Shete Boka – Nationaal park

Boka Pistol Curacao. Nationaal park Shete Boka

Shete Boka is een prachtig stukje natuur aan de noord kant van Curaçao. De kust is daar totaal het tegenovergestelde als die je altijd in de reisbrochures ziet. Het water is daar niet kalm en helder blauw. Niet die witte bounty stranden en palmbomen aan de kust

De zee is hier ruw. Hoge golven die tegen de rotsen aanslaan. Prachtig om te zien. En ook zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan.

Shete Boka betekend letterlijk 7 inhammen.

Entree kosten van Shete Boka:

Als je bij het park aankomt dan kom je langs een klein hokje waar je entree geld moet betalen. Dit is 17.50 gulden. Je mag dan de hele dag in het park verblijven en krijgt een kaart met de route en alle inhammen mee.

Voor locals is de entree 2 gulden op vertoon van je sedula.

Faciliteiten van Shete Boka:

Vlak naast de ingang bevind zich een toiletgebouw. Ook is er een klein eettentje. Deze zit ook naast de ingang. Bij het eettentje is een klein terras waar je in de schaduw wat kan eten en/of drinken.

Openingstijden van Shete Boka:

Het park is open van 9.00 tot 16.00 uur. Zorg er dan ook voor dat je op tijd weer bij de uitgang bent.

Tips:

 • Er is weinig schaduw dus zorg dat je voldoende zonnebrand meeneemt en een hoed/pet en zonnebril zijn ook erg prettig. Evenals wat te drinken voor onderweg.
 • Het park is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Het is aan te raden om stevige schoenen aan te doen vanwege de rotsige grond.

Een van de bekendste trekpleisters van het park is Boka Tabla. En dan met name de grot waar je vanaf de kust in kan. Aan de andere kant van de grot stroomt de ruwe zee naar binnen. Bij ons stond er een bordje dat je de grot niet in mocht door gevaarlijke stroming, dus ik durfde er ook niet zo ver in te gaan. Maar natuurlijk moest ik wel even vlug een foto maken.

boka tabla op nationaal park shete boka in Curacao

Een andere bekende trekpleister is Boka Pistol. De naam omdat het geluid van het tegen de rotsen slaan van de golven klinkt als een pistool dat afgaat. Het water komt enorm hard tegen de kust en spat metershoog op. Echt spectaculair. Ik zou hier uren naar kunnen kijken, zo mooi.

Boka Pistol Curacao. Nationaal park Shete Boka

Er is ook nog de natuurlijke brug bij Boka Wandomi. De zee heeft van een grote rots een soort van brug gevormd.

boka wandomi natuurlijke brug. shete boka Curacao

De andere baaien zijn naar mijn mening wat minder spectaculair. Maar nog steeds prachtig hoor. Het is mooi om te zien hoe ruw de natuur kan zijn.

shete boka curacao

shete boka curacao

Het park staat ook bekend om de zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen, maar wij hebben ze helaas niet mogen spotten.

Er zijn 2 wandelroutes van beide ongeveer een uur. Je kan ook met de auto naar verschillende inhammen rijden. Maar ook als je met de auto gaat zal je nog steeds stukken moeten lopen.


 

Filmpje van Boka Pistol.

 

Ben jij al ooit in dit park geweest? Wat vond jij er van?

 

7 reacties

 1. […] Shete Boka is niet helemaal gratis. Maar met die 15 gulden entree – locals betalen minder – die je […]

 2. Mijn favoriet! 😀

 3. zegt:

  WAUW! <3

 4. zegt:

  Mooi zeg! Grappig dat ze daar een sedula hebben 🙂 Hier hebben we de cédula. Toch een beetje Spaanse invloeden (of andersom 😉 ).

 5. Betty van Esch zegt:

  Zo mooi daar.

 6. zegt:

  Wat een mooi park. Vorige keer ben ik er niet aan toegekomen om het te bezoeken, dus hij gaat op de lijst voor een volgende keer dat we naar cura gaan 🙂

 7. zegt:

  Ik ben hier geweest. Echt prachtig om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *