Playa Santu Pretu

Santu Pretu - Strand Curacao

Playa Santu Pretu is niet een erg bekend en populair strand. De belangrijkste reden hiervoor is denk ik dat je er niet zo makkelijk kunt komen. De weg die hier naar toe leidt is namelijk afgesloten met een slagboom. Gelukkig is er ook een andere manier om hier te komen. Ga naar playa Santa Cruz, en vanaf daar kun je in 10 minuten lopen naar Santu Pretu. Achter het hutje van Captain Goodlife zit een pad wat je moet volgen. Natuurlijk kun je hier ook met een bootje komen.

Santu Pretu betekend zwart zand, en zoals de naam dus al zegt is het een zwart strand. Eerlijk gezegd is het strand ook niet heel aantrekkelijk om lekker te gaan liggen. En aangezien je nog moeite moet doen ook om er te komen, zul je je vast wel afvragen waarom je hier dan heen zou moeten gaan.

De beste snorkel spot op Curacao.

Daarom zou je er eens heen moeten gaan. Playa Santu Pretu vind ik 1 van de beste snorkelspots van Curacao **. Je kan hier echt heel mooi snorkelen. Veel verschillende vissen zitten er. En het is hier nog behoorlijk kleurrijk onder water. Ook zit het rif meteen aan het strand, dus deze is ook nog makkelijk te bereiken.

Pas wel op voor de zee-egels die er in grote getale aanwezig zijn. Ik heb nu 2 maanden later nog steeds van die stekels in mijn voet zitten. En dat is niet fijn. Dus beter doe je waterschoentjes aan.

** De onderwaterwereld van dit strand is vooral zo mooi omdat er weinig mensen komen, en dus nog niet heel het koraal kapot is. Zorg ervoor dat dit zo blijft. Dus ga er niet op staan, en blijf er van af. 

Faciliteiten op playa Santu Pretu.

Er is 1 picknicktafel en een prullenbak. Verder zijn er geen faciliteiten op Santu Pretu. Dus je moet zelf alles meenemen en in de zee plassen.

Foto’s van playa Santu Pretu:

Santu Pretu - Strand Curacao

Santu Pretu - Strand Curacao

playa Santu Pretu - Strand Curacao

 playa Santu Pretu - Strand Curacao

Ben jij al eens op playa Santu Pretu geweest? Laat jouw ervaring dan hieronder achter.

Klik hier voor een overzicht van alle mooie stranden van Curaçao.

6 reacties

  1. […] snorkelset hebt dan kun je de mooiste snorkelspots langs. Een paar leuke snorkelspots op Curacao: Santa Pretu, hier is het koraal nog erg mooi. Je komt hier lopend via Santa Cruz in ongeveer 5 minuutjes. Playa […]

  2. zegt:

    Mooi! Vooral het contrast tussen het rode strand en de blauwe zee!

  3. zegt:

    Ik vind jou tips werkelijk waar hemels. Ik heb een boekje gekocht over Curaçao en al jouw tips op de landkaart al aangekruist. We hebben tijd te kort joh straks.

  4. Boukje zegt:

    Nog nooit geweest, kende t bestaan er niet van! We willen volgend jaar de blauwe grot ook gaan bezoeken, dus dit meenemen op de route zou dan heel mooi zijn! Dank voor de tip. Mag wel veel langer komen dan de geplande 2 weken hahaha….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *