Tips om gezonder te leven

gezond afvallen tips

In een vorig artikel heb ik jullie beloofd tips te geven om je levensstijl te veranderen. Op een leuke manier die ook vol te houden is.

Dus bij deze, mijn tips om gezond af te vallen.

Wat ik belangrijk vind is dat je klein begint. Dus niet gelijk van de 1e op de andere dag alles omgooien. Maar bijvoorbeeld elke week 1 verandering doorvoeren

Drinken.

Dit vond ik het makkelijkst. Eigenlijk dronk ik uit gewoonte vaak fris of sapjes. Daar krijg je ongelooflijk veel loze kcal mee binnen. Dus die heb ik eerst geschrapt. Fris omgeruild voor water. Sapjes voor zelfgemaakte smoothies.

Regelmaat.

Ontbijt, lunch en diner. Elke dag. Ook als je al om 7 uur je bed uit moet. Daarnaast helpt het om tussen elke maaltijd ook nog een tussendoortje te nemen zodat je dan niet ineens zin krijgt in koekjes en een heel pak leeg eet.

Eet genoeg.

Zolang je vol zit met gezond eten, heb je veel minder behoefte aan ongezond eten. Dus eet vooral genoeg! En geloof me, dat is veel meer dan je denkt, als je alle koekjes achter wege laat.

Volkoren producten.

Vervang wit brood door volkoren brood. Normale pasta door volkoren pasta. Witte rijst door zilvervliesrijst. Volkoren producten bevatten namelijk meer vezels. En vezels zijn goed voor je. Ze vullen en zorgen voor een goede stoelgang. In het begin even wennen om volkoren producten te eten als je altijd wit at. Maar geloof me, dat went echt snel.

gezond afvallen tips

Fruit.

Vroeger vond ik fruit nooit lekker. Maar dat kwam vooral door het soort fruit wat we in de fruitschaal hadden liggen. Appels, mandarijnen, druiven. Nog steeds vind ik die niet echt lekker. Maar mango’s ananas, papaja’s of meloenen vind ik heerlijk. als je ze in stukjes snijdt zijn het net allemaal snoepjes. Wat ik hier mee wil zeggen; zoek uit welk fruit je écht lekker vind. Er zijn zoveel verschillende smaken. T kan haast niet zo zijn dat je niks lekker vind.

Groente.

Ook groente vond ik vroeger vies. We kregen onze groentes altijd gekookt. Met alleen wat zout erop. Maar nu ik zelf kook weet ik dat groentes ook heel lekker kunnen zijn. Het ligt er gewoon aan hoe je ze klaar maakt. gekookt vind ik ze niet lekker, maar gebakken met lekkere kruiden smaakt het veel beter. Ik kan wel een heel artikel schrijven met hoe je groentes lekker maakt. En dat ga ik dus doen ook. Dus binnenkort meer hierover.

Hartige snacks.

Vervang de chips voor noten. Noten zijn hartstikke gezond voor je. Chips niet. Of je moet de chips zelf maken. in de oven, niet in de frietpan.

Zelf dingen maken.

Als je je eigen eten maakt is het al zoveel gezonder dan dat je het in de supermarkt kant en klaar koopt. Dus maak je eigen sausen, Pasta’s en koekjes. Er zijn ontzettend veel gezonde recepten op het internet te vinden, dus moeilijk is het niet. Gewoon het recept volgen.

Meer bewegen.

dit kan ook op een simpele manier zonder echt te gaan sporten. Neem de trap in plaats van de lift. Ga te voet naar iemand die maar 5-15 minuten van je afwoont. Stap een halte eerder uit als je met de bus gaat. Parkeer iets verder weg (scheelt ook nog eens parkeer geld in de stad)

sporten.

Zoek een sport die je leuk vind! Ikzelf vind krachttraining erg leuk. Omdat je echt vooruit gang ziet in je kracht en aan je lichaam. Maar als je een hekel aan de sportschool hebt zoek dan iets anders. Misschien is een teamsport wat voor jou? Of dansen? Zwemmen? Keuzes genoeg dus.

80/20 regel

80 procent eet je gezond. De overige 20 procent kun je eten wat je wilt. Ikzelf doe dat door thuis (bijna) altijd gezond te eten. En als ik ergens anders ben mag ik gewoon nemen wat er is. Maar je zou dit zelf kunnen invullen. Je kan 1 dag in de week hebben die je helemaal gebruikt om te ‘cheaten’. Of elke dag een van je lievelingskoekjes. Net hoe jij het t fijnst vind.

Zo hier laat ik het even bij. Ik denk dat dit voorlopig wel even genoeg is. Ga jij een van deze tips uitproberen?

5 reacties

 1. […] Gezond eten is helemaal niet moeilijk en hartstikke lekker! Lees hier tips hoe je op een gezonde manier naar een gezond en fit lichaam gaat. […]

 2. zegt:

  Mijn tandarts raadde mij aan om drie keer per dag een grote maaltijd te eten, is beter voor je gebit. Hoe moeilijk het ook is, want ik deed ook altijd nog twee tussendoortjes erbij.. gewoon een tip 😉
  X Wilmke

  1. Diana zegt:

   hoi:)
   mijn tandarts zegt altijd 7 eet/drink momenten per dag.
   3 is ook niet te doen. dan zou je nooit een tussendoortje pakken? het moet wel leuk blijven..
   X

 3. zegt:

  Goede tips! De blender is mijn beste vriend haha! Ik hou ook enorm van zelfgemaakte smoothies.

 4. zegt:

  Wat een handig artikel! Ik probeer sowieso zelf meer water te drinken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *