Pompoen frietjes

recept pompoen frietjes. lekker en gezond.

Ik zoek eigenlijk altijd naar manieren om groente lekker te maken. want heel eerlijk, ik vind groenten zo gewoon helemaal niet zo lekker.

Vroeger had ik echt een hekel aan groente. We kregen ze dan ook altijd gekookt met alleen wat zout. Zo vind ik ze nog steeds niet zo lekker.

Maar groenten kán wel heel lekker zijn. neem bijvoorbeeld dit recept. Deze pompoen ‘frietjes’ zijn echt om te smullen.

Recept voor pompoen frietjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 fles pompoen
 • 1 rode ui
 • 4 teentjes knoflook
 • Stukje gember ( ongeveer 4 cm)
 • 1 rode peper
 • Tijm en rozemarijn – maar natuurlijk kun je ook andere kruiden kiezen –
 • Olijfolie
 • zout

Bereidingswijze:

Was de pompoen en snij deze in schijfjes van ongeveer een halve tot 1 cm. Je kan ook de pompoen in de vorm van friet snijden zodat het ook echt op friet lijkt, maar ik vind schijfjes gewoon makkelijker snijden. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Verdeel deze over een met bakpapier bekleed rooster en besprenkel me olijfolie. Strooi er ook wat zout over.

Snipper een rode ui, de knoflook, gember en rode peper, en verdeel dit over de pompoen. Neem wat takjes van de verse kruiden en leg deze er ook boven op.

Schuif het rooster nu in de oven. De frietjes hebben ongeveer 40 minuten nodig op 180 graden. Als de bovenkant een kleurtje begint te krijgen zijn ze klaar. De takjes kun je nog even uitschudden, en er met je vingers langs gaan zodat de kruiden eraf vallen. De takjes gooi je weg, en de rest verdeel je over 2 borden.

Lekker met een stukje vlees.

Een hele fles pompoen is best veel voor 2 personen, dus wij eten er verder geen rijst ofzo meer bij. Alleen de pompoen en vlees. Maar dat is natuurlijk ieder voor zich.

recept pompoen frietjes. lekker en gezond.

Eet smakelijk.  

8 reacties

 1. […] ik het hele jaar door pompoen want ik vind ze heerlijk. Zo heb ik al eens een keer een receptje van pompoen frietjes en deze ‘gezonde lunch tip‘ gedeeld op deze site. En binnenkort zal ik ook nog een […]

 2. zegt:

  Yum, ziet er goed uit! En best makkelijk te maken volgens mij (ik hou van dingen die snel te bereiden zijn en vervolgens lang in de oven moeten staan). Een dikke plus trouwens dat je hier geen frietvet en frituur voor hoeft te gebruiken 🙂

 3. Lijkt me lekker om een keer te proberen!

 4. Oeh, dat ziet er lekker uit zeg! Weer eens wat anders dan gewone of zoete aardappeltjes

 5. Ik ben gek op pompoen, maar vaak eet ik het als soep. Dit ga ik zeker onthouden, want het water loopt me nu al in de mond!!

 6. zegt:

  Ik hou van pompoen! Dit recept ziet er heerlijk uit. Dank voor de tip. Je moet idd je blog ook opgeven bij Mytaste en dan lekker allemaal tropische recepten posten vanaf Curacao!

 7. zegt:

  Zelf heb ik ook ooit wortel in de frituur gedaan, dit gaf ook een heel apart effect.

 8. zegt:

  Groenten kan zeker lekker zijn! Dit ziet er heerlijk uit, al moet ik beken ooit pompoensoep gegeten te hebben die super smerig was. Sindsdien nooit meer pompoen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *