Winter op Curacao

lagun curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland. 


Een week waarin ik werk en leuke dingen zoveel mogelijk heb proberen te combineren. Een afspraak op 1 van de mooiste locaties van Curacao, namelijk Lagun. Daar boven op die rotsen aan de baai. Zo mooi daar. Daarna nog even wat tijd op het strand daar doorgebracht. Al was het niet echt strandweer. Koud. Regen. Harde wind. Het leek wel herfst. Het weer werd ook niet beter, dus zijn we maar weer naar huis gegaan. Ook op Curacao is het winter.

lagun curacao

‘S avonds zijn we nog even Punda in geweest. We wilden naar de markt maar die was afgelast door het slechte weer. Thnx voor de duidelijke communicatie.. Ook de man van de oliebollenkraam was niet ingelicht, dus hij stond daar met mega veel oliebollen. Dus wij hebben er maar eentje gekocht. Lekker dat die zijn. Daarna zijn we een droog plekje gaan zoeken om een warme chocomel met slagroom te drinken. Dat om het wintergevoel compleet te maken. Dit was trouwens ook de eerste keer dat ik echt een jas droeg hier op Curacao. Zo blij als het regenseizoen voorbij is.

Deze week was ook mijn huisgenootje jarig. Vrijdag avond had ik mensen uitgenodigd die haar al ontmoet hadden en hebben we hier gewoon gezellig gezeten met taart, drankjes en natuurlijk wat hapjes van de bbq zoals pizza. Ja, die bereid ik op de bbq, en dat werkt perfect. Ze zijn dan zelfs beter dan uit de oven. De dag erna zijn we met zijn allen naar Daaibooi gegaan om daar te barbecueën. Altijd zo fijn en het ultieme eiland-leven gevoel.

bbq-strand-curacao

^^ Met vis die net uit de zee kwam. Kan niet verser. 

‘S avonds ben ik nog naar de verjaardag geweest van iemand die ik tot die avond niet kende. Dat kan hier schijnbaar gewoon. Je gaat gewoon met mensen mee en wordt dan ook nog hartelijk ontvangen alsof je er gewoon bijhoort.

De dag erna was de vriend van een vriendin jarig, en aangezien ik mijn koelkast nog vol had met vlees wat we over hadden van de dag ervoor zijn we bij gaan barbecueën voor zijn verjaardag. Eigenlijk wilden we naar de grote knip. Maar het was slecht weer en we hadden niet zo’n zin dus zijn we bij mij thuis op de porch gaan zitten. Van te voren hebben we lekker ouderwets spelletjes gedaan.

Ook is mijn huisgenootjes-probleem eindelijk opgelost. Het meisje wat in eerste instantie bij me zou komen wonen, is ondertussen op het eiland. En was bij mij thuis langs geweest om d’r excuses aan te bieden en toch nog even te kijken of ze bij mij kon komen wonen. Het klikte in het echt ook goed en nu hebben we gekozen om toch samen te gaan wonen.

Dat was mijn week. Hoe was de jouwe?

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

4 reacties

  1. Ik ben benieuwd naar wat voor werk je doet… ?

    1. Diana zegt:

      ik doe nu alleen deze website, maar wil eigenlijk wel parttime iets erbij gaan doen voor wat meer zekerheid.

  2. Dat klinkt weer als een fijne week! Lijkt me heel gek als je nu ineens een jas aan moet… hopelijk is het regenseizoen inderdaad lekker snel voorbij!

  3. zegt:

    Volgens mee was er afgelopen week een koufront in het hele gebied, zelfs mijn schoonmoeder die in het normaal 40 graden Barranquilla woont zei dat het opeens zo koud was en in Bogotá was het ook echt om te rillen. Blijkbaar trekt dat dus verder door 🙂 Meer regen hebben we in Bogotá niet gehad en sowieso gek dit, want eigenlijk zijn we nog steeds in de ‘zomer’ 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *