ik dit jaar overslaan. Had niet zoveel tijd ervoor. Maar kreeg zoveel vragen van vaste klanten met wanneer dit jaar de kerstshoot zou zijn, dat ik het niet kon laten om 1 dagje in te plannen. Zeker geen spijt van want het was weer een erg leuke dag met heel veel shoots en het resultaat is weer zo leuk geworden.

Er staat ook weer een volgende vakantie gepland. Ik heb mijn ticket geboekt voor volgend jaar mei. Ik ga 2 maanden naar Europa. En kon echt niet kiezen waar ik heen zou willen. Hoe langer ik ging nadenken, hoe meer plekjes op mijn wishlist kwamen te staan. Dus nu heb ik een treinticket gekocht waarbij ik 2 maanden door Europa kan reizen. Ik ga dus gewoon rondreizen. Samen met mijn baby Yakita. De precieze route weet ik nog niet. Maar het zal voornamelijk zuid Europa worden aangezien ik toch wel van de warmte hou. Mocht iemand nog leuke plekjes weten waar je makkelijk met de trein kan komen en die hond vriendelijk zijn, stuur me dan gerust een berichtje met je tips en aanbevelingen :D.

Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende keer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *