Living the good life @ Curacao

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Week overzicht – Living the good life @ Curacao. Ja hier is weer een overzichtje bestaande uit vooral foto’s van het mooie Curacao en mijn belevenissen van afgelopen week. Hopelijk genieten jullie ervan.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Donderdag hadden we een heel gezellige tour gecombineerd met een fotoshoot. Ja mensen, je kan ook een fotoshoot boeken bij onze tourtjes. Of een videoclip, dat kan ook. Een leuke herrinnering voor later toch? Hier even zwemmen op Grote Knip.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Vrijdag hadden we geen tourtje en moesten we de stad in om vanalles te regelen en kopen. Zo’n beetje alles in huis was namelijk op, dus de hele dag allerlei winkels langs geweest om weer een voorraadje aan te leggen. Op de heenweg even ontbijten met een smoothie. Vlakbij Tera Kora heb je de allerlekkerste van het eiland.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Ondertussen ook nog even nieuwe plekjes ontdekken. We waren al een flink aantal keer langs dit museum gereden in de buurt van Barber. Nu werd het even tijd om naar binnen te gaan zodat we deze ook aan onze tourtjes toe kunnen voegen. Het was echt heel interessant.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Toen we in de stad waren moesten we even een bordje sushi eten. Dat was namelijk al weer veel te lang geleden. Ons favoriete plekje is bij Porto.

Landhuis Daniel - Restaurant Curacao

Het was een week van hard werken. Veel tourtjes en andere werkzaamheden. Vrijdag avond hebben we heerlijk gegeten bij Landhuis Daniel. We hadden daar een afspraak om wat foto’s en video’s te maken en dan gaan we er natuurlijk ook meteen een hapje eten. Het was weer heerlijk.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Na ons tourtje op zaterdag zijn we even een drankje gaan drinken bij de toko Williwood waar ook live muziek was. Daarna eten bij de trukipan gehaald en thuis opgegeten.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Het tourtje van zondag was een beetje anders gelopen. Halverwege werd 1 van onze gasten heel erg ziek, en dus moesten we ineens terug naar hun hotel. Vond het wel erg jammer voor hun, want ze wilden nog zoveel mooie plekjes van Curacao ontdekken. Ondertussen kwamen we wel wat baby zwijntjes tegen, dus die moesten natuurlijk even op de foto.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Omdat we plotseling dus heel vroeg klaar waren zijn we samen met een flesje wijn even naar een plekje met heel mooi uitzicht gereden om even te genieten van het uitzicht en een beetje weekend te vieren.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Maandag hadden we onze eerste tourtje die geheel draait om het slavernijverleden. We gingen ook langs landhuis Knip waar het Tula museum zit. En wie komen we daar tegen? Jeanairo, die was er met zijn schooltje. Het uitzicht vanuit het landhuis is echt prachtig, en de heuvels zijn al mooi groen door alle regen van afgelopen tijd.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

1 Van de stops was Playa Porto marie.  Tegenwoordig een toeristisch strand, maar vroeger vonden hier gevechten tussen de overheid en de slaven plaats.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Deze gekkie is er natuurlijk ook altijd bij.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Als laatste stop gingen we naar Otrobanda waar het Tula monument staat. Het was een hele interessante tour, en voor ons de 1e keer dat we deze met gasten deden. Eigenlijk zou iedereen die naar Curacao komt, deze tour een keer moeten doen. Want het touristische ‘feest’ eiland wat het nu is, staat haaks op het verleden. En zolang is het allemaal nog niet geleden. En het is erg leerzaam om er eens een dagje bij stil te staan.

Na de tour zijn we nog even mee het hotel binnen geweest met onze gasten om een drankje met hun te drinken. Het was erg gezellig met hun. En ook meteen met onze jongste gast ooit van 2 jaartjes oud.

wonen op Curacao | mijn ervaring.

Na al die tourtjes, die natuurlijk hartstikke leuk zijn, maar soms ook wel een beetje vermoeiend. Want we vertrekken thuis vaak rond 8 uur en komen ook pas 8 uur thuis vaak. En tel daarbij het auto wassen en de voorbereidingen bij op, dan begrijp je natuurlijk wel dat we wel toe waren aan een dagje niks doen. Dus dinsdag zijn we met de kinderen lekker bij Lagun op het strand gaan liggen. Heerlijk genieten en opladen voor de volgende tourtjes. We hebben echt het allerleukste werk, en ben dan ook super blij dat we dit kunnen doen en zo onze centjes kunnen verdienen.

Dit was het voor deze week, tot de volgende keer.

 

1 reactie

  1. Barbara zegt:

    Oooh heerlijk ons favo batido tentje. Die mevr. Is zo aardig!!! Heimwee hier hoor!!! Wat denk je van het eten bij Bali op Punda. Wij missen het echt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *