Recept – Gezonde lunch

Vraag me niet hoe ik sommige recepten bedenk. Ik vind het leuk om gewoon van alles door elkaar te gooien en dan zie ik wel of er iets lekkers uitkomt.

En damn, dit recept is een blijvertje zeg. Echt heel erg lekker. Daarnaast is dit ook nog eens super gezond.

Een receptje vol met groente zonder dat je dat proeft. Daar hou ik van.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 5 eieren
 • 300 gram pompoen
 • 50 ml kookroom
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Stukje gember
 • Peper
 • Zout
 • Eventueel wat verse basilicum
 • pijnboompitjes
 • Boter/olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Kook of stoom de pompoen eerst tot deze zacht is. Snij de ui doormidden. Doe de helft van de ui met de eieren, pompoen, kookroom, knoflook, gember, peper en zout in de blender of keukenmachine. En mixen maar! Totdat je een egale massa hebt.

Dit kun je nu in de pan bakken op dezelfde manier als roerei. Ik heb ook geprobeerd om m te bakken als een omelet, maar dat was niet zo’n succes. Lastig om te draaien.

Rooster in een ander pannetje wat pijnboompitjes. Snipper de andere helft van de ui. Dit kun je er nu nog overheen strooien. Ik heb er ook nog wat verse basilicum over gedaan. Lekker en leuk voor de foto. En ik had het helaas niet in huis, maar ik weet zeker dat wat geraspte kaas hierop ook echt heerlijk is!

lunch ideeën - gezonde recepten

Echt waar, dit moeten jullie zeker eens maken. Verrassend lekker!

Nog meer gezonde recepten? Kijk dan eens naar deze overheerlijke cheesecake of gezonde brownie.

Follow

Diana

Praat gezellig mee

6 reacties op “Recept – Gezonde lunch

 1. Jessica

  Leuk dat je ook steeds vaker recepten op je blog plaatst! Ik had laatst in een vegetarisch restaurant die pompoenfrietjes op die exact op jouw recept leken; SUPERLEKKER!

  Reply