Diy – ijsklontjes van fruit.

Woehoeee. Als ik het weerbericht mag geloven – en laat ik dat maar gewoon doen – dan wordt het eindelijk écht zomer. Eindelijk langer dan 1 dag mooi weer.

Maar weet je, warm weer heeft niet alleen maar voordelen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou echt heel erg van warm weer. Er is alleen 1 klein dingetjes waar ik me aan erger als het warm is buiten.

Namelijk dat mijn drinken zo snel warm wordt.

Nou had ik laatst al laten zien hoe je op een leuke manier je wijn koud houdt zonder dat deze waterig wordt. Maar nu heb ik ook een erg leuk idee om andere drankjes koud te houden. Zoals je glaasje water. Of je cocktailtje, want ook die is niet te zuipen als die warm is. Of je glaasje rosé, daar zou dit ook heel leuk in staan.

Waar ik het over heb?

Over ijsklontjes maken van watermeloen.

Want waarom zou je ook normale ijsklontjes gebruiken als je ook roze ijsklontjes kan gebruiken. Behalve dat het er natuurlijk heel erg leuk uitziet, is het ook nog eens praktisch. De ijsklontjes smelten niet dus je drankje wordt niet waterig. En als je drankje op is, dan kun je ook nog die watermeloen opeten. Heb je meteen wat extra fruit binnen. Ik zie alleen maar voordelen!

Hoe maak je watermeloen ijsklontjes?

Heel simpel. Snij een schijf van de watermeloen. Ik snij hem eerst doormidden en snij er dan een schijf vanaf. Maar je kan ook alleen het topje eraf snijden en dan een schijf snijden. Deze schijf snij je weer in kleine stukjes. ikzelf heb voor driehoekjes gekozen. Maar wil je het helemaal fancy hebben, dan kun je zelfs met een vormpje leuke vormpjes eruit snijden. Zo kun je bijvoorbeeld bloemetjes of hartjes maken. erg leuk!

Leg ze op een snijplankje of bordje dat in de vriezer kan en leg ze in de vriezer. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Als ze eenmaal bevroren zijn kun je ze gewoon allemaal bij elkaar in een bakje doen.

Simple as that.

watermeloen ijsklontjes maken - ijsklontjes van fruit

 

watermeloen ijsklontjes maken

 

Nou, geniet van jullie koude drankje!

Follow

Diana

Praat gezellig mee

16 reacties op “Diy – ijsklontjes van fruit.

 1. Pingback: bevroren druiven in je wijn - wijn koel houden - eiland meisje

 2. Simone

  Dit is echt een goed plan! Ga ik zeker proberen. Ik vind het zo smerig als ijsklontjes smelten. De smaak van je drankje verdwijnt helemaal. Jak. En bij wijn is het al helemaal smerig. Thanks voor de tip!

  Reply
 3. Lena

  Met watermeloen heb ik het nog nooit geprobeerd. Wel al eens met druifjes, werkt ook zeer goed. Ideaal voor dit weer inderdaad! Ben benieuwd! 🙂

  Reply
 4. Suzanne

  Wij doen zelf ook regelmatig ranja invriezen als ijsklontje en dan heb je in het begin water en uiteindelijk ranja. Dit vooral handi om mee te nemen als je een dagje weg gaat, gewoon je flesje ranja invriezen.

  Reply
 5. Nesrin

  Wat een leuk idee! Dit kan ik morgen prima maken samen met de kinderen, die zijn gek op ijsblokjes in alle vormen en smaken 😉

  Reply