Altijd maar online zijn.

social media blog.

Gisteravond kwam ik op de inspiratie voor deze blogpost. We waren samen met Akira – mijn hond – uiteten voor dierendag. Voor ons zaten 2 meisjes, die in het uur dat ze er zaten misschien net 10 zinnen met elkaar gewisseld hadden. Je raadt het al, hun telefoon was interessanter.

Fotootje hier, fotootje daar. Even op Instagram zetten. Natuurlijk doorsturen naar de rest van de vriendengroep. En laten we Facebook niet vergeten.

Uiteraard met de bijschrift ‘gezellig op het terras met @bff’.

Maar hoe gezellig is dat dan?

Ik vraag me dan serieus af of zij dan echt een gezellige avond hebben.. Dat kan toch niet? En gister was niet de eerste keer dat het me opviel. ik zie het zo vaak. Mensen die meer met hun telefoon bezig zijn dan met hun gezelschap. Gister was gewoon de druppel.

Zelf ben ik precies het tegenover gestelde.

Als je mijn Instagram account bekijkt dan lijkt het alsof ik een heel saai leven heb. Alsof ik bijna nooit wat leuks doe. Verrassing, zelfs ik heb een leuk leven. Want ook dingen die je niet online deelt zijn echt gebeurd. Ook ik ga regelmatig uit met vrienden, ga naar de lekkerste restaurants en ook ik zit vaak op het terras.

Ik maak er alleen bijna nooit foto’s van. Sterker nog, mijn telefoon verlaat mijn tas meestal niet eens als ik in gezelschap ben. Ik geniet gewoon graag van het moment. En dat doe ik niet vanachter mijn telefoon. Dat doe ik door persoonlijk contact te hebben met mensen.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het stiekem zelfs onbeschoft om met je telefoon bezig te zijn in gezelschap. Maar volgens mij ben ik nog de enige die er zo over denkt haha.

Hoe doe je dat dan als blogger?

Als blogger is het zo ontzettend belangrijk om online aanwezig te zijn. En alleen op je website is niet meer genoeg. Je hebt ook Instagram, Facebook, Twitter enz. nodig. En eigenlijk weet ik dat ook wel. Maar gister was ik naar een blog workshop geweest (van Zoë van Moderne hippies, wat erg interessant en gezellig was), en ook daar werd weer duidelijk gemaakt dat social media gewoon echt heel belangrijk is.

Natuurlijk heb ik daar weer kei hard in gefaald. Er was zelfs een hashtag bedacht om je foto’s te delen. Er was gezegd dat de leukste foto’s gedeeld zouden worden op de website van Zoë. De locatie was perfect voor foto’s. Hallo, gratis reclame voor je Instagram account!

En raad eens hoeveel foto’s ik heb gemaakt? Precies nul.

Zelfs voor mijn blog vergeet ik de helft van de tijd foto’s te maken. Ik wil uiteindelijk van elke restaurant in Curaçao een review online hebben staan. Dit is een meer jaren plan hoor, ik ben niet van plan om elke dag te gaan uiteten. Of iemand moet me willen sponsoren? Maar even terug naar waar ik gebleven was. Van de 15+ restaurants waar we geweest waren, heb ik misschien van 5 restaurants foto’s gemaakt. Achteraf stom natuurlijk. Maar ik heb wel van het moment genoten.

Evenals laatst toen ik in Marrakech was. Ik was bij 2 restaurants wezen eten die ik wel móest delen op mijn blog, zo ontzettend goed waren ze. Helaas heb ik wel foto’s van hun websites moeten ‘jatten’. Want je raadt het al, ik was weer meer bezig met het moment dan met mijn telefoon. Erg leuk, maar minder goed voor mijn blog, want ik wil eigenlijk altijd eigen foto’s gebruiken.

En dat is misschien een goede eigenschap als persoon, als vriendin.. Maar een minder goede eigenschap als blogger.

En dat is iets waar ik aan moet werken.

Ik wil genieten van het moment, maar ook groeien met mijn blog. Ik wil op het moment zelf aanwezig zijn, maar het is belangrijk dat ik ook online aanwezig ben. En daar moet ik een weg tussenin vinden. Iets wat voor mij werkt en wat goed voelt voor mij.


social media blog.

Moraal van dit verhaal? Geen flauw idee, ik wilde dit gewoon even kwijt.

Nu ben ik ook heel benieuwd naar jouw kijk hierop. Hoe ben jij in gezelschap? check jij regelmatig je telefoon, en maak je van alles een foto? Deel jij alles met je online vrienden? Of vind je het een absolute no go om met je telefoon bezig te zijn in gezelschap?

 

22 reacties

 1. zegt:

  Het is juist goed om van het moment te genieten! In de mooiste accommodaties ben ik meer bezig met genieten dan met de foto’s, met geweldige mensen heb ik niet eens samen een foto omdat we te druk bezig zijn met verhalen delen en mijn bord is al halverwege leeg als ik realiseer dat ik er een foto van had willen maken. Ik vind dat alleen maar een goede eigenschap van je! 😉

 2. zegt:

  Leuk onderwerp! Ik check in gezelschap echt maar heel zelden mijn telefoon.. ik ga vaak toch te veel op in “het moment” ik stoor mij overigens niet aan andere mensen die niet in mijn gezelschap bezig zijn met hun telefoon. Zeker als zij jonger zijn dan ik.. ik denk dan toch dat dit een onderdeel is van die generatie.. ik heb nichtjes die alles via whatsapp bespreken en ja ook als ze met zn 2e of 3e zijn.. dit is gewoon meer hun manier van communiceren geworden. Samen op hun telefoon instagram accounts zoeken en dan aan elkaar laten zien.. Het is niet anders dan hoe ik met mijn vriendinnetjes de tina/breakout/ellegirl las en dan de grappige stukjes voorlas.

 3. zegt:

  Ooooh, ik vind dit weer zo herkenbaar. Ik probeer er zelf een balans in te vinden, maar als ik ergens ben en het is superleuk dan vergeet ik vaak simpelweg foto’s te maken. Ik geloof mensen ook nooit zo, die beweren op een leuk event te zijn en vervolgens elke 5 minuten iets posten.

 4. Interessant onderwerp! Zelf ben ik wat tussenbeide denk ik… Ik merk ook dat ik meer foto’s maak als ik gewoon thuis ben dan wanneer ik ergens iets leuk aan het doen ben, gewoon omdat ik er vaak niet aan denk… Maar soms (vooral wanneer ik met mijn vriend ben eigenlijk – ocharme) doe ik het wel iets te veel en kan mn vriend zich er wel eens aan storen. Maar eigenlijk vind ik dat het best meevalt, kan me er ook soms over verbazen als ik mensen samen op restaurant alleen maar met hun telefoon bezig zie!

 5. Ik heb nu wel een andere kijk op foto’s maken inderdaad, in de zin van dat ik er misschien een blogpost van kan maken! Maar ik laat het niet mijn leven leiden ofzoiets. Want op vakantie maakte ik altijd al foto’s maar nu net iets meer met oog voor detail 😉 Soms best vervelend om er zoveel mee bezig te zijn denk ik!

 6. Heel herkenbaar dit. Maar ik geef je ook gewoon gelijk! Want volgens mij vergeten heel veel mensen tegenwoordig te genieten van het moment. En ‘beleven’ ze hun avondje uit, concert, etentje pas achteraf via de foto’s. Ik zie vaak groepen vrienden aan tafel allemaal met hun telefoon bezig. Wat deel je dan nog met elkaar? Of ga je dan elkaars foto’s van hetzelfde etentje liken. Ik snap het gewoonweg niet, voel me dan meestal gewoon te oud ofzo.
  Maar voor je blog is het wel handig/verstandig om toch wat vaker foto’s te maken 🙂 Misschien meteen bij binnenkomst doe en daarna lekker de telefoon weer in de tas?

  1. Diana zegt:

   ja tijdens het etentje al elkaars foto’s liken en reageren met dat het zo gezellig is :’)

 7. zegt:

  Oh zo herkenbaar! Ik vind het ook zo lastig dat eem Instagram feed zo perfect moet zijn… dood vermoeiend

  1. Diana zegt:

   ooh ja daar ben ik ook zo slecht in haha om zo’n mooie feed te maken. Ik begin er gewoon niet meer aan.

 8. zegt:

  Helemaal mee eens, ook ik houd er echt niet van om met iemand ergens te zitten die alleen maar met de telefoon bezig is. Wat is het nu dan? Ik heb als blogger alleen maar mijn blog. Ik heb geen Facebookpagina van mijn blog, geen twitter en geen instagram. Misschien komt twitter ooit nog. Maar een fulltime baan en dan ook al die social media nog bijhouden en allemaal andere blogs lezen is gewoon echt te veel van het goede.

  1. Diana zegt:

   ik vind het ook altijd heel irritant als mijn gezelschap met de telefoon bezig is. een keer kijken oké. Maar als ik met iemand op t terras zit en die gaat zn mail checken of facebook dan zeg ik wel van ben je met mij of met je telefoon hier?

 9. zegt:

  een heel interessant en leuk artikel. Ik zie het zelf ook regelmatig op feestjes, familie bezoekjes. Mijn gsm blijft gewoon lekker in mijn handtas en dat is het. Als ik dan thuis kom, ligt die er nog in, haha. Soms vergeet ik zelfs waar hij ligt. Foto’s maken doe ik alleen van onze wandelingen, de hond of soms al eens een uitstapje. Als we op restaurant gaan, neem ik nooit mijn camera mee. Sommige dingen zijn nu eenmaal privé en alleen voor mij en mijn vriend bestemd. 🙂

 10. Haha, ik vind het ook altijd wel ‘interessant’ om te zien hoe veel mensen in een restaurant met elkaar praten. Maar het zal ook geen verrassing zijn dat ik veel foto’s maak 🙂 Voor mij worden dingen nooit een gewoonte, behalve als ik ze dat maak. En daar hoeft een leuke avond niet minder leuk van te worden. Wat ik zou doen, is direct bij binnenkomst jezelf aanwennen en paar foto’s te maken en dan daarna je telefoon weg te doen. Zo heb je het beste van beide werelden.

  1. Diana zegt:

   ja ik ga het proberen zo te doen. gewoon proberen aan te denken en niet te vergeten haha.
   en nee het is geen verrassing nee dat jij veel foto’s maakt haha. Had niet anders verwacht 😉

 11. zegt:

  ik ben hier schuldig aan, terwijl ik echt soms meer moet genieten van de mensen waarmee ik ben maar die meldingen die je krijgt zijn zo vervelend dat je altijd wel even wilt kijken, even snel dit checken of dat.. Zucht.

 12. Ik maak er soms ook schuldig aan moet ik bekennen. Het is niet zo dat ik gesprekken voer met iemand terwijl ik met mijn hoofd in mijn telefoon zit, maar het kan weleens voorkomen dat ik ‘even snel’ mijn mail check bijvoorbeeld. Of een foto maak van een gerecht ofzo.

 13. Zelf denk ik dat beide kan. Als ik uiteten ben en ik krijg mijn gerecht voor me, dan maak ik snel een foto. Vervolgens stop ik mijn telefoon weg. Zo heb ik toch een leuke foto, maar ben ik ook gewoon gezellig aan tafel 🙂

  1. Diana zegt:

   Als ik t doe, dan doe ik t idd ook zo. Maar ik vergeet dat bijna altijd. Als ik met vrienden afspreek ben ik daar op een of andere manier niet zo mee bezig. Maar ik ga proberen om dat toch vort gewoon een gewoonte van te maken. Vlug een fotootje maken en dan als ik thuis ben knal ik ‘m wel op instagram.

 14. zegt:

  Vind dat zelf ook lastig :’) Ben ook best wel slecht met foto’s. Of als ik ze wel heb, vind ik ze vaak niet goed genoeg voor op de blog. En met Facebook en Twitter ben ik helemaal niet zo goed hahaha. maar ach. Komt wel. Of niet.

  1. Diana zegt:

   ja sommige foto’s (vooral van de restaurants) vind ik ook eigenlijk echt te slecht voor op mn blog.. Maar heb eigenljk ook nooit zo’n zin om mn grote camera mee te slepen haha.

 15. zegt:

  In gezelschap vind ik het zelf ook heel storend, ben dan vaak zelf 1 van de weinige die haar telefoon in haar jas/tas heeft. Thuis vind ik het een ander verhaal, ook op het werk merk ik dat mensen als eerste in de pauze naar hun telefoon graaien om appjes te checken. Of wachtend op de trein gefocust zijn op hun beeldscherm, terwijl ik vaak aan het ouwehoeren ben met een oudje haha. Ach ja, social media is gewoon een bitch, je kunt er soms bijna niet omheen maar begint toch echt bij je zelf hoe je ermee omgaat. 🙂

  1. Diana zegt:

   thuis vind ik ook anders. en ik snap ook nog wel als je een tijdje niet op je tel. hebt kunnen kijken op je werk dat je in de pauze meteen kijkt. Maar als je met vrienden afspreekt en je zit samen ergens dan vind ik het echt heel raar dat mensen dan hun mail of facebook gaan checken enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *