Nieuwe zonnebril!

zonnebril persol polariserende glazen

Ik heb vorige week een nieuwe zonnebril aan mijn collectie mogen toevoegen. Ik had eigenlijk maar 1 fijne zonnebril, en om nu elke dag de zelfde te dragen vind ik ook een beetje saai.

Dit is mijn nieuwe juweeltje.

zonnebril persol polariserende glazen

Wat is het eigenlijk een hel om een zonnebril te kopen. Ik bestel vrijwel alles online, maar een zonnebril wil ik toch echt passen. Want bijna niets staat mij. Ik wilde heel graag de Rayban clubmaster, maar die stond me voor geen meter. Gelukkig heb ik van een ander merk een soortgelijk model gevonden die me wel staat. Deze bril is van Persol.

Alle brillen winkels in Eindhoven hebben zo’n kleine collectie zonnebrillen. Waarvan ook nog maar een heel klein gedeelte met goeie glazen.

Heel de stad doorgelopen en eigenlijk de moed al opgegeven. Tot we langs de Bijenkorf liepen. Toch nog maar even vlug naar binnen. En serieus, de bijenkorf is de enige winkel in Eindhoven met een fatsoenlijke collectie zonnebrillen. Dus heb je nog een mooie zonnebril nodig, ga gelijk daar heen. Scheelt je een onnodig rondje door de stad.

Polariserende glazen.

 


Polariserende glazen zorgen ervoor dat het kijk comfort stukken hoger is als bij normale glazen. Dit doordat deze glazen de schittering en weerkaatsing eruit filteren. Hierdoor zie je veel meer.  


 

Wat me nog het meeste opviel tijdens mijn zoektocht, was dat ze bijna nergens – op de bijenkorf na – zonnebrillen hadden met polariserende glazen.

Uiteraard vroeg ik in een winkel waarom ze niet gewoon brillen met goeie glazen hadden. Waarop de vriendelijke meneer antwoorde met dat mensen die te duur vinden. Persoonlijk vind ik dat nogal apart. Het klopt dat een bril met polariserende glazen wat duurder is. Bij Rayban is het verschil 50 euro tussen het zelfde model met en zonder polariserende glazen.

Nu denk je vast ‘dat is behoorlijk wat’. Maar lieve mensen, Je geeft wel 150 euro uit aan een bril waarvan de glazen dezelfde kwaliteit hebben dan de glazen van een H&M’tje van 5 euro. En dat is dan niet duur?

Ik persoonlijk vind het heel erg zonde om zoveel geld uit te geven aan een product waarvan de kwaliteit helemaal niet zo goed is. In verhouding vind ik dan die 50 euro helemaal niet zoveel, als je daarvoor wel goede kwaliteit glazen krijgt.

En het kwaliteitsverschil is echt heel groot. Je ziet veel beter. Die irritante schitteringen en weerkaatsingen zijn gewoon weg als je een bril draagt met polariserende glazen. Wat vooral in de auto en aan het water heel erg fijn is. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer het groen wordt als je voor een verkeerslicht staat.

zonnebril persol polariserende glazen

Dus mijn advies is, ga voor een bril met polariserende glazen. En mocht je dat toch te duur vinden, ga dan gewoon voor een goedkope bril. Een Rayban (of ander duur merk) zonder polariserende glazen is je geld echt niet waard. Je betaald alleen maar zo veel geld voor het merkje dat erop staat. En ja, ik ben daar ook ooit ingetrapt. Ik heb hier ook een hele mooie Rayban liggen, speciaal voor als ik met mijn rug naar de zon toe zit.

Ik hoop dat binnen korte tijd ook goedkopere winkels komen met zonnebrillen met goeie glazen. Of dat standaard alle brillen zo gemaakt worden. Dat zou pas tof zijn! En dan zou ik er minstens 10 aanschaffen.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe zonnebril? Op mijn instagram staat ook een foto waarop ik ‘m draag!

10 reacties

 1. […] zonnebril is van Persol. Hier kun je meer lezen over de bril. De rest komt van de […]

 2. Wist je dat je hier op Korsou heel goed moet zoeken voor een gepolariseerde bril? Wees maar zuinig op die want hier 90% van de brillen hier niet gepolariseerd… Rete stom als je bedenkt dat de zon elke dag heel fel schijnt…

 3. zegt:

  wat een hip montuur, leuk!

 4. Ik vind dit echt een hele mooie bril!! Misschien neem ik volgende zomer ook zoiets! 😉 Dan ben ik afgestudeerd en heb ik een baan. Nu doe ik het toch echt met de goedkope H&M brilletjes, hahaha!!

 5. zegt:

  Dit zijn hele mooie zonnebrillen!

 6. Als een bril met polariserende glazen zo veel beter zijn. Dan vind ik het terecht om extra wat te betalen. Op de foto’s van je instagram staat de bril je goed.

 7. Prachtige zonnenbril!!

  X

 8. zegt:

  Mooie bril! En helemaal eens met je verhaal!

 9. zegt:

  Hele leuke zonnebril!

 10. zegt:

  Mooie bril! Ik heb helaas glazen op sterkte nodig en kan me dus maar 1 nieuwe zonnebril om de zeg maar 4 jaar permitteren…want reken er nog maar een 150€ bij voor de glazen op sterkte Mocht ik ooit terug op lenzen overschakelen, koop ik een hele collectie zonnebrillen bij elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *