Ik heb weer een lekker receptje. Weer eentje om te laten zien dat groente ook heel erg lekker kan zijn.
Dit gerecht kun je als lunch eten, maar is ook erg lekker als bijgerecht bij het diner.
Aubergine uit de oven:
ingredienten:
- 1 aubergine
- 1 ei
- 2 el kookroom
- 50 gram grana padano
- peper
- knoflookpoeder
- Italiaanse kruiden
hoe maak je de aubergine uit de oven.
snij de aubergine in schijfjes van een halve tot 1 cm dik en leg ze op een ovenrooster. kluts een eitje met de kookroom, peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. strijk met een kwastje het ei-mengsel over de aubergine en rasp vervolgens de grana padano erover. zet ze een kwartiertje in de oven op 200 graden.
Deze hoeveelheid is als lunch voldoende voor 1 persoon. Als bijgerecht bij het diner is dit genoeg voor 2 tot 3 personen.
eet smakelijk.
Nog meer lekkere receptjes?
Probeer dan eens deze quinoa salade, of de parel couscous salade. Allebei erg lekker!
6 reacties
Niet te eten! De aubergine is nog veel te rauw . Zonde van de tijd en ingrediënten. Wellicht de aubergine eerst voorbereiden.
Ja ik heb ze gemaakt, met een Turkse tomatensaus en zilvervliesrijst was het een prima maaltijd voor mij
Ik had laatst een aubergine gekocht, maar die lag uiteindelijk rottend in de koelkast omdat ik niet wist hoe ik het zou klaar moeten maken. Dit ziet er echt heerlijk uit. Toch maar weer eens kopen ;p
Heerlijk! Ik wil nu wel zo’n schijfje.
Ik vind aubergine dus echt zo lekker, en dit ziet er heerlijk uit. Ik ga het eens proberen!
Dit ziet er echt heerlijk uit! Het is midden in de nacht, maar jeetje, je maakt me hongerig!