Recept: gezonde bananenijs

recept: zelf gezonde bananenijs maken.

Vandaag wordt het echt heerlijk weer. En daar ga ik lekker van genieten. En hoe kun je nou beter genieten dan met een lekker ijsje in het zonnetje.

Dus ik heb vandaag een receptje voor jullie van heerlijke ijs. Ofja, echt een recept kun je het niet eens noemen. Deze ijs is namelijk gemaakt van maar 1 – !! – ingrediënt.

Een banaan.

Stiekem had ik 2 bananen gebruikt, want.. grote meisjes grote ijsjes?

– ik moet dichter worden –

Nu vraag je je vast af hoe je dan lekkere ijs kan maken van alleen bananen. Dat zal ik jullie vertellen. Banaan veranderd van structuur als je deze invriest. Ze worden lekker romig. Deze ijs heeft dan ook veel weg van een soft ijsje. Maar dan met bananensmaak. Echt super lekker!

Hoe kun je nu zelf die bananenijs maken?

Heel simpel, snij een banaan in stukjes – of meerdere – doe die in een bakje dat in de vriezer kan. Na een uur of 2 is die wel bevroren en kun je het bakje weer uit de vriezer halen. Laat even 5 tot 10 minuutjes staan. En pureer nu fijn met de staafmixer totdat er geen stukken meer in zitten.

Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het ijs zal zijn. Ik gebruik het liefst bananen die al bijna zwart zijn.

Tip: banaan blijft tot 3 maanden goed in de vriezer, dus je zou makkelijk wat schaaltjes banaan standaard in de vriezer kunnen zetten. Dan kun je altijd lekker en gezond ijs maken, zonder eerst een paar uur te moeten wachten totdat je banaan bevroren is.

recept: zelf gezonde bananenijs maken.

Nu kan je er natuurlijk ook nog van alles aan toe gaan voegen. Ikzelf had wat chocolade saus en cacao nibs erbij gedaan. Lekker!

Nog meer suggesties: pinda’s, noten, kokosrasp, aardbeien saus, hagelslag enz.

Nog meer variëren?  Voeg tijdens het mixen een lepel cacao poeder toe. Hallo chocolade ijs! Of een lepel pindakaas, ook lekker.

Geniet van deze mooie dag!

Wat gaan jullie eigenlijk doen vandaag? Behalve ijs eten.

8 reacties

 1. zegt:

  Weer zo’n lekker recept, ik mag geen gluten of lactose hebben dus dan is dit wel echt een mooie oplossing. Vooral lekker denk ik met cacao erdoorheen gemengd 🙂

 2. zegt:

  Oeh, dit lijkt me echt lekker!

 3. Ah super! Ik ga vanaf morgen naar banana island (bananen detox), dus dit receptje is perfect! (:

 4. zegt:

  Hmmm lijkt me lekker

 5. zegt:

  Mmmm dit is zo lekker! Ik maakte dit ooit eens met pindakaas, dat is echt heerlijk 🙂

 6. Oh, thanks voor de reminder! Ik had het vorige jaar al eens gemaakt en het was super lekker, maar allang weer vergeten. Ga het zeker weer maken deze zomer.

 7. zegt:

  Banaan.

  ‘Nuff said.

 8. Oh oh oh dit klinkt heerlijk. Ik kende het nog niet! Ga het van het weekend eens proberen! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *