Comfortabel vliegen

tips comfortabel vliegen

Volgende week is het alweer mei vakantie. Helaas ga ik niet weg, want ik ben in februari al geweest. Maar veel anderen zullen wel het vliegtuig pakken naar een warme bestemming.

Vliegen is nou niet bepaald mijn favoriete bezigheid. Maar wel noodzakelijk als je naar de mooiste plekjes op deze aardbol wil. Daarom heb ik wat tips voor jullie om het vliegen net wat comfortabeler te maken.

Comfortabele kleding. En nee, ik bedoel geen trainingspak. Je kunt je ook comfortabel en fashionable kleden. Denk aan een losse broek, of een legging. Ik kies zelf meestal voor een maxidress met een grote sjaal die ik dan als dekentje gebruik. En vaak heb ik ook nog een vest bij.

Neem een paar sokken mee. Vooral in de zomer reis ik altijd op slippers. Maar in het vliegtuig kan het best koud zijn. Dus altijd fijn om dan een paar sokken bij te hebben.

Leeg flesje meenemen: als er een wc is na de handbagage controle kun je hier nog je flesje vullen met water. Hoef je in het vliegtuig niet ruim een uur te wachten totdat ze een keer met drinken rond komen. En vaak krijg je je water ook nog in een bekertje waardoor je het of snel moet opdrinken, of je tafeltje uitgeklapt moet laten staan. Ik laat altijd me flesje vullen dan, en dan kan die gewoon in me tas onder de stoel bewaren.

Nekkussentje. Je bent vast wel eens met een stijve nek wakker geworden. Dit kun je makkelijk voorkomen door een nekkussentje mee te nemen

Reserveer van te voren een stoel. Zo kun je de beste stoelen uitkiezen. Eigenlijk doe ik dit zelf nooit, maar het zou wel slim zijn haha.

Vraag om een stoel bij de nooduitgang. Ik heb dat nu al verschillende keren gedaan, en het is ook al meerdere keren voorgekomen dat die nog gewoon vrij waren. Dus ik zou het in ieder geval altijd proberen. Het scheelt zo veel beenruimte.

tips comfortabel vliegen

Relax, neem je tijd. Je stoel heb je al. Dus waarom in die lange rij gaan staan bij het boarden als je ook nog even lekker een paar bladzijdes kan lezen, nog even die puzzel oplossen, of wat dan ook. Je handbagage kun je heus wel kwijt, ook al stap je later in. Want ooit iemand gezien die zijn handbagage achter moest laten? nee, ik ook niet.

Het zelfde geld met uitstappen. Blijf lekker zitten tot dat de deuren open zijn en de mensen voor je weg zijn. In plaats van in dat smalle gangpad te gaan staan met alle andere mensen. Want waarom zo snel mogelijk t vliegtuig uit als je daarna toch moet wachten bij de controle en de kofferband.

Neem iets mee om je te vermaken. De tijd vliegt –letterlijk ha-ha – als je je favoriete serie kan kijken. Of jou favoriete spelletjes kan spelen. Dus neem je tablet mee. Vaak staan op de entertainment systemen in het vliegtuig oude afleveringen en soms moet je er ook apart voor betalen. En een e-reader met wat goede boeken is ook een goed idee. Ook zorg ik altijd voor mijn eigen muziek. Extra tip: zorg dat de batterij is opgeladen.

Zorg voor wat eten. Het vliegtuig eten staat niet bepaald bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Dus ik zorg altijd dat ik zelf wat eten meeneem. En ook qua snacks. In het vliegtuig betaal je nogal wat voor een mini snack. Haal deze lekker van te voren in de winkel.

Neem verfrissende doekjes mee. Dan kun je je af en toe opfrissen, zodat je je een stuk frisser voelt bij aankomst

Dit waren mijn tips voor jou. heb jij misschien nog tips voor mij?

10 reacties

 1. Nancy zegt:

  Flesje met water vullen op het toilet? Dat zou ik dus nooooit doen…

 2. […] Recept: Parel couscous ♥ Comfortabel vliegen ♥ Werk zoeken in […]

 3. zegt:

  Haha lol. Wachten tot iedereen voor je neus uitstapt is een echte afrader op de Antillen. Je staat zeker een uur met zware handbagage in de rij voor de immigratie in een aircoloze ruimte te wachten tussen de huilbabies. Geldt trouwens voor de meeste non westerse bestemmingen. Verder kies ik voor vluchten naar Curaçao altijd voor KLM ipv budget want hun hebben een maandelijks geupdate entertainment systeem met films die ook atm in de bioscoop te zien zijn, goed kwalitatieve maaltijden, snacks, ijsjes, onbeperkt drinken en verfrissingsdoekjes die bij de prijs inbegrepen zijn. En deze services zitten bij bijna alle lijndiensten voor lange afstanden inbegrepen. Lijndiensten beginnen tevens meteen na het opstijgen met de service en de stoelen bij de nooduitgang zijn in de meeste gevallen niet gratis en moet je van te voren reserveren. Ik hoop dat je deze info kunt gebruiken 🙂

  1. Diana zegt:

   nooo, wij hoefden echt niet zo lang te wachten. eigenlijk nog nooit zo lang moeten wachten, dat de koffers er al waren. en we zijn toch naar een best aantal niet westerse bestemmingen gevlogen. naar mijn mening maakt het ook niet uit of je nu bij de douane iets langer moet wachten, of daarna op je koffer. (dus ik blijf liever in t vliegtuig op mijn stoel zitten dan tussen al die stinkende mensen staan te dringen naar buiten, poko poko 😉 ) daarnaast vind ik het ook nogal asociaal om daar staan te dringen, ik heb dan altijd zoiets van wacht gewoon op je beurt. maar jij mag de volgende keer toch sowieso in de korte rij staan ofniet? en een tip voor zware handbagage: koffertje op wieltjes. niks dragen. en ook al handig op schiphol, als je nog even wilt winkelen, en waar je sowieso altijd ver moet lopen.
   ik heb al 4 keer een stoel bij de nooduitgang gehad. nooit van te voren gereserveerd. maar gewoon terplekke gevraagd, en geen cent extra voor hoeven te betalen. dus ik zou het iig altijd proberen. wel vaak kortere vluchten zoals egypte of Marokko, denk dat bij de echt lange vluchten wel vaak al gereserveerd zijn, maar als je niet vraagt, dan weet je het niet. want naar brazilie hadden we ook de stoelen bij de nooduitgang, zonder er voor te betalen.
   en als je echt gebruik maakt van services van klm is het wel beter daar mee te vliegen, vooral als t maar een paar 10tjes scheelt. ikzelf vlieg net zo graag met arke. t vliegtuig eten eet ik toch niet, behalve t fruit en toetje hihi. en ik probeer zoveel mogelijk te slapen, dus pak ik gewoon de goedkoopste.
   X

 4. Rosalie zegt:

  Ik gebruik altijd speciale vliegtuig oordopjes die de luchtdruk reguleren tijdens het stijgen en landen. Als je last hebt van je oren is dit echt super fijn!

 5. zegt:

  De meeste tips heb je al wel genoemd inderdaad, handig! Even een puntje voor wat je schrijft over handbagage: op een intercontinentale vlucht zal het niet zo snel gebeuren, maar op een vlucht binnen Europa ik heb al wel meegemaakt dat het handbagagekoffertje van iemand alsnog in het bagageruim moest omdat we als één van de laatsten het vliegtuig instapten.. Dat is wel balen als je daar al je spullen voor tijdens de vlucht in hebt zitten.

  1. Diana zegt:

   serieus ja? heb t echt nog nooit gehoord. dat is idd flink balen. kreeg diegene toen wel een vergoeding of iets? of kende je die niet.. ik zou het echt niet pikken als mijn handbagage niet mee mag in t ruim. je kan toch ook je spulletjes onder de stoel zetten?

   1. zegt:

    Hier precies hetzelfde. Ik heb het wel vaker meegemaakt (continentaal en intercontinentaal). Als je handbagage toch te groot (of te zwaar) blijkt, moet je hem (gratis!) in het ruim laten doen. Je krijgt er geen vergoeding voor, want je belemmert in principe de ruimte voor degene die wèl netjes aan de regeltjes houden. Je mag wel spullen uit je handbagage pakken en hier krijg je dan een speciaal tasje voor. Ik vind het nooit zo’n probleem en mijn vriend gelukkig ook niet.

    1. Diana zegt:

     ja, maar dat is toch niet meer dan normaal. als je jezelf niet aan de regels houdt, dan moet je niet gaan zeuren dat je handbagage niet mee mag. dan vind ik het zelfs nog netjes dat het gratis in het ruim mag.

     1. zegt:

      Ik zeg nergens dat mijn bagage te groot (of te zwaar!) was hè 😉 Anderen hadden een te grote koffer/tas mee, waardoor onze spullen er niet meer bij pasten. Hierdoor moesten wij onze handbagage in het ruim (gratis) doen, maar wij vinden dit nooit een probleem, omdat je toch je spullen die je nodig hebt eruit kunt halen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *