Recept: gezonde bananenijs

Vandaag wordt het echt heerlijk weer. En daar ga ik lekker van genieten. En hoe kun je nou beter genieten dan met een lekker ijsje in het zonnetje.

Dus ik heb vandaag een receptje voor jullie van heerlijke ijs. Ofja, echt een recept kun je het niet eens noemen. Deze ijs is namelijk gemaakt van maar 1 – !! – ingrediënt.

Een banaan.

Stiekem had ik 2 bananen gebruikt, want.. grote meisjes grote ijsjes?

– ik moet dichter worden –

Nu vraag je je vast af hoe je dan lekkere ijs kan maken van alleen bananen. Dat zal ik jullie vertellen. Banaan veranderd van structuur als je deze invriest. Ze worden lekker romig. Deze ijs heeft dan ook veel weg van een soft ijsje. Maar dan met bananensmaak. Echt super lekker!

Hoe kun je nu zelf die bananenijs maken?

Heel simpel, snij een banaan in stukjes – of meerdere – doe die in een bakje dat in de vriezer kan. Na een uur of 2 is die wel bevroren en kun je het bakje weer uit de vriezer halen. Laat even 5 tot 10 minuutjes staan. En pureer nu fijn met de staafmixer totdat er geen stukken meer in zitten.

Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het ijs zal zijn. Ik gebruik het liefst bananen die al bijna zwart zijn.

Tip: banaan blijft tot 3 maanden goed in de vriezer, dus je zou makkelijk wat schaaltjes banaan standaard in de vriezer kunnen zetten. Dan kun je altijd lekker en gezond ijs maken, zonder eerst een paar uur te moeten wachten totdat je banaan bevroren is.

recept: zelf gezonde bananenijs maken.

Nu kan je er natuurlijk ook nog van alles aan toe gaan voegen. Ikzelf had wat chocolade saus en cacao nibs erbij gedaan. Lekker!

Nog meer suggesties: pinda’s, noten, kokosrasp, aardbeien saus, hagelslag enz.

Nog meer variëren?  Voeg tijdens het mixen een lepel cacao poeder toe. Hallo chocolade ijs! Of een lepel pindakaas, ook lekker.

Geniet van deze mooie dag!

Wat gaan jullie eigenlijk doen vandaag? Behalve ijs eten.

Follow

Diana

Praat gezellig mee

8 reacties op “Recept: gezonde bananenijs

  1. sonja

    Weer zo’n lekker recept, ik mag geen gluten of lactose hebben dus dan is dit wel echt een mooie oplossing. Vooral lekker denk ik met cacao erdoorheen gemengd 🙂

    Reply