Bloggers life

je blog veranderen / verbeteren.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Zou je iets aan je blog willen veranderen?

 

Eline.

Ja ! Mijn blog bevindt zich echt nog in een beginstadium. Er zijn twee specifieke dingen die ik volgend jaar wil gaan aanpakken. 1. Van WordPress.com naar wordpress.org overschakelen via een hostingsite  en 2. een lay-out laten maken die precies past bij mij en mijn blog. Dat zijn mijn 2 voornaamste blogdoelen op het moment. Later zou ik dan graag een professionelere  camera hebben en visitekaartjes laten maken. Maar dat zijn twee dingen die ik zal nemen zoals ze komen:-) (wanneer ik geld genoeg heb gespaard en wanneer ik wordt uitgenodigd voor persevents)

Tamara.

Ik ben erg lang op zoek geweest naar een passend thema voor mijn blog (wat veel keuzes!). Nu heb ik eindelijk een thema gevonden waar ik tevreden over ben! Nog niet alle functies en plaatjes staan goed, maar daar wordt hard aan gewerkt. Verder zou ik mijn webshop nog willen veranderen, aangezien deze nog niet naar wens is ingericht. Verder ben ik heel tevreden en totaal niet kieskeurig hoor!

Chanoe.

Ja, ik zou nog graag een eigen site maken via wordpress.org, mijn site loopt nu nog via wordpress.com en daardoor kan ik geen advertenties plaatsen! Ook zou ik nog graag meer over sporten en fitness schrijven, in plaats van alleen over gezonde voeding, dat komt er alleen telkens nog niet van.                           

Sytse.

Op dit moment niet. Ik zit vaak wordpress theme’s te bekijken maar ik heb nog nooit een gevonden die ik leuker vond dan Twenty-Eleven. Als ik die wel tegenkom kan het best zijn dat ik mijn lay-out ga veranderen. Maar zover is het nog lang niet. Ik ben heel tevreden met het huidige uiterlijk.

Saranda.

Ik zou graag achter de schermen wat dingen willen verbeteren, denk aan een duidelijke blogplanning, een goede werkplek om te schrijven en leren vooruit te bloggen.    


Of ik iets wil veranderen aan mijn blog?

Ja, ook ik wil een nieuwe lay out. Eigenlijk is die ook in de maak, maar door tijdsgebrek gaat het nog wel even duren voor die af is. Helaas. Voor de rest eigenlijk niet. Natuurlijk kan er nog een hoop verbeterd worden, maar dat komt wel een keer. Voor nu vind ik het prima.

je blog veranderen / verbeteren.

Dan nu de vraag aan jullie.. Wil jij iets veranderen aan je blog?

Lees hier de andere ‘bloggers life’ artikelen over o.a. omgaan met negatieve reacties, geld verdienen met je blog en nog veel meer.

Psst: Wil jij ook meedoen aan deze artikelen? Dat kan! Ik ben weer op zoek naar nieuwe bloggers. Stuur me een mailtje onder vermelding van ‘bloggers life’, met je blog er duidelijk in vermeld. Of mocht je nog vragen hebben, die je zeker een keer terug wilt zien komen in 1 van de artikelen, laat deze dan achter bij de reacties hieronder.

19 reacties

 1. zegt:

  Ik wil mijzelf ook graag opgeven voor de blogger life, maar naar welke email moet ik een mail sturen om aan te melden hervoor?

  Hele leuke site heb je trouwens, ik kom graag op je blog site om te lezen.

  Groetjes!

 2. zegt:

  Leuk artikel, ook herkenbaar m.b.t. de lay-out. Toevallig krijgt mijn blog van de zomer een nieuwe look, dan heb ik meer tijd.
  Nu de ideeën bedenken en straks uitwerken, heerlijk om te doen :)!
  Ik ben ook benieuwd naar jouw nieuwe lay-out.. spannend! liefs

 3. zegt:

  Volgens mij wil ik altijd wel iets veranderen aan mijn blog, maar ik vind dat ik dit ook niet te vaak moet doen. Je blog moet een bepaalde uitstraling hebben die mensen herkennen en als ik het te vaak aanpas valt dit weg. Maar uiteindelijk zou ik gewoon willen groeien met mijn blog, nieuwe dingen willen leren, ontdekken en vooral door gaan met waar ik van hou!

  1. Diana zegt:

   daar heb je helemaal gelijk in! ik hoop ook dat ik de komende keer wat langer tevreden ben met mijn lay out.

 4. zegt:

  Mijn doelen/ dingen die ik wil veranderen zijn:
  -eigen url niet meer blogspot
  – meer leuke samenwerking
  – meer volgers

  Dat laatste is alleen moeilijk te realiseren

 5. zegt:

  Grappig dat (bijna) iedereen direct begint over zijn layout. Ik herken het wel. Ook ik blijf er aan sleutelen. Gelukkig heb ik een programma waarin ik dat makkelijk zelf kan doen! En heb daar gelukkig op dit moment ook tijd zat voor. Leuk artikel 🙂

 6. zegt:

  Ik zou graag willen overstappen naar WordPress en dan ook naar WordPress.org. Daarnaast wil ik ook investeren in een goede blog camera (ik heb nog geen spiegelreflex) en daarnaast wil ik ook een nieuw logo en visitekaartjes hebben. Ook heb ik nu weinig tijd om artikelen te schrijven, maar in de vakantie wil ik daar zeker weer keihard aan gaan werken! En daarnaast wil ik ook nog werken aan SEO, dus dat zijn wel veel dingen die ik wil veranderen haha

  1. Diana zegt:

   haha je hebt idd een hele lijst met wat je wilt veranderen. ik ben heel benieuwd.

 7. zegt:

  Leuk om te lezen. Wat grappig eigenlijk dat iedereen zo kritisch is over zijn layout, haha. Ik ben benieuwd naar hoe jouw nieuwe layout gaat worden, al vind ik de huidige juist prachtig! Het is zo uniek en herkenbaar 🙂

  1. Diana zegt:

   ja wel he. ik denk dat dat ook komt omdat de meeste daar niet heel veel verstand van hebben, en daarom vaak blijft liggen.

   en dankjewel! uniek blijft die zeker, want dat vind ik het belangrijkst haha. maar ik wil hem zegmaar over heel de pagina heen en niet meer van die witte vlakken aan de zijkant. en hij wordt echt helemaal anders. het ontwerp staat al een beetje. alleen mn vriend heeft momenteel te druk met andere opdrachten. (waar die wel betaald voor krijgt, dus die gaan helaas voor haha)

 8. zegt:

  Er zijn heel veel kleine dingen die ik zou willen veranderen aan mijn blog, kleine dingen bijvoorbeeld aan de layout. Verder moet ik toch gewoon groeien in de rest van mijn blog en dit is niet wat ik per se wil veranderen, is namelijk ook leuk voor je lezers om te zien dat je een groei door maakt.

  1. Diana zegt:

   dat is zeker waar. en niet alleen voor je lezers, maar ook voor jezelf. het lijkt me ook leuk om te zien over een paar jaar, hoe mijn blog op het begin was en zo langzaam is gegroeid.

 9. zegt:

  Ik ben eigenlijk heel blij met mijn blog, heb hem pas geleden nog uitgebreid. Misschien dat ik binnen korte tijd nog een layout change doe.

 10. zegt:

  Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe lay-out! ik ben momenteel best tevreden over mijn blog maar sta wel open voor opbouwende kritiek!

 11. zegt:

  Ik herken veel van wat er staat! Vooral de laatste. We zijn zo bezig met focussen op wat we op onze blog willen veranderen, dat we vergeten dat de basis achter de schermen ligt 🙂 Erg leuk artikel!

  1. Diana zegt:

   dat klopt. is bij mij ook. het meeste wat verbeterd kan worden is eigenlijk achter de schermen, maar toch heb ik het liefst de layout. gewoon omdat dat zichtbaar is. wat er hier achter de schermen allemaal gebeurd ziet toch niemand hahaha.

 12. zegt:

  leuk om te lezen!

 13. Ik wil heel graag een nieuwe layout, maar helaas heb ik daar geen kaas van gegeten. Dus ik moet me daar toch eens wat meer in verdiepen 🙂

  Ik heb je trouwens een mailtje gestuurd!

 14. zegt:

  Het enige wat ik wil veranderen zijn betere foto’s maken, maar het kopen van een goede camera zit er voorlopig niet in, helaas. Verder ben ik altijd bezig met veranderen, ik groei met elke blogpost, maar de grootste wijzigingen zijn vooral achter de schermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *