Playa Santa Cruz

Playa santa Cruz - Strand Curacao

Playa Santa Cruz is een mooi strand gelegen tussen 2 ‘bergen’Ā aan de westkant van Curacao net voorbij het dorpje Soto. Voor het strand is een gratis parkeerplaats.

Playa Santa Cruz is vooral bekend om Captain Goodlife. Hij heeft een hutje aan de linkerkant van het strand. Daar kun je wat eten en drinken maar ook tripjes boeken. Zo kan hij je meenemen naar prachtige strandjes waar de onderwaterwereld nog intact is. Zoals Santu Pretu en Playa Hulu. Ook kun je met Captain Goodlife naar de Blueroom. Dat is een grot in de zee, die als de zon schijnt, een prachtige blauwe gloed geeft. Vergeet je snorkelsetje niet.

Deze strandjes en de Blueroom zijn overigens ook te voet te bereiken. Je gaat dan achter het hutje door en volg het pad. De blue room bereik je in zo’n 20/25 minuten.

Op het strand hangt een lokale sfeer. Door de weeks is het er erg rustig, maar op zondag komen hier wel families om te barbecueƫn met het hele gezin.

Het strand is gratis te betreden en is voorzien van een aantalĀ picknicktafels en palapa’s. Je kanĀ zelf strandbedjes meenemen en je mag hier ook gewoon je eigen eten en drinken meenemen. Het strand stond een tijd geleden nog vol met prachtige palmbomen, maar daarvan zijn er helaas veel verwoest door het slechte weer.

Foto’s van Santa Cruz:

Playa santa Cruz - Strand Curacao

Playa santa Cruz - Strand Curacao

Playa santa Cruz - Strand Curacao

Playa santa Cruz - Strand Curacao

Santa Cruz strand curacao

 

Hier vind je een overzicht van alle stranden van Curacao.

En hier van alle gratis stranden van Curacao.

 

4 reacties

  1. Jennifer zegt:

    Heel leuk je blog!

  2. Oahhh dit strandje kende ik nog niet! Hup weer op mijn lijstje erbij voor de volgende keer dat we in CuraƧao zijn (hopelijk dit jaar weer!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *