Diy scrunched bikini broekje

Dit jaar mogen de billen gezien worden. De bikini broekjes zijn namelijk kleiner.

En dat geldt ook als je niet 10 uur per week in de sportschool staat. Ook dan mogen de billen gezien worden.

Want in tegenstelling wat veel mensen denken, zorgt een kleiner broekje juist voor mooiere billen. Je hoort nog vaak zeggen, zo’n klein broekje draag ik niet. mijn kont is daar veel te groot voor. Zal ik je eens wat vertellen; een kleiner broekje laat je billen juist kleiner lijken. En geeft je billen ook een mooiere vorm.

Vooral een broekje met een scrunched achterkant doet veel goeds voor je billen.

Dus ben jij afgelopen winter een beetje lui geweest, en heb je niet die mooie ronde billen die je eigenlijk graag had willen hebben. Geen nood. Draag gewoon een scrunched bikini broekje.

Uiteraard kun je zo’n broekje bij mij bestellen in de meest toffe printjes. – voor de gene die het nog niet weten, ik heb mijn eigen bikini label

Maar natuurlijk kun je ook je oude bikini een nieuw leven geven. En laat dat nu ook nog eens heel erg makkelijk zijn. Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je dat doet.

DIY – scrunched bikini broekje.

DIY scrunched bikini broekje maken

Benodigdheden:

 • Bikini broekje – duh –
 • Dun elastiek
 • Garen
 • Naaimachine
 • Stofkrijt
 • Schaartje

Hoe ga je te werk:

DIY scrunched bikini broekje maken

Teken aan de binnenkant van het broekje het midden af. Dit gaat heel makkelijk door het broekje dubbel te vouwen en dan op de vouwlijn wat stipjes te zetten met stofkrijt.

Stel nu de naaimachine in. Je gebruikt een zigzagsteek – Zie op de foto welke ik precies heb gebruikt –

Stik het elastiek aan de bovenkant vast. Begin ongeveer 0.5 tot 1 cm onder de rand van het broekje. Nu trek je het elastiek zo ver mogelijk uit, en stik het elastiek nu vast aan het broekje. Je stopt zo’n 5 cm boven de onderkant.

Het overgebleven elastiek knip je af.

En klaar is je scrunched bikini broekje.

Wat vinden jullie van zo’n broekje? Ik denk dat we het nu in Nederland nog niet heel veel gaan zien. Nederland loopt best wat achter betreft strand mode. Maar ik denk dat volgend seizoen het kleinere bikini broekje toch echt het strandbeeld gaat domineren.

DIY scrunched bikini broekje maken

Follow

Diana

Praat gezellig mee

18 reacties op “Diy scrunched bikini broekje

 1. Ilse

  Wat een goed idee! Ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn!
  Helaas heb ik wat drama’s met naaimachine’s, ik heb er twee staan en ondanks vele dure reparaties doen ze het allebei niet, dan Oma maar weer even lief aankijken of ik daar mag komen naaien 😉

  Reply
 2. Laura

  Ooooh ik vind dat echt zo mooi! Vind het alleen een beetje zonde om m’n net nieuwe dure Seafolly bikini te gaan vernaaien, haha! Wilde heel graag zo’n broekje maar was er niet in het soort die ik graag wilde :'( Heel erg leuk zo’n DIY!

  Reply
 3. Kim

  Jaren terug heb ik met mijn bikini in een tijdschrift gestaan en toen droeg ik ook zo’n broekje. Serieus, mijn billen hebben de nog nooit zo goed uitgezien! Leuke tip om het zelf te gaan maken. Eens even kijken of ik mijn broekjes nog pas 😉

  Reply
 4. Laura

  Hi Diana,

  Ik kwam via via op je blog terecht. Mijn complimenten, echt een hele mooie en leuke blog! Ik woon sinds een jaar op Curacao en heb sinds 2 maanden ongeveer een blog over de hotspots, fashion en beauty op het eiland. Ik zag dat je binnenkort ook hier komt wonen. Mocht je vragen hebben of gewoon contact willen, kun je me altijd mailen! Ik weet namelijk hoe het is als je hier net nieuw aankomt 😉
  Leuke bikini’s verkoop je trouwens. Ga je ze hier ook verkopen?

  Groetjes Laura

  Reply
  1. Diana Post author

   hoi laura, dankjewel! leuk om te horen. ik ben nu ook even jouw site aan het ontdekken en erg leuk hoor! en ja de bikini’s gaan mee naar curacao 😀

   Reply
 5. Denna

  Heel erg leuk, ik heb best een platte kont en zo een broekje zou ideaal zijn voor mij! Misschien toch maar eens binnenkort aan de slag gaan.

  Reply
  1. Diana Post author

   t is echt heel simpel en snel gedaan. en je kont ziet er ronder uit met zo’n broekje. succes als je aan de slag gaat 😀

   Reply
 6. Myrthe

  Leuk zo’n DIY al ben ik wel bang dat ik iets verkeerd naai of zo, en straks met een nog kleiner dan klein broekje het strand op moet, haha.

  Reply
  1. Diana Post author

   haha ik denk dat het wel mee zal vallen. misschien handig om eerst te oefenen op een oude die je anders toch neit meer draagt, en als je dat niet hebt op gewoon een stukje stof.

   Reply