aubergine uit de oven

Ik heb weer een lekker receptje. Weer eentje om te laten zien dat groente ook heel erg lekker kan zijn.

Dit gerecht kun je als lunch eten, maar is ook erg lekker als bijgerecht bij het diner.

Aubergine uit de oven:

ingredienten:

  • 1 aubergine
  • 1 ei
  • 2 el kookroom
  • 50 gram grana padano
  • peper
  • knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden

hoe maak je de aubergine uit de oven.

snij de aubergine in schijfjes van een halve tot 1 cm dik en leg ze op een ovenrooster. kluts een eitje met de kookroom, peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. strijk met een kwastje het ei-mengsel over de aubergine en rasp vervolgens de grana padano erover. zet ze een kwartiertje in de oven op 200 graden.

Deze hoeveelheid is als lunch voldoende voor 1 persoon. Als bijgerecht bij het diner is dit genoeg voor 2 tot 3 personen.

aubergine uit de oven - gezonde recepten

eet smakelijk.

Nog meer lekkere receptjes?

Probeer dan eens deze quinoa salade, of de parel couscous salade. Allebei erg lekker!

Follow

Diana

Praat gezellig mee

4 reacties op “aubergine uit de oven

  1. Miriam

    Ik had laatst een aubergine gekocht, maar die lag uiteindelijk rottend in de koelkast omdat ik niet wist hoe ik het zou klaar moeten maken. Dit ziet er echt heerlijk uit. Toch maar weer eens kopen ;p

    Reply