Snake bay | Slangenbaai | Playa Wachi

snakebay curacao strand

Een geweldig mooi klein strandje waar je nog vaak de kans hebt om het helemaal voor jezelf te hebben. Het water is hier prachtig blauw en helder en je kunt redelijk makkelijk de zee in. Dit hele kleine strandje kun je vinden in Boca Sami, een vissersdorpje net voorbij Bluebay.

Op het strand is verder niets te vinden, behalve 2 kleine palapas. Er zit ook niets van een tentje waar je eten en drinken kan halen. Dit is waarschijnlijk dan ook 1 van de redenen dat het zo rustig is hier. Boven het strand zijn wel 2 picknicktafels met een parasol waar je heerlijk kan zitten en genieten van het uitzicht. Ook is er een kleine parkeerplaats bij.

Het strand zelf is dan wel rustig, maar het is een populaire duik spot, dus je ziet wel regelmatig duikers de zee in gaan. Ook snorkelen is hier leuk om te doen.

De naam snake bay – of slangenbaai – is ontstaan doordat hier regelmatig slangen in het water gespot worden. Ofja, eigenlijk zijn het geen slangen maar paling. Daarnaast wordt dit strand in Boca Sami ook wel Playa Wachi genoemd.

Ik vind dit echt een heerlijk strandje om even een lekkere duik in het water te nemen en daarna nog even in de zon te liggen. Of soms neem ik gewoon m’n strandbedje mee en een koelbox met hapjes en drankjes en ga ik hier lekker een dagje doorbrengen in alle rust. 

Een overzicht van alle stranden op Curacao.

Andere bezienswaardigheden op Curacao.

Foto’s van Snakebay:

5 reacties

  1. Prachtige plek voor een fotoshoot met eiland-meisje, weet ik uit ervaring ❤️

  2. […] Boca Sami heb je 2 stranden. Het kleine idyllische strandje Snakebay en de grotere St. Michielsbaai. Als je het hebt over het strand van Boca Sami bedoelt men meestal […]

  3. […] ben ik even naar Snakebay geweest. Daarna nog naar Pirate Bay omdat vrienden daar waren. En met vrienden is beter dan alleen […]

  4. zegt:

    Ja, deze is zo mooi! We waren hier met de kids geweest maar het was midden op de dag. En dat is met hun niet zo handig, zo zonder schaduw. Maar het strand is heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *