Make-up trends die ik niet snap.

lancome lippenstift rood

Jazeker er zijn weer wat trends die ik niet snap. Lees hier de vorige. Dit keer heb ik het op make-up gebied gehouden.

Ik denk dat veel van jullie weten dat ik sowieso niet zo van de make-up ben. Maar dat heeft meer met luiheid te maken. Want ik vind make-up echt wel mooi. Al zijn er een paar uitzondering. Ja, sommige make-up trends snap ik gewoon écht niet. Voor de lezers die net zoveel verstand van make-up hebben dan ik, heb ik even achter de trends een mini uitleg gegeven.

lancome lippenstift rood

Kylie Jenner lippen. (dikkere lippen maken door middel van make-up)

Meiden, ik weet dat Kylie prachtige lippen heeft. Maar ze zijn nep! Ze zijn opgevuld. Dit effect is niet na te maken door met een potlootje om je lippen heen te tekenen. Dat ziet eruit alsof een 5 jarige met moeders’ make-up heeft zitten spelen. Niet mooi dus. Wil je Kylie Jenner lippen? Maak een afspraakje bij de plaatselijke lippen-opspuiter.

Strobing (bepaalde gedeelten van je gezicht highlighten)

Ik snap het niet. Ik dacht altijd dat het hele idee was om je hoofd zo min mogelijk te laten glimmen. Maar nu wordt er zelfs speciale make up op je gezicht gesmeerd zodat je hoofd extra gaat glimmen. Mijn eerlijke mening? Het ziet eruit alsof je een zweetkop hebt. Sorry.

Baking. (na de foundation doe je nog een hele dikke laag poeder op, even laten intrekken en dan met een kwastje erover)

Op foto’s misschien wel mooi, zo’n egale huid. Serieus, ik ben jaloers! Maar in het echt vind ik het minder mooi. Ik vraag me dan altijd af wat je wel niet allemaal te verbergen hebt met zo’n dikke laag poeder. Maar wat ik er nog minder aan snap is vooral dat het me zo niet fijn lijkt zitten. ik vind een dun laagje foundation al vies aanvoelen. Laat staan als heel je gezicht vol zit met foundation én een dikke laag poeder. Dat zit toch niet fijn?

 

* Ik wil niemand beledigen met dit artikel. Ik geef alleen maar mijn eerlijke mening over deze make-up trends die ik tegenwoordig op veel beauty blogs zie verschijnen. Als jij dit wel mooi vindt, lekker blijven dragen! World peace.

En lieve beautybloggers, ik heb ook heus wel dingen van jullie geleerd hoor!

22 reacties

 1. Haha, leuk artikel! Ik moet toegeven dat ik de meeste beautybloggers er – althans op foto en camera – wel heel mooi vind uitzien, maar zelf zou ik me ook niet goed voelen met zoveel make-up op. Je moet ook voortdurend opletten volgens mij: als je je even ergens gaat liggen moet je zien dat je make-up niet afgaat op je kussen, als je tegen je vriend aan ligt hangt zijn kledij vol met make-up, je kan hem ook niet kussen want dan is je lipstick om zeep, als je je neus snuit moet je opletten dat je make-up niet verdwijnt… Lijkt me niet eenvoudig! Bovendien ziet het er zo overdreven ook niet meer natuurlijk uit.

  1. Diana zegt:

   dankje! ik vind de meeste beauty bloggers er ook wel heel mooi uitzien op de foto’s hoor (oke op die kylie jenner lippen na dan, want dat kan écht niet) maar in het echt vind ik zo’n dikke laag minder.. en idd alleen al dat het overal achter blijft. (ik moet nu denken aan een foto die op facebook rond ging van een jonge met bijna een heel gezicht op z’n shirt haha)

 2. Die baking trend kende ik nog niet, maar ik vind ook alle drie de trends helemaal niks.

 3. zegt:

  Ik hartje strobing. Maar ik begrijp niet zo goed waarom het nu hot is, want ik heb al zo’n jaar of 6 de strobe cream van Mac!
  Die lippen begrijp ik ook niet en dat baking vind ik veel te heftig. Ik vind het wel mooi als een huid er wat natuurlijker uit ziet.

 4. zegt:

  Hahaha ja dat met het glimmen snap ik ook niet! Ik gebruik overigens wel highlighter maar alleen op mijn jukbeenderen. Veel mensen doen het ook op hun neus en voorhoofd, maar dat vind ik niet zo mooi.

  Baking heb ik een keer geprobeerd omdat ik het wel fascinerend vond maar dat voelde inderdaad erg vies!

 5. zegt:

  Ook als écht make-up meisje is dit heerlijk om te lezen want ik snap er dus ook geen barst van hihi.

 6. zegt:

  Leuk artikel! Ik ben het ook volledig met je eens. Vooral de kylie jenner lippen, dat mensen daarvoor zulke gevaarlijke taferelen uithalen begrijp ik echt niet!

 7. zegt:

  Dat ‘baking’ kende ik nog niet. Weer wat geleerd 😉

 8. zegt:

  Helemaal mee eens! 🙂

 9. Ik zelf ben gek op make-up en ben er ook veel mee bezig maar strobing en kylie jenner lip vind ik dan ook niks. Ja alleen de kleur van de lipstick!

  Baking wil ik soms nog wel eens toepassen als ik een heftige look draag, zodat ik niet bleek lijk maar het liefst sla ik dit ook over.

 10. zegt:

  Wat een leuke post weer! Ik ben ook echt niet weg van strobing! Ondanks dat ik echt dol ben op highlighters, vind ik strobing vaak net “too much”!

 11. zegt:

  Ik hou erg van make-up en draag het ook vaak, maar ik ben niet zo van de trends volgen! 🙂
  Soms wel wat bepaalde kleuren betreft, maar als ik in de winter een felroze lipstick wil dragen of in de zomer bordeauxrood, dan doe ik dat gewoon! 😀

 12. zegt:

  Ik snap sowieso niet heel veel van make-up, haha. Verder dan een laagje foundation, beetje blush, mascara en lipstick kom ik niet. En dat is dan ook nog een look waarvoor ik mezelf alleen tijdens feestjes de tijd gun. Sommige meiden kunnen zich zo mooi opmaken, daar kan ik jaloers naar kijken. 😉 Maar ik hou wel van natuurlijke make-up. Dus dat ‘baking’ vind ik dan al onzin, haha.

 13. Kylie Jenner lippen hihi leuk geschreven. Ik vind ook vaak dat voor de foto’s je een dikke laag make-up nodig hebt dan in werkelijkheid. Zoveel make-up hebben wij vrouwen niet zo nodig. 🙂 Ik doe ook mee aan worldpeace 😉

 14. zegt:

  Klopt helemaal! Ikzelf speel er heel erg graag mee (want ’s morgens een uurtje vroeger wakker worden voor makeup? Nee hoor!) en dan vind ik het laagje foundation er al zo fake uitzien. Op foto is het prachtig, maar als ik dan in de spiegel kijk moet ik toch wel eventjes slikken!
  Ook de Kylie jenner trend is zoiets wat ik nooooooit heb gesnapt en nooit zal snappen! Strobing is net een stap VEEL te ver vind ik persoonlijk. Normaal gezien doe je een beetje highlight op je jukbeenderen, maar daar zou het toch moeten stoppen? Gaaaaargh, zo’n stomme trends, maar op foto is altijd alles beter! hahha

  Trouwens je ziet er prachtig uit zonder makeup! 🙂

 15. zegt:

  Same! Ik snap ze ook niet, haha. Helemaal niet mooi…

 16. zegt:

  Die laatste kende ik niet maar dat lijkt me niet mooi nee, die tweede vind ik wel mooi als het niet te overdreven is en die eerste, ik snap sowieso al dat gedoe niet rond die Kim K en haar familie, ze zijn allemaal zo nep als wat…

 17. zegt:

  Wat sommige meiden doen voor die Kylie Jenner lippen vind ik ook niet echt kunnen, en inderdaad, volgens mij zijn ze ook niet helemaal echt. Strobing, tja,… ik vind highlighten wel leuk, maar het mag wat meer gebalanceerd voor mij 🙂

 18. zegt:

  Ohhhh die lippen, ik zag zelfs wat voorbij komen dat meiden hun lippen vacuum gingen zuigen. Vreselijk

 19. Hahaha ja ik snap deze ook niet hoor! Ik hou van niet te veel poes-pas, ik hoef er echt niet als een discobal uit te zien met dikke lippen xD

 20. zegt:

  Waauw gelukkig ben ik niet de enige haha! Ik vind t ook 3x niks. Als anderen het mooi vinden moeten ze t vooral blijven doen, maar aan mij is het in ieder geval niet besteed! X

 21. zegt:

  Gelukkig ben ik zo’n eigewijze beautyblogger die een hekel heeft aan trends. Vooral strobing en baking, vind het geen porum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *