Bloggers life

veranderd door bloggen

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Heeft bloggen jou veranderd?

 

op wat voor manier dan ook..

 

Yvonne.

Ik heb door bloggen in bepaalde dingen meer interesse gekregen dan dat ik al had in die dingen. Ook denk ik nu bij heel veel dingen die ik zie of het leuk is om er over te schrijven of dat ik er inspiratie uit kan halen. Maar als je meer naar mij persoonlijk gaat kijken dan heb ik door bloggen meer zelfvertrouwen gekregen. Hoe dat precies komt kan ik niet zo goed uitleggen… Maar dit zelfvertrouwen heb ik ook gekregen door YouTube. Ik kan bijvoorbeeld veel gemakkelijker presenteren en dat is wel heel erg handig voor op school.

Suzanne.

Zeker! Ik ben door mijn blog na een tijdje echt anders gaan denken. Ik vind het aller eerst leuk om bezig te zijn met make-up, fashion en fotografie en ik wil dit ook gerust laten zien. Voorheen deed ik niet zoveel gekke dingen met mijn haar of make-up omdat ik bang was hoe anderen erover dachten en nu probeer ik alles uit en maakt het me niet meer uit hoe anderen reageren.

Kim.

Bloggen heeft mijn leven zeker veranderd. Het heeft er voor gezorgd dat ik meer durf, denk dan aan mensen aanspreken of bijvoorbeeld dingen doen in mijn eentje. Ik ben dus zelfstandiger en volwassener geworden door mijn blog.

Karen.

Nee, niet veranderd, maar ik heb wel een hoop te danken aan bloggen.

Ik heb veel leuke mensen leren kennen via mijn blog en ik heb zelf jaren geleden een carriere switch gemaakt door mijn blog. Ik ben zelfs aangenomen omdat ik door mijn blog veel affiniteit met social media heb en het medium ook beter begrijp.

Esmeralda.

Ja ik denk zelf van wel, ik ben wat zelfverzekerder geworden.  Al moet ik zeggen dat ik nog steeds mezelf niet helemaal op mijn gemak voel als er mensen langs komen als ik outfit foto’s maak.

Nina.

Bloggen heeft wel degelijk invloed op mijn leven (gehad). Ik probeer hierdoor meer de focus te leggen op het positieve.
Ook is mijn zelfvertrouwen wel een beetje gegroeid. Omdat ik gewoon mijn gevoel gevolgd heb. Feels great!


 

Of bloggen mij heeft veranderd?

Ik ben vaker make up gaan dragen haha. Niet zozeer voor mijn eigen blog, maar meer door het lezen van andere blogs. Oké, en soms ook wel om zelf ook een beetje fatsoenlijk op de foto te staan voor mijn eigen blog.

En ik ben het belangrijker gaan vinden wat andere van mij vinden. Heel stom. ‘Vroeger’ had ik altijd zoiets van f*ck jou en kijk lekker de andere kant op, als ik je niet aansta.. Maar op een of andere manier vind ik het wel heel belangrijk wat mensen van mijn blog vinden, en dat gevoel slaat soms over op mij als persoon en dat vind ik niet leuk. Ik hoop dat ik dat weer kan omdraaien en het ook minder belangrijk ga vinden wat mensen van mijn blog vinden en daardoor het ook weer minder belangrijk ga vinden in het dagelijkse leven. Dus eigenlijk ben ik juist onzekerder geworden in plaats van zelfverzekerder zoals de meeste andere bloggers aangeven.

veranderd door bloggen

Dan nu de vraag aan jullie. Heeft bloggen jou veranderd? 

Alle ‘bloggers life’ artikelen lezen?

 

11 reacties

 1. Leuke vraag! Ik heb veel geleerd door alles wat er bij bloggen komt kijken. Verder heeft het mijzelf denk ik niet echt veranderd. Het is eerder dat ik zelf een ontwikkeling heb doorgemaakt die je in mijn blogs terug ziet. Het werkt bij mij zodoende denk ik net andersom.

 2. zegt:

  Niet heel erg veel maar ik heb wel mijn eigen stijl ontwikkeld, ik trek me minder aan van wat anderen zeggen en ik doe gewoon wat ik leuk vind.

  1. zegt:

   Maar dat kan je daar ook lezen. Ik las gewoon over mijn eigen stukje heen.

 3. Ellen zegt:

  Vervelend om te horen dat je onzekerder bent geworden door je blog, want dat is totaal niet nodig. Je wil het gewoon goed doen en denk dat je trots mag zijn hoe je t tot nu toe maar allemaal doet!

  Denk dat je het trouwens nu zo voelt, omdat veel mensen een mening vormen over je blog en over jou en die ook geven/uiten. Terwijl normaal in t dagelijks leven zal niet gauw iemand zijn mening over jou geven/uiten, of denk ik dan fout? 🙂

 4. zegt:

  Wat een leuk idee dit. Bloggen heeft mijn leven wel anders gemaakt idd. Ik ben openen geworden (ik plaats het immers ook al op het ineternet ;p) Maar mijn interesses zijn ook breder geworden. Ook voelt het alsof ik een groepje vrienden erbij heb, zo leuk! Zou het niet meer willen missen 🙂

 5. zegt:

  Bloggen heeft ervoor gezorgd dat ik meer leuke dingen onderneem, ik meer foto’s maak en me meer bewust ben van al het moois in mijn leven. Helaas brengt bloggen ook onzekerheid en faalangst met zich mee. Maar doordat ik hiermee geconfronteerd wordt, leer ik er juist beter mee om gaan.

 6. zegt:

  Grappig dat eigenlijk voor iedereen het bloggen wel invloed heeft. Jammer dat je het voelt als onzekerder worden. Ik begrijp je gevoel echter wel. Voor mij als beginnend blogger kan ik nog niet zo goed zeggen welke invloed het op me heeft. Wat me opvalt is dat ik juist meer bewust met dingen bezig ben. Ik zie overal een blogonderwerp in, maak ineens veel meer foto’s van alles, maar vooral ook van de kinderen (ook een onderwerp) en dat vind ik eigenlijk juist heel fijn! En ik vind mezelf ineens veel meer de moeite waard om goed voor mezelf te zorgen. Natuurlijk ben je onzeker over of je artikelen wel aanslaan, wat anderen van je vinden etc. Maar je kunt niet de hele wereld te vriend houden, en het leuke van bloggen is nu juist dat er voor iedereen wel een doelgroep is.
  Ik vind het in elk geval leuk om jouw blog te lezen en zo te zien vele anderen met mij. Keep your head up meid! En geniet van de wondere wereld van het bloggen 😉
  XoXoX Bianca

 7. zegt:

  Jammer dat je er minder zelfzeker door bent geworden… Al moet ik wel toegeven dat het herkenbaar is. Zo schreef zo’n drie weken geleden (denk ik) een artikel over Vlaamse Gebarentaal dat ontzettend veel gedeeld is geweest. Die aandacht kende ik niet en ik was er echt door overweldigt. Vandaag schreef ik weer een artikel en de teller staat op 78 keer gedeeld. Leuk zou je denken, maar ik krijg er echt stress door. Ik voel nu al een paniek opkomen, omdat ik het gevoel heb dat ik volgende keer wéér een beter artikel moet schrijven. En dat is gewoon niet haalbaar. Mensen lezen nu wat ik schrijf, hebben een oordeel over mij en ik ben doodsbang om mensen teleur te stellen.
  Bloggen heeft me ook veel gebracht hoor en ik doe het ontzettend graag (zou er nooit mee willen stoppen), maar die paniekaanvallen maken het moeilijk.
  Interessante vraag weer die je gesteld hebt! Liefs

  1. zegt:

   Oeps, foutje: *overweldigd

 8. Vervelend dat je er nu meer mee bezig bent wat anderen van je vinden. Zonde! Hopelijk vind je snel een manier om dit weer om te draaien en juist zelfvertrouwen te halen uit het bloggen 🙂

 9. zegt:

  Ja het heeft mij veranderd. Ik ben stuk bewuster en werk harder. Ik loop dankzij mijn blog hard en ben creatiever.

  Leuk topic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *