Kleine knip

stranden curacao kleine knip

Wij hadden ons dagje verdeeld. In de ochtend hadden we de grote knip bezocht, en in de middag de kleine knip. Allebei zijn het echt pareltjes.

De kleine knip ligt aan de westkant van Curaçao naast de grote knip. Het is even rijden vanuit Willemstad, denk aan 3 kwartier tot een uurtje. Ook afhankelijk vanaf waar in Willemstad. Maar het is de rit zeker waard. Als je maar een korte tijd op vakantie bent is het ook een goed idee om meerdere stranden  te combineren. Want er liggen hier meerdere mooie stranden bij elkaar.

Voor het strand kun je gratis parkeren en het strand zelf is ook gratis toegankelijk. Er zijn dan ook vrijwel geen voorzieningen. Alleen een paar parasols en picknicktafeltjes. Er staat wel een soort van barretje maar die is vrijwel nooit open. Dus je moet je eigen eten en drinken meenemen. Toen wij er waren was er een man die een aanhanger achter zijn auto had hangen vol met strandbedje die je kan huren.

Het water is echt heel helder en daardoor lijkt het bijna alsof je in een zwembad ligt in plaats van in zee. Langs de rotsen kun je ook snorkelen, maar het rif zit een stuk verder de zee in. Op het strand liggen wel behoorlijk wat stenen. Ook in het begin van de zee liggen nogal wat stenen, dus of even op de tanden bijten of waterschoentjes meenemen.

Op dit strand komen vooral veel lokale mensen in het weekend. Maar je zult er ook toeristen tegen komen. Het strand is vrij klein en kan daardoor vrij snel vol aanvoelen als het druk is. Door de weeks is het hier erg rustig.

Ik vind de kleine knip een prachtig strand

Foto’s kleine knip.

strand kleine knip curacao

kleine knip curacao strand

kleine knip curacao stranden

strand curacao kleine knip

stranden curacao kleine knip

Filmpje van de kleine knip

Klik hier voor een overzicht van alle mooi stranden van Curacao

Wat vind jij van de kleine knip?

4 reacties

  1. Natalia zegt:

    Ohhhh wat heerlijkkkk kan niet wachten om te emigreren. Nou onze dagen zijn getelt hihih en die van mij al helemaal.

  2. zegt:

    Mijn favoriet! Omdat ik het veilig genoeg water vind voor de kinderen ook (7 en 12 jaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *