Algemene informatie Curacao

algemene informatie curacao

Leuk dat je meer over Curaçao wilt weten. In dit artikel vind je wat algemene feitjes over Curaçao. Gewoon simpele dingetjes zoals tijdsverschil, valuta, klimaat enz.


 

Oppervlakte Curaçao

De oppervlakte van Curaçao is plusminus 450 km2. De lengte is ongeveer 61 kilometer en de breedte varieert van 4 tot 15 kilometer. Ter vergelijking, Nederland heeft een oppervlakte van 41.500 km2. Niet zo groot dus.

Ligging Curaçao

Curaçao ligt in de Caribische zee, zo’n 55 kilometer boven Venezuela.

Aantal inwoners Curaçao

Er wonen Ongeveer 150.000 mensen op Curaçao. dat is te vergelijken met het aantal inwoners van Arnhem. Het overgrote deel daarvan woont in Willemstad. De bevolking van Curaçao is een mengelmoesje van allerlei verschillende nationaliteiten van over de hele wereld.

Officiële taal Curaçao.

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiamento. Daarnaast wordt er ook veel Spaans en Engels gepraat.

Klimaat Curaçao

Op Curaçao heerst een tropisch savanne klimaat. Het hele jaar door is het heerlijk rond de 30 graden, met ruim 3000 uren zon per jaar. Van september tot en met december is er veel kans op flinke buien. Maar na die buien komt vaak de zon weer terug.

Tijdsverschil met Nederland

In de winter is het in Curaçao 5 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het 6 uur vroeger.

Betaalmiddel Curaçao

In Curaçao gebruiken ze de Antilliaanse Gulden.  Daarnaast kun je ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Op dit moment – februari 2015 – is 1 euro is ongeveer 2 gulden waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *