Waarom bloggen?

waarom bloggen.

Een jaar geleden waren er al wat mensen die zeiden dat ik een blog moest beginnen. Ik denk ter aanleiding van mijn instagram foto’s. maar ik wimpelde dat weg. Nee een blog is niets voor mij. Dat moet je bijhouden, en dat kan ik niet. Te druk. Te lui.

Afgelopen zomer heb ik mijn eigen bedrijfje opgestart. Ik heb mijn eigen bikini merk opgezet. Erg leuk en aardig. Veel complimentjes gehad over mijn bikini’s. dankjewel daarvoor, dat doet me goed. Maar het moet toch wat onder de aandacht van een groter publiek komen.

Maar hoe?

Tv reclame kan ik niet betalen. Eigenlijk heb ik sowieso niet veel geld om te investeren. Dus dan is het best lastig om reclame te maken. instagram hielp wel wat mee, maar ook niet genoeg. En facebook sloeg al helemaal niet aan. Toen dacht ik, een blog! Dat moet ik doen. Dat trekt – hopelijk – wat lezers. En lezers zien dan mijn bikini’s.

waarom bloggen.

Niet dat het veel geholpen heeft. Maar ik heb wel een nieuwe passie ontwikkeld. Namelijk voor het bloggen. Wie had dat ooit gedacht. Ik en een blog. Nu 2 zelfs. Al heb ik die van me bedrijfje nu op een laag pitje staan.

Waarom dan nog een blog beginnen?

Omdat er aan het bloggen voor een bedrijf nogal wat beperkingen en nadelen zaten. Ten eerste heb ik mijn website in 2 talen staan. Dus elk artikel moet 2 keer geschreven worden. In het Nederlands en in het Engels. Dat is best saai, 2 keer het zelfde schrijven.

Daarnaast kan ik op de blog van akira swimwear – de naam van mijn bikini merk- niet over alles schrijven. Het kan niet persoonlijk worden. En dat vond ik jammer.

En voor de mensen die het nog niet weten, ik ga dit jaar emigreren. Dus ik had sowieso al het idee om tegen die tijd iets bij te houden, zodat de mensen die ons kennen al onze ‘wilde’ avonturen zouden kunnen lezen.

Waarom niet alles combineren. Een blog starten over alles wat mij bezig houdt. Zoals eten, sporten en mode, maar ook een soort van dagboek wat ik allemaal meemaak. Nu en vooral straks, als ik niet meer hier woon, maar op een tropisch eilandje.

Dus eigenlijk ben ik in eerste instantie begonnen met bloggen om wat bekendheid te creëren voor mijn eigen bedrijf.

Een vraagje aan mijn lezers die zelf ook een blog hebben. Wat is de rede dat jullie gestart zijn met bloggen?

18 reacties

 1. […] maanden geleden startte ik eiland-meisje. Waarom? Dat kun je in dit artikel lezen. Natuurlijk hoopte ik dat veel mensen mijn blog zouden lezen. Maar ik had nooit verwacht dat […]

 2. […] Ik zelf heb een tijdje geleden een heel artikel geplaatst met waarom ik ben begonnen met bloggen. Dus dat ga ik nu niet nog een keer vertellen, maar kun je hier lezen. […]

 3. zegt:

  Heb net lekker je blog doorgekeken en gelezen, en echt super leukkkk! Ook natuurlijk gelijk een kijkje genomen op je webshopje van je bikini’s. Echt leuk om te zien hoe jij je dromen achterna gaat! Betreft je webshop wat tips om wat meer bezoekers en hopelijk kopers te trekken: Het is zooooo belangrijk om je SEO te benutten! Echt.. En werk bijvoorbeeld samen met bloggers, door je product via hun te promoten! Ik ben zelf nog student, maar mijn interesse in de mode is groot! dus vind het heerlijk om te lezen en zien wat je allemaal doet! keep up the good work 😀

 4. Even snel op je blog gekeken, bedankt voor je leuke reacties en wat tof dat je naar Curacao gaat. Wanneer? Een van mn vriendinnen loopter nu co-schappen, wellicht kan ik jullie in contact brengen. Ze houdt ook van surfen 😀
  En ik ben begonnen met een blog om mijn schrijfstijl te ontwikkelen. Er komt steeds meer bij kijken en dat vind ik geweldig!

  p.s. ook een leuke blog heb jij! Zal je bikini’s ook es bekijken 😀

  1. Diana zegt:

   aah dankjewel 🙂
   over 2 en halve week ga ik op vakantie. en na de zomer gaan we een keer verhuizen. staat nog niks vast.
   X

 5. zegt:

  Ik wilde dingen delen met de wereld… Voor mezelf maar ook om te delen met mensen die ik weinig zag of aan de andere kant van de wereld wonen. Ik schrijf nu een blog om te inspireren, mezelf uit te dagen en te ontwikkelen.

  Wat leuk dat je een eigen bedrijfje hebt, veel succes ermee en veel blog plezier!

 6. zegt:

  Wauw wat een super mooie site heb je! En natuurlijk leuk dat je bent begonnen met bloggen!
  -x-

  1. zegt:

   dankjewel! echt lief <3
   X

 7. Ik ben blij dat je de stap hebt gezet om te bloggen ! 🙂

  1. zegt:

   ik ook hihi 😀 dankjewel
   X

 8. zegt:

  Leuk om te lezen, je hebt heel veel goede redenen voor je blog. Ik dacht ook eerst “dat hou ik nooit vol”, maar ik ben nu toch al vier maanden bezig. Het wordt steeds leuker. Je layout is in elk geval super mooi.

  1. zegt:

   dankjewel <3 en fijn dat je het steeds leuker vind. dat is een goed teken.
   X

 9. Ha, ja leuk, bij mij was een blog eigenlijk ook de oplossing om alles samen te voegen; muzikant zijn, schrijven en beauty/fashion met elkaar combineren! Ik blog en vlog ook pas net, maar heb er onwijs veel plezier in en ik wil hiermee ook graag wat aandacht vragen voor klassieke muziek, omdat ik vind dat daar veel onwetendheid over is, terwijl het mijn grote passie is! Ik zal je volgen x

  1. zegt:

   ik ga zeker eens een kijkje op je site nemen. interessante combo hihi.
   X

 10. zegt:

  Wat leuk! Ik ben ook pas begonnen en vind het ook heel erg leuk. Zat ook te twijfelen om 2 talen te gaan doen. Uiteindelijk toch alleen voor Nederlands gekozen. Ik ben ook veel te ongeduldig daarvoor haha. Als ik iets in mijn hoofd heb moet het echt z.s.m online staan! Ik ga je bikini’s even bekijken!

  Liefs

  1. zegt:

   nog een beginnende blogger! leuk. maar nee in 2 talen is niet fijn haha. je blog ziet er wel super uit
   X

 11. zegt:

  Wat leuk dat je op die manier een nieuwe hobby hebt ontdekt. Ik ben gaan bloggen omdat ik me verveelde volgens mij. Maar dat is al 8 jaar geleden

  1. zegt:

   dat is lang geleden al! leuke blog heb je
   X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *