Blue bay / blauwbaai

blue bay - stranden curacao - informatie

Blauwbaai behoort bij een groot resort -Blue Bay genaamd – maar is voor iedereen toegankelijk. Je moet gewoon bij de slagbomen van het resort naar binnen, daar noteren ze je kenteken en naam, en dan mag je doorrijden. Gewoon de weg volgen en op een gegeven moment zie je een bordje naar rechts met ‘beach’. Daar kun je je auto parkeren en kun je het strand op lopen.

We hebben hier echt een heel relaxed dagje gehad. Het eerste wat me opviel waren de vele palmbomen, zo mooi. Het water is ook helder blauw. Helaas zie je dat op de foto’s niet terug, omdat het bewolkt was tegen de tijd dat ik foto’s maakte. Maar het is er echt mooi. En ondanks dat het wel een heel toeristisch strand is, heeft het toch een gemoedelijk gevoel daar. Het komt niet zo massaal over.

Je kan ook heel mooi snorkelen, dus vergeet je snorkel setje niet. Als je vanaf het strand gezien rechtsaf langs de rotsen gaat snorkelen is echt heel mooi.

Dit strand is ook erg geschikt voor kinderen. De zee loopt langzaam af, en er is van alles te doen voor kinderen. Er waren dan ook erg veel familie’s met kleine kinderen op dit strand aanwezig.

Faciliteiten Blauwbaai.

Op Blauwbaai is eigenlijk alles te vinden wat je maar nodig kan hebben tijdens een dagje strand. Strandbedjes en voldoende schaduw door de vele palmbomen. Wc’s en douches. Een bar, snackbar en restaurant, met service op het strand. Winkeltjes en een duikschool. Je kan er dingen als kano’s en een SUP-board huren. Er is een speeltuintje en er zijn soms activiteiten voor kinderen. Je kan er ook een massage nemen.

Kosten Blauwbaai.

Als je niet op het resort verblijft dan zijn de kosten 15 gulden per persoon. Hier zit wel een bedje bij inbegrepen.

Foto’s van Blauwbaai.

blue bay - stranden curacao - informatie

blue bay - stranden curacao - informatie

blue bay - stranden curacao - informatie

blue bay - stranden curacao - informatie

blue bay - stranden curacao - informatie

blue bay - stranden curacao - informatie

Filmpje van Blauwbaai:

 

Wat vind jij van dit strand?

Klik hier voor een overzicht van alle mooie stranden van Curaçao.

 

8 reacties

 1. Iris zegt:

  In 2011 zijn wij op vakantie geweest naar het Blue Bay resort.
  Echt een fantastische vakantie! We zijn nu twee kinderen verder en bovenaan onze bucketlist (maar helaas niet bovenaan onze spaardoelen-lijst) staat een familievakantie naar Blauw Baai.
  Tijdens ontspanningsoefeningen enzo beeld ik me altijd in dat ik daar op het strand lig, ook al zijn er nog vele stranden gevolgd, De Curacao vakantie was voor mij persoonlijk een bijzonder keerpunt.

 2. Noel zegt:

  Is echt mooi en goed daar he ben d’r in juli geweest heerlijk

 3. Girl, je mag me altijd adopteren.

 4. […] Pingback: Blauwbaai Curacao strand – informatie / faciliteiten / entree prijs […]

 5. zegt:

  Oooh, ik. wil. ook. daar. zijn. nu.

 6. zegt:

  Wauww….gimme! =D Ik ben echt zo toe aan strand, vakantie en zon…pffff

 7. zegt:

  Volgens mij is er nog niets veranderd sinds de laatste keer dat wij daar waren in 2011. Wat een heerlijk strand, en fantastisch resort ook trouwens!

 8. zegt:

  Wat ziet het er ontzettend mooi uit daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *