Altijd maar leuk zijn..

eiland meisje blog

Ik schrijf met veel plezier elke dag een artikel voor mijn blog. Ik vind het echt leuk om te doen. Ik schrijf over onderwerpen die ik zelf leuk vind.

En aan de bezoekers aantallen en reacties te zien zijn vaak meerdere mensen het met mij eens, of vinden ze het zelfde onderwerp leuk. Anders zou ik geen bezoekers hebben, toch?

Maar nu ik al een tijdje mee draai in dit bloggers-wereltje, merk ik ook dat niet iedereen het met je eens is. Dat niet iedereen jou leuk vindt. Dat mensen je soms wel eens irritant vinden.

En dat kan. Dat mag ook. ikzelf ben het ook niet overal mee eens. Ik vind ook niet iedereen even leuk. En ik vind ook mensen irritant.

Maar toch is het soms moeilijk. Het liefst wil je gewoon dat iedereen je leuk vind. Want het is niet leuk als mensen bitchy tegen je doen.

Ik ben het ook helemaal niet gewend. In mijn ‘offline leven’ ga ik alleen maar om met hele lieve mensen. Mensen die echt het beste met je voor hebben. mensen die mij niet mogen of die mij niet aanstaan ga ik gewoon uit de weg. Maar dat is online een beetje moeilijk.

Ik zal er gewoon mee om moeten leren gaan. Ik zal moeten accepteren dat je niet altijd alleen maar leuk kan zijn. Ik ben gewoon ik, en dat kun je leuk vinden of niet.

Vooral omdat ik zelf ook nogal duidelijk mijn mening geef op mijn blog, kan ik reacties verwachten dat mensen het er niet mee eens zijn. Iedereen heeft een andere mening namelijk. En die mensen hebben het recht om dat dan ook gewoon te kunnen zeggen. Al kunnen sommige mensen wel een cursusje vriendelijkheid gebruiken, maja iedereen is zoals die is..

Ik heb er zelfs over nagedacht om dan maar niet meer bepaalde artikelen te schrijven. Maar dat vind ik ook weer jammer. Want die stukjes worden wel veel gelezen, en er komen ook veel hele leuke reacties op. En daarnaast moet ik gewoon kunnen plaatsen op mijn blog wat ik zelf wil. Ik wil niet alleen maar Outfits en inspiratie artikelen plaatsen. ik wil ook mijn mening kunnen geven. En daarom moet ik er mee om leren gaan dat andere mensen ook een mening over mij vormen.

En die zal niet altijd positief zijn.

Dus ik ben er klaar mee! Ik hoef niet altijd maar leuk te zijn!

Ik ga het me niet meer persoonlijk aantrekken als mensen iets niet leuk vinden. Dit is namelijk mijn ieniemienie stukje internet. Waar ik zelf mag bepalen wat ik er op zet. En jij lieve lezer, jij mág het lezen. Je móet helemaal niets.

eiland meisje blog

22 reacties

 1. zegt:

  Groot gelijk! Als mensen jou niet leuk vinden, jammer dan, dan lezen ze je blog maar niet. Je moet je niet anders voor doen dan je bent 🙂

 2. zegt:

  Het is al heel wat dat je jezelf bent in het dagelijkse leven, want daar hebben veel mensen ook moeite mee hoor 😉
  X Wilmke

 3. zegt:

  Mooie reflectie.. je houdt inderdaad altijd meningsverschillen. Gelukkig ook maar.
  Het is alleen wel belangrijk hoe je ermee omgaat, ik denk dan maar Ag die ander is drukker met mij dan andersom ;). En dat helpt haha. Xx

  1. Diana zegt:

   dit vind ik wel een hele mooie manier om er naar te kijken. dankjewel, hier heb ik wat aan! X

 4. zegt:

  Heel goed! That’s the spirit! Het is inderdaad jouw eigen blog, en als iemand het niet leuk vindt, dan hoepelt ‘ie toch lekker op! 🙂

  1. Diana zegt:

   zo wil ik er idd vort naar kijken. ze hoeven niet hier te komen toch!

 5. zegt:

  Inderdaad! You go girl!

 6. zegt:

  Heel herkenbaar. Mensen hebben altijd commentaar, moet je niks van aantrekken. Leuke foto trouwens in je post! Peace out haha XOXO

 7. Groot gelijk! Kan ik nog een voorbeeld aan nemen!

 8. zegt:

  Ja wees gewoon lekker jezelf! Gewoon doen wat goed bij jouw voelt. Kritiek is er altijd, maar misschien zijn er ook wel mensen die gewoon jaloers zijn. Gewoon verder gaan hoe JIJ dat wilt!

 9. zegt:

  Je hebt gelijk hoor. Lekker jezelf blijven en schrijven waarover jij wilt. Blijf puur!

 10. zegt:

  Een hele goede keuze! Zo blijft je blog ook eigen. Ik denk dat als je er continu rekening mee moet houden wat anderen vinden, je doodongelukkig wordt. Zoals je zelf al zegt, is dit jouw ieniemienie stukje interenet. Laat niemand dat van je afpakken!

 11. zegt:

  Wat goed!
  Inderdaad zeg, als ik er over na ga denken heb ik precies hetzelfde als jij nu aan ons verteld; ik ga om met leuk en lieve mensen en ga zoveel mogelijk de mensen die niet leuk zijn uit de weg.. Hmm, best confronterend, maar ergens ook wel weer goed. Want inderdaad, ook weer waar ik me volledig bij aan kan sluiten is dat niet iedereen je altijd maar aardig en leuk hoeft te vinden. Goed om er even bij stilt te staan en er ook echt wat aan proberen te veranderen:).

 12. zegt:

  Als mensen alleen maar jou irritant vinden, dan betekend het dat je het alleen maar goed bezig bent. Plus mensen hoeven niet naar jouw blog te komen. Ze hoeven niet eens op te klikken. Negatief energie daar heb je sowieso niets aan. Ik vind dat je het trouwens erg leuk allemaal doet!

 13. zegt:

  Goed geschreven, het is jouw eigen content en als JIJ er blij mee bent, dan is het goed! Het kan inderdaad erg jammer zijn als er een reactie komt waarbij je het niet echt eens bent, maar dat is ook het risico van het bloggen: er kunnen tegenstrijdige reacties komen, maar dat is aan de andere kant ook weer interessant want dan kun je je daar eventueel ook in verdiepen en kijken naar de andere kant 🙂

 14. zegt:

  True that! Meer als dat kan ik er niet aan toevoegen. Het is lastig om niet alles persoonlijk op te pakken, maar doe je ding want dat is altijd het beste. Ik blijf lezen, ook al ben ik het er niet mee eens, dat verrijkt toch juist je wereld?

 15. zegt:

  I feel you. Maarja gelukkig is het jouw site, jouw blog en mag je daarom schrijven wat jij wilt! Vooral niet dingen laten omdat je bang bent voor negatieve reacties. Gewoon lekker zo doorgaan, want je doet het hartstikke goed!

 16. zegt:

  Ja, natuurlijk moet je je daar niks van aantrekken want het is jouw blog. Lees het of niet. Maar dat is makkelijk gezegd. Ik kreeg vroeger (2004) heel veel commentaar op mijn blog van een islamhater omdat ik me toen pas bekeerd had en dat vond ik niet leuk. het deed toch wel wat met me.

  1. Diana zegt:

   ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. vind het zelf ook lastig maar ik ga proberen om gewoon in te zien dat het wel zo is. want niet iedereen kan je leuk vinden. in jouw geval vind ik het wel echt extreem hoor, heb je er wat tegen gedaan? zo iemand zou ik gewoon blokkeren ofzo.

 17. Gewoon lekker blijven schrijven wat je schrijft! De meeste mensen zullen het leuk vinden en er zijn altijd een aantal die het niks vinden of de kans in nog groter dat ze een slechte dag hadden en gewoon zin hebben om iemand af te zeiken! Weetje, negatieve comments komen er toch wel, wat je ook schrijft! Vind dat je een mooie site hebt en leuk schrijft dus ga zo door 🙂

  1. Diana zegt:

   klopt helemaal, maar vind het soms wel moeilijk. échte haat reacties vind ik niet erg. eigenlijk vind ik die vooral lachwekkend. want dat zegt meer over die persoon dan over mij. ik heb gewoon heel erg het gevoel dat ik wil dat iedereen het leuk vind wat ik doe. en dat kan niet. dat weet ik, maar toch vind ik dat lastig haha. maar ook door het zo op te schrijven en online te gooien hoop ik dat het helpt met inzien dat het helemaal niet zo belangrijk is dat iedereen je leuk vindt. en dankjewel <3

 18. zegt:

  Heel mooi geschreven en ik ben het 100% ermee eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *