Vandaag heb ik een heerlijk pasta gerecht voor jullie. Dit receptje is super makkelijk te maken en ideaal voor als je weinig tijd hebt. Als je er een beetje tempo in gooit ben je in een kwartiertje klaar.
Ingredienten voor 2 personen:
- 200 gram pasta
- 400 gram cherrytomaatjes
- 2 handjes fijngesneden peterselie
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- rode peper naar smaak
- het sap van een halve citroen
- peper en zout naar smaak
- olie om in te bakken
- een flinke scheut lekkere olijfolie – ik gebruikte met knoflooksmaak –
- kip – of ander vlees / vis –
Bereidingswijze:
kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en zet het vlees vast op, dan is dat tegelijk klaar met de rest.
snij de helft van de rode ui, rode peper en de teentjes knoflook fijn en fruit deze aan in een grote pan. Gooi daarna de tomaatjes erbij en bak deze zo’n 3 tot 5 minuten. Totdat ze iets wat rimpelig zijn, maar je moet ze niet helemaal kapot bakken.
Ondertussen snij je de peterselie fijn en snij je de andere helft van de rode ui in ringetjes. Daarna gooi je de pasta, peterselie en ui erbij. Zet de pan af. Een flinke scheut olijfolie erover en knijp een halve citroen uit boven de pan. Tip: hou je hand onder de citroen zodat er geen pitjes in je eten vallen. Maak het op smaak met wat peper en zout.
Serveer met het stukje vlees. Het is ook nog heerlijk om hier wat kaas over heen te raspen, maar de mijne was helaas op.
Eet smakelijk!
3 reacties
lekker en gezond, hier houd ik van!
Lekker, ga ik ook is proberen.
Ziet er heerlijk uit!