Walk in closet – inspiratie

Vandaag heb ik inspiratie beelden van de ultieme meisjesdroom. Namelijk de walk in closet. En ik laat jullie de mijne zien.

Inspiratie beelden walk in closet.

walk in closet blogger

Bron

 

walk in closet blogger

Bron

 

walk in closet blogger

Bron

 

walk in closet blogger

Bron

Mijn walk in closet.

Zodra ik wist dat we in dit huis gingen wonen, had ik al bedacht dat 1 van de slaapkamers een walk in closet zou worden. in ons oude huis kon ik mijn kleding echt niet meer kwijt terwijl we toch 2 grote kledingkasten hadden. Elke keer als ik iets nieuws kocht, moest er iets ouds weg. Zonde. Dus dat moest anders.

Mijn vriend en ik hebben de inloop kast samen gemaakt. Oké, met een beetje hulp van papa. Maar toch grotendeels wij samen. Ik heb hem zelf ontworpen. Er moest zoveel mogelijk opberg ruimte komen in de kamer, want ik wilde niet weer plaats te kort komen. Al kom ik dat nu al wel weer. Misschien tijd om weer te verhuizen? Ow wacht, dat ga ik ook doen. Al ben ik bang dat ik dan niet meer zo’n ruime kast als nu zal hebben. Maar gelukkig kan dan ook de helft van de kleding weg. Namelijk de winter kleding.

Ik zal jullie eens een rondleiding door mijn walk in closet geven:

Als je binnen komt, heb je het gedeelte waar mijn lange jurken/rokken hangen, en de schoenen plankjes van mijn vriend.

walk-in-closet-blogger5

Aan de andere kant heb je mijn schoenen plankjes. Verschil moet er zijn.

zelf walk in closet maken

Aan de achterkant van de inloopkast zijn de kleding planken. Deze delen mijn vriend en ik heel eerlijk. Ik net wat meer dan hij.

zelf inloopkast maken

Onder die plankjes heb ik nog een rek hangen voor blouses, topjes, korte jurkjes en rokken.

zelf inloopkast maken

Aan de andere kant zijn nog 2 kledingrekken. De bovenste is voor mijn jasjes en vesten. De onderste is voor mijn vriend. zelf walk in closet maken

En dit is wat achter die deur zit. rotzooi. Nee, gewoon dingetjes zoals ondergoed, bikini´s en sportkleding.

zelf walk in closet maken

Zo, dat was de tour door mijn walk in closet.

Zelf een inloopkast maken?

Het is heel simpel te maken. En relatief goedkoop. Je hebt alleen een lege kamer nodig, die je kan missen. De rekken hebben we gemaakt van stijgerbuizen. Deze kun je op maat bestellen, dus die hoef je dan alleen maar op zijn plek te zetten en in de vloer en plafond vast te schroeven. Je kan ook heel makkelijk varieren, zoals de buizen hoger of lager te hangen en extra buizen toevoegen.

De planken die ik heb hangen is een heel simpel systeem wat je bij de gamma of praxis kan halen. Je schroeft rails tegen de muur, hangt daar wat plank dragers in, en daar kun je de planken op leggen. Ook dit systeem kun je later nog makkelijk aanpassen, zoals planken toevoegen, weghalen of de ruimte tussen de planken te veranderen.

Ikzelf heb ook nog een half wandje in het midden van de kamer gemaakt, zodat ik meer ruimte had om buizen op te hangen. maar het zou ook leuk zijn om een grote poef of tafeltje in het midden te zetten.

Tip voor de hangertjes: Action!!

Follow

Diana

Praat gezellig mee

16 reacties op “Walk in closet – inspiratie

 1. Pingback: Walk In Kast | Dennis.life

 2. Pingback: Shoplog zomer 2015 - Eiland Meisje

 3. Frederique

  Wowie, wat een leuke inspiratie en ik hou echt van jouw inloopkast ook! Ik wil zelf ook zo graag mn kast een update geven. Enige is dat ik eerst beter kan gaan samenwonen met mijn vriend en het dan in ons nieuwe huis allemaal even goed onder handen kan gaan nemen. Dat zou slimmer zijn 😉
  x en fijn weekend babe!
  Frederique

  Reply
 4. Juliet

  Wat leuk zeg dat je dit deelt! Ik vind het altijd heel leuk om te zien hoe anderen hun kledingkast inrichten. Ook vind ik het altijd super mooi wanneer alle hangers hetzelfde zijn, net zoals jij hebt. Het oogt lekker geordend, clean en netjes.

  Reply
 5. Esmeralda

  Mooi kast zeg!, wauw.. ik ben ook nog blij met de mijne, maar de kans is groot dat ik in een aantal jaar weer ga verhuizen en zal de kast dan weer anders indelen. Haha houdt een mens bezig :). xx

  Reply