Hitteplan à la eiland meisje.

hitteplan voor hittegolf a la eiland meisje.

Jaja eindelijk langer dan 1 dag mooi weer in Nederland. Eindelijk die tropische temperaturen waar ik zo van hou.

Jup, ik ben helemaal in mijn element zo. Al lijkt het erop dat de rest van Nederland in paniek raakt. Hitteplan hier, hitteplan daar.

Elke blog heeft wel een eigen hitteplan online gezet. De beste tips om deze hitte te overleven. En natuurlijk kan ik met mijn zomerse blog niet achterblijven.

Ja, natuurlijk moet ik ook een stukje over het hitteplan schrijven. Oké ik ben een paar dagen later dan de rest van de blogs en nieuwssites.. Maar heej, 1 tip die ik overal voorbij zie komen is toch wel rustig aan doen. Dus dat doe ik dan maar hè. Vandaar dat mijn blogje over het hitte plan vandaag pas online kwam. Ik doe rustig aan! Poko poko zeggen ze in Curaçao.

De allerbeste tip die ik tegen kwam was toch wel om me luchtig te kleden. Écht ik ben zo blij dat ik die gelezen heb! Stel je voor dat ik dat niet gelezen had. Dan was ik in m’n Uggs en winterjas naar buiten gegaan. Want ik kan zelf niet bedenken dat 30+ graden en dikke kleding niet de beste combinatie is..

Voldoende drinken is ook een goede tip! Want we moeten natuurlijk wel gehydrateerd blijven. Ik heb de Corona’s al ingeslagen. Het zal mij niet gebeuren hoor, dat ik uitdroog.

Nog een leuke tip die ik tegen kwam is voor elkaar zorgen. Dat zou nou eens heel fijn zijn als er iemand voor mij zal zorgen. Dus als iemand een lekker verfrissend drankje wil komen brengen terwijl ik in mijn bikini in mijn hangmatje lig, dan zou ik dat heel fijn vinden.

Ja, als ik me gewoon aan het hitteplan hou, dan overleef ik deze hittegolf wel.

hitteplan voor hittegolf a la eiland meisje.

*even voor de duidelijkheid – dat is soms nodig –, dit artikel is geschreven met een dikke vette knipoog.

Extra tip: Leg dat werk neer en ga lekker blogs lezen in de tuin ; ) bijvoorbeeld mijn verhaal over mijn Emigratie naar Curaçao

 

35 reacties

 1. Haha leuk lijstje hoor 😉

 2. zegt:

  Leuke knipoog 😉

 3. zegt:

  Haha leuke insteek van het artikel! Ik werd zo onderhand ook een beetje moe van alle goedbedoelde maar oh-zo standaard ’tips’. Mijn persoonlijke tip is buiten in een zwembadje gaan zitten en als het echt te heet wordt gewoon naar binnen verkassen 😉 (Lang leve mijn vader die een airco op mijn kamer heeft geinstalleerd)

 4. zegt:

  Och nee, dat meen je niet? Daarom had ik het zo warm vandaag met m’n winterjas aan. Goed dat je me die tip met ons deelt, haha!
  Grappig artikel Diana 😉

 5. zegt:

  Dit weer doet jouw helemaal opleven en goede tips vooral voldoende water drinken!

 6. zegt:

  Haha ja dit artikel heb ik echt gelezen met een big smile!
  Heel leuk geschreven! -x-

  1. Diana zegt:

   dat is leuk om te horen, dankjewel!

 7. zegt:

  Haha je geeft een originele draai aan de hitteplannen hype ;-)! Maar 27/28 graden is gewoon “lekker warm” wat mij betreft, geen hitteplan nodig ;-).

  1. Diana zegt:

   haha dat was ook de bedoeling, dus dankjewel 😀 was t bij jou ‘maar’ 27/28 graden? hier was t 10 graden warmer. dus ik was wel heel erg blij met het hitteplan hoor :’) haha.

 8. zegt:

  Haha leuk stuk! Ik heb vanmiddag inderdaad lekker vanuit mijn hangmatje in de tuin blogs gelezen! 🙂

  1. Diana zegt:

   dankje 😀 heerlijk is dat in je hangmatje chillen he!

 9. zegt:

  Hitteplan, geef mij maar 27 graden. Dit is voor mij toch echt te warm. Maar alles beter dan regen 😉

  1. Diana zegt:

   als ik eerlijk ben, vind ik een graatje of 30 ook lekkerder dan 38 zoals vandaag, vooral als ik moet werken. (als ik aan t strand lig maakt t niet uit hihi) maar idd liever dit dan kou en regen. veel liever zelfs haha.

 10. zegt:

  Ik bestel dit weer ook vast tot de kerst! 😀 Heeeeerlijk!

  1. Diana zegt:

   jaaa doe dat! dan heb ik nooit geen winter meer. ik ga net voor de kerst weg namelijk haha.

 11. zegt:

  Jammer dat de disclaimer zo nodig is 🙁 Maar ik dacht het, jij schreef het!! Proost!

  1. Diana zegt:

   ja jammer dat dat nodig is. maar ik schrijf het er maar vort bij zodat die negativiteit wat achterwege blijft. en cheers!

 12. zegt:

  Hitte plan.. haha ik lach mij rot. Ik hou van dit weer en heb eindelijk een beetje energie, misschien moet ik een emigratie ook maar overwegen.

  1. Diana zegt:

   haha zeker het overwegen waard 😉

 13. peggy zegt:

  Geweldig! Dit waren ook precies mijn gedachten bij het lezen van de hitteplannen want ja dat bedenk je zelf natuurlijk niet maar gelukkig met zoveel goede info kan ik nu lekker bakken in de zon! Geniet van je dag

  1. Diana zegt:

   haha ja echt he. alsof de mensheid zelf niet de hersenen heeft om na te denken :’) ik heb van mn dag genoten, dankjewel! jij ook?

 14. zegt:

  Geweldig! Ik dacht precies hetzelfde toen ik alle hitteplan-artikelen las. Wel leuk! Al is werken met dit weer minder leuk! En ik heb zin in ijsjes. Heel veel ijsjes!

  1. Diana zegt:

   jaaa ijsjes lekker! heb ontbeten met ijs en morgen weer 😀

 15. zegt:

  Haha, “ik heb de corona’s al klaar staan!”. Leuk geschreven stukje 🙂

  1. Diana zegt:

   dankjewel 😀

 16. zegt:

  Ik hou er ook van hoor! Maar ik woon ook op 5 minuten van het strand, dus elk vrij uurtje ben ik daar nu te vinden.

  1. Diana zegt:

   jaloers! maar niet lang meer hoor, want straks woon ik ook dicht bij het strand 😀

 17. zegt:

  Leuk geschreven meid!

  1. Diana zegt:

   dankjewel <3

 18. zegt:

  Hahaha! Ik vind je hilarisch! En inderdaad, je moet het er wel bijzetten want je hebt snel genoeg comment er over 😉

  1. Diana zegt:

   haha dankjewel. en ja helaas is dat wel nodig

 19. Wat superfijn dat ik nog net op tijd lees dat ik me luchtig moet kleden. Nu moet ik alleen nog even snel korte broekjes kopen en een zwembad. O en daarna rustig aandoen uiteraard 🙂

  1. Diana zegt:

   haha heleen, maar goed dat je dit gelezen hebt dan ;P stel je voor dat je dat niet had….

 20. zegt:

  Heerlijk stukje. 😀 Doe mij ook maar zo iemand die lekkere drankjes komt brengen terwijl ik in mijn hangmatje lig te chillen. Oh en dan ook graag iemand die met zo’n groot blad wind waait (vage omschrijving, maar snap je wat ik bedoel?).

  1. Diana zegt:

   hihi dankje. en ja doe mij ook zo iemand erbij haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *