Bloggers life

geld verdienen met blog

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


 

De vraag van deze week:

Verdien jij geld met je blog?

Celeste.

Hoewel ik nog niet zo lang blog, pas 4 maandjes, verdien ik er toch al wat mee. Af en toe word ik benaderd door een bedrijf en een enkele keer trek ik de stoute schoenen aan en stuur ik een bedrijf een mailtje! Een voorwaarde is wel dat het bij mijn blog past natuurlijk. Als ik dan een artikel geschreven heb krijg ik hier vaak geld of spulletjes voor. Maar ook wijs ik wel eens dingen af. Niet alleen als het niet bij mijn blog past, maar ook als ik vind dat ik te veel samenwerk. Ik wil namelijk niet dat 80% gesponsord wordt, maar dat het grootste gedeelte van mijn blog bestaat uit mijn artikelen die recht uit mijn hart komen en niet uit de portemonnee van een bedrijf.

Tamara.

Ik ben momenteel bezig met het opstarten van een affiliate webshop.

Hierbij worden er producten van andere webshops aangeboden op mijn website. Momenteel is de eerste omzet al gemaakt, dus hopelijk volgt er nog meer! Echter is mijn blog gemaakt om anderen te inspireren en komt geld verdienen daarom op de tweede plaats. Al zou dit natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid zijn!

Chanoe.

Op dit moment verdien ik nog geen geld met mijn site omdat ik geen advertenties heb en verder ook niet iets verkoop en geen gesponsorde artikelen schrijf. Als ik klaar ben met mijn studie natuurgeneeskunde hoop ik toekomstige cliënten via mijn site te krijgen, daarom ben ik nu al druk bezig met mijn site en hoop steeds meer bekendheid te krijgen. Ik heb wel eens gratis dingen toegestuurd gekregen voor een review, wat natuurlijk ook heel leuk is en wat je ook als een soort van ‘inkomsten’ kan rekenen!

Mandy.

Ja, ik maak gebruik van Google Adsense, al loopt dat bij mijn blog nog niet super. De meeste inkomsten die ik heb komen door het plaatsen van advertorials. In dat geval wordt ik door bedrijven, webwinkels of mediabureaus benaderd om, tegen betaling, een artikel over een bepaald merk of bepaalde winkel te schrijven. Ik verdien hier nog niet super veel mee, maar het is leuk om een zakcentje te kunnen verdienen met mijn hobby!

Sylvahna

Nee. Dit is ook niet de reden waarom ik blog. Bloggen is mijn hobby en ik werk voor mijn salaris. Ik sta wel aangemeld bij Tradetracker, maar ik doe hier eigenlijk vrij weinig mee. Natuurlijk zou ik het wel fantastisch vinden als een bedrijf mij aanbied om een artikel te schrijven voor een vergoeding, maar dit moet dan wel bij mij passen.

Het moet niet alleen om het geld gaan, vind ik.


 

Of ik geld verdien met mijn blog?

Een beetje. Voorheen had ik vooral samenwerkingen doormiddel van product reviews. Maar afgelopen maand heb ik voor het eerst echt geld verdiend (en ondertussen al 3 keer uitgegeven). Door middel van een advertorial en ik maak gebruik van affiliate links.

geld-verdienen-met-blog

Nu is de beurt aan jou. Verdien jij geld met je blog?

Alle ‘bloggers life’ artikelen lezen?

38 reacties

 1. hoe moet ik in contact komen met bedrijven op mijn blog instauto.nl … ik kan moeilijk een auto thuisgestuurd krijgen ..

 2. zegt:

  Ik ook af en toe, maar niet frequent genoeg! 🙂

 3. zegt:

  Leuk artikel. Ik verdien ook inderdaad geld met mijn blog door middel van advertenties en samenwerkingen met bedrijven. Ik wil alleen niet dat mijn blog hier op draait, ik deel ook alleen dingen als ik er zelf achtersta.

 4. zegt:

  Ik verdien geen geld met het bloggen, tenminste, nog niet. Ik zou het wel leuk vinden om zo nu en dan een opdracht(je) te krijgen om voor een bepaald bedrijf een content te schrijven. Maar wie weet komt dat ooit nog wel!

 5. zegt:

  Wat leuk om te lezen :). Ik verdien geen geld met mijn blog en dat is ook niet mijn uitgangspunt. Af en toe een kleine opdracht of een gratis product om te reviewen, maar echt groot verdienen, nee dat niet :).

 6. Nee ik verdien geen geld met mijn blog. Het lijkt me wel echt super om iets te krijgen voor waar ik zelf zoveel tijd en geld in steek. Ik vind het vaak oneerlijk, hoe het bloggers-wereldje in elkaar steekt. Vele grote bloggers wijzen samenwerkingen af, doordat ze vinden dat ze er niet genoeg voor krijgen. Dat soort blogs vertrouw ik niet helemaal. Natuurlijk is het makkelijk gezegd als je gratis dingen opgestuurd krijgt (en er nog geld voor krijgt), maar zou je het product ook het geld waard vinden als je het zelf zou moeten aanschaffen…
  Dit is wat ik me bij grote bloggers afvraag. Het lijkt mij gewoon heerlijk om met mede bloggers in contact te komen, zelf iets groter te worden en een klein beetje te verdienen met mijn blog.
  Verder gaat het om het plezier in het schrijven, de lieve reacties en je ei kwijt kunnen.

  Liefs,
  Eline ♥

 7. zegt:

  Ik verdien ook wel eens wat met mijn blog. Maar alleen als het echt binnen mijn blog past. Ik merk ook met affiliate marketing, maar ik merk er weinig van 😛

 8. Binnenkort ga ik voor de eerste keer iets verdienen met mijn blog!
  Wel spannend want ik weet niet zo goed hoe ik alles moet aanpakken.
  Tips zijn altijd welkom!
  Leuk & interessant artikel trouwens!

 9. zegt:

  Wat een interessante rubriek is dit!
  Ik verdien af een toe een zakcentje met mijn blog. 1 keer per maand denk ik zo gemiddeld.
  Het is natuurlijk geen wereldbedrag maar wel leuk meegenomen! Meestal door een samenwerking maar ik stel als eis dat ik de advertorial wel altijd zelf wil schrijven. Bij jezelf blijven is het allerbelangrijkste!
  Liefs Lonneke

 10. zegt:

  Ik verdien heel soms wat aan mijn blog. Dan voornamelijk via affiliate programma’s. Ik ben ook geen stabiele blogger, steek meer tijd in mijn gamingsite maar ook daar verdien ik niet veel mee. Ik ben daar niet goed mee bezig terwijl de landelijke media ons wel weet te vinden. Ik heb daar een ‘mannetje’ voor nodig denk ik, hihi. Maar het plan is wel om me meer op inkomsten te focussen na de zomer, eerst bevallen, bijtrekken en aan het werk!

 11. zegt:

  Ik verdien nog geen geld met mijn blog. dit zou natuurlijk wel heel leuk zijn. Maar ik vind het belangrijker dat ik het bloggen leuk vind en het moet ook leuk blijven. Daarom vind ik het ook goed van de meeste bloggers dat als je iets aangeboden krijgen dat het dan wel naar hun smaak is en als dat niet zo is dat bedrijf afwijzen.

 12. Leuk onderwerp deze week Diana! En heel leuk om verschillende bloggers aan het woord te zien die er allemaal anders naar kijken.

 13. Ik vind dit een leuke serie om te lezen 😉 Ook al is dat geen antwoord op je vraag hihi.
  Echt geld verdienen met mijn blog doe ik niet, al heb ik wel 1x geld gekregen voor een artikel. Zo nu en dan krijg ik iets opgestuurd, maar niet heel vaak (nog). Ondanks dat dit niet de reden is dat ik ben begonnen met bloggen, is dit natuurlijk wel een toffe bijkomstigheid 😉

 14. zegt:

  Het is me wel aangeboden. Tot ik erachter kwam dat ik dan iets moest schrijven over een webshop wat tótaal niks met m’n blog te maken had (nooit gedacht dat ik het dan zal afwijzen, maar ik vond het zonde). Daarnaast, zocht ik op wat bloggers nou krijgen voor zo’n artikel en dit bleek dan veel te weinig te zijn voor wat het waard is.

 15. zegt:

  Nope, ik blog omdat ik het leuk en ben niet echt commercieel bezig. Dan zou ik er veel meer tijd in moeten steken en dat heb ik momenteel gewoon niet.

 16. zegt:

  Ik blog nu al een drietal jaar en er komt geen schot in de zaak.. weinig volgers, weinig reacties,… Ook word ik niet benaderd en verdien ik er geen geld aan.
  Soms kan ik me er wel eens druk in maken, want ik doe het super super super graag!!!
  Vooral wanneer net beginnende blogsters in 1 of 2 maand al 1000 volgers hebben en naar de leukste events mogen. Ik gun het hen vanharte, maar het doet me twijfelen aan men eigen kunnen..

  1. Diana zegt:

   ik snap dat het dan balen is als je andere die net komen kijken veel meer lezers hebben en wel benaderd worden door bedrijven. maar bloggen is ook veel meer dan alleen maar stukjes schrijven, als je er meer mee wilt bereiken dan alleen maar je ei kwijt kunnen. het scheelt al veel als je een eigen domein naam hebt, een profesionele lay out, en je SEO op orde hebt. natuurlijk is het ook belangrijk dat je leuke artikelen maakt, maar om tegenwoordig op te vallen is er meer voor nodig dan alleen leuke stukjes. dit is verder niet lullig bedoeld enzo hoor, maar alleen om je te helpen. ik hoop dat je er wat aan hebt.

  2. Wat Diana zegt 🙂 en je kunt via mijn blog tips voor fotografie krijgen, één van de belangrijkste onderdelen van je blog.

  3. zo herkenbaar!

 17. zegt:

  Leuk artikel! Ik verdien zelf wel geld met mijn blog. In mijn sidebar rechts kunnen bedrijven advertenties plaatsen, en ik werk met een internationaal affiliate-netwerk. Dit gebruik ik in outfitposts en ‘Favorieten’ posts bijvoorbeeld. Ik heb ook nog een aparte Shop my Style-pagina waarop lezers mijn musthaves kunnen shoppen, ook affiliate. Verder word ik regelmarig benaderd door gesponsorde blogposts. Als ik de webshop echt leuk vind, ga ik ook gewoon akkoord met shoptegoed hoor!

  1. zegt:

   * door=Voor

 18. zegt:

  Ik gebruik Google adsense. Voor dit blog ben ik nog geen samenwerkingen aangegaan. Voor mijn beautyblog wel samengewerkt.

  1. Diana zegt:

   wat is je beautyblog dan? wil wel eens een kijkje nemen. wist niet dat je nog een blog had.

 19. zegt:

  Leuk dat je mijn antwoord hebt gebruikt! De anderen antwoorden zijn leuk om te lezen. Ik ben het er trouwens wel mee eens dat ‘geld verdienen’ niet de reden moet zijn om te beginnen met bloggen. Bij mij is dat ook per toeval zo gegaan, maar ik neem ook niet zomaar elke opdracht aan 😉 x

 20. zegt:

  Niet echt! Ik ben daar op dit moment ook niet echt meebezig. Overigens heb ik wel een keer samengewerkt.

 21. zegt:

  Leuke serie! Ik verdien een heeeeel klein beetje omdat ik google adsense heb lopen. Ik ben nu bezig met mijn blog opnieuw te profileren dus wie weet komt het over een tijdje wel.

 22. zegt:

  Wat een ontzettend leuke serie is dit zeg, leuk dat je de vraag stelt aan meerdere mensen, waardoor je antwoord krijgt van verschillende mensen! Goed, ja ik heb nu twee keer een artikel geschreven waarmee ik geld heb verdient en ik ben meerdere malen gecontacteerd erover. Ik durfde eigenlijk geen nee te zeggen omdat ik het toch wel een eer vond dat mensen mij daar voor vroegen, maar als het niet past bij mij of mijn blog zeg ik nee. Ik heb het nu twee keer gedaan met de voorwaarden dat ik het erbij zet en ik wel mijn eigen tekst mag gebruiken. Het is een hobby met veel liefde en dat wil ik zo houden, gek dat je daar geld door kan verdienen maar ik doe het alleen als het goed voelt. Affiliate link begrijp ik dus helemaal niks van haha, maar eens in dit soort dingen verdiepen.

  1. Diana zegt:

   dankjewel, leuk om te horen. en ik vind het ook belangrijk om nee te zeggen tegen samenwerkingen die niet bij je passen. als je alles aanneemt, en dus ook de dingen die niet helemaal jouw ding zijn dan kom je niet meer geloofwaardig over. zo sla ik bijvoorbeeld bijna alle samenwerkingen af met sieradenmerken, omdat ik zelf sieraden verkoop. dan zou het nogal dom overkomen als ik een andere sieraden ga promoten, en dan is dat soms best wel jammer, als ik die armbandjes toch wel heel erg mooi vindt haha.

 23. zegt:

  Ik ben hier ook nog niet echt mee bezig. Ik heb ook haast geen volgers op bloglovin haha dus het is nog niet zo interessant voor bedrijven. Het lijkt me wel leuk als het zover komt, maar ik heb liever meer volgers en bezoekers dan dat ik echt geld verdien met bloggen. 🙂

 24. zegt:

  ik af en toe maar zeker niet veel, af en toe krijg ik producten toegestuurd ook wel heel erg leuk moet ik zeggen!

 25. Wij zijn nog te klein om echt geld te gaan verdienen (hebben 56 bloglovin volgers en rond de 800 unieke kijkers per maand). Wel hebben we sinds kort adsense erop gezet, verdienen we toch €0,10 mee per dag xD
  Nee, geen vetpot, maar daar doen we het ook niet voor 😉 Toch lijkt het me leuk om ooit met een bedrijf te gaan samenwerken!

  1. Diana zegt:

   even een vraagje, vind je het niet zonde om voor die 3 euro per maand dan een banner op je site te hebben staan? ik zelf heb besloten om pas bij de 50.000 pageviews te kijken om iets van banners te nemen. met minder views levert het te weinig op vind ik om mijn site te ‘vervuilen’ met een banner.

 26. zegt:

  Ik word geregeld aangesproken voor samenwerkingen. Tot nu toe 1x voor centjes – de rest voor producten wat ik ook onder verdienen categoriseer. Ik vind het fijn dat bedrijven me interessant vinden ( of mijn blog). Ik heb ook al twee keer nee gezegd – omdat het niet bij mijn of paste.

 27. zegt:

  Ik verdien onregelmatig geld met mijn blog! Ik zou trouwens ook wel een keer willen meedoen met je rubriek!

  1. Diana zegt:

   dat kan! de komende 5 weken heb ik al genoeg bloggers, maar daarna komt er gewoon weer een ronde, met weer nieuwe bloggers, dus dan zal ik aan je denken 🙂 Xdiana

 28. zegt:

  Ik verdien een minimaal bedrag en als ik eerlijk ben spendeer ik ook weer dat bedrag aan mijn blog. Ik denk dat ik minder verdien dan wat ik uitgeef aan bloggen. Maar het is een enorm leuke hobby dus het is het waard. Natuurlijk is het enorm fijn om te verdienen aan bloggen, want in mijn optiek bied dat je de mogelijkheden om jezelf te verbeteren. Bv door betere kwaliteit camera’s/lenzen te kopen.

 29. Ik heb er wel eens 1 keer iets aan verdient, maar dat ik er dus echt geld mee verdien zal ik niet zeggen. Gelukkig is dat ook niet mijn insteek en is het super fijn als een bedrijf je plotseling benaderd!

 30. zegt:

  Leuk om te lezen hoe andere bloggers hier mee om gaan! Ik ben zelf pas begonnen sinds vorige week en pas een paar blogs geschreven. Ik wil schrijven over de dingen die ik leuk vind en die mij bezighouden. Een centje eraan overhouden is natuurlijk nooit vervelend… Maar daar ben ik nog niet mee bezig! Ik hoop voor nu dat ik lezers vind die het leuk vinden om mijn blogs te lezen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *