Mijn top 6 stranden.

lagun beach Curacao

Hierbij een overzichtje van mijn top 6 stranden op Curacao. Ik wilde een top 5 maken, maar ik kon niet kiezen. Vandaar dus een blog met mijn 6 favoriete stranden op Curacao.

Grote Knip.

Een beetje cliché maar grote knip is gewoon mijn favoriet. Elke keer weer als ik er kom verbaas ik me over hoe blauw het water is. Hoe helder het is. Als je daar boven staat te kijken – want ja dat doe ik nog steeds elke keer – dan krijg je gewoon het gevoel dat je er in móet springen. Het water is heerlijk. Alsof je in een zwembad ligt. Ja, absoluut mijn favoriete strand op Curacao.

Meer info.

grote knip - strand curacao

Playa Guepi.

Dit strandje ken ik nog helemaal niet zo lang. Vorig jaar ontdekt. Maar waaaw, wat is dat een mooi strandje. Je moet er wat voor over hebben om er te komen, zoals een zandweg vol hobbels en gaten. Plus nog een minuut of 10 lopen over de scherpe koraalgrond. Maar als je er dan bent, is het helemaal de moeite waard. Je bent hier vaak alleen en kunt genieten van de prachtige natuur van Curacao.

Meer info.

playa Guepi | Strand Curacao

Santa Martha.

Het dichtsbijzijnde strand vanaf mijn huisje. Hier rij je gewoon met je auto het strand op. Koelboxje mee. 2 Strandstoeltjes. Lekkere muziek. Het is er vrijwel nooit druk en je honden kunnen gewoon mee.

Meer info.

playa santa martha curacao

Mambo.

Alhoewel mambo geen natuurlijk strand is, kom ik er toch wel graag. Mega toeristisch natuurlijk, maar soms is dat ook wel leuk. Even genieten van de luxe van drankjes aan je strandbedje geserveerd. Zo de zee inlopen zonder steentjes op de grond. En niet al je spullen mee te hoeven slepen. Ja ik kan hier ook echt wel van genieten.

Meer info.

mambo beach - sea aquarium beach curacao - mooiste stranden

Playa Lagun.

Het favoriete strandje van Mike, mn vriend. Dusja dan wordt het automatisch ook 1 van mijn favorieten. Lagun is het eerste strand dat ik bezocht heb toen ik op Curacao kwam. Het ligt zo mooi tussen de hoge kliffen aan weerszijden. Je kan hier mooi snorkelen, en je kan hier dan ook regelmatig een schildpad spotten. Meestal is het lekker rustig, de kinderen komen er graag en er is genoeg schaduw, dus we zijn hier dan ook zeer regelmatig te vinden.

Meer info.

lagun beach Curacao

Playa Kalki.

Als ik door t dorpje Westpunt rij, richting playa kalki, krijg ik al helemaal een vakantie gevoel. Dat gevoel wordt nog een beetje versterkt als ik de trap naar het strand afloop. Ik weet niet zo goed wat dit strandje zo speciaal maakt.. T is gewoon een gevoel denk ik. Een gevoel wat iig zo goed is dat dit strandje het in mijn top 6 haalt.

Meer info.

playa-kalki-curacao

Dit waren mijn favorieten. Wat zijn jouw favoriete stranden op Curacao?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *