Wanneer ga je opzoek naar een woning als je gaat emigreren

grote berg curacao huur huis

Als je gaat emigreren ga je ook opzoek naar een nieuwe woning. De makkelijkste manier is om dat via een makelaar te doen. Deze heeft kennis van de huizen op Curacao. Welke huizen beschikbaar zijn, en binnen korte tijd op de markt komen.

Ik heb zelf als makelaar gewerkt maar daar ben ik mee gestopt. Ik doe nog wel rondleidingen voor mensen die zelf niet op het eiland aanwezig zijn. Zo heb je altijd een betrouwbaar en onafhankelijk aanspreekpunt op het eiland die voor jou langs de voor jullie interessante huizen kan gaan en kan zorgen voor een virtual tour waarop alles – en niet alleen de positieve dingen – te zien is.

Wanneer ga je opzoek naar een woning als je naar Curacao gaat emigreren.

Zo’n 1 – 3 maanden van te voren kun je contact opnemen met de makelaar. Rond die tijd kun je een beetje rond gaan kijken welke woningen je aanspreken. Het is ook een beetje afhankelijk van de prijsklasse waarin je zoekt. De goedkope appartementen zijn vaak snel weg en gaan ze geen 3 maanden vasthouden voor jou, dus hiernaar kun je het beste een maand van te voren gaan kijken. Maar villa´s in de hogere prijsklasse kun je vaak wel een tijdje van te voren al vastleggen.

Toen ik zelf als makelaar werkte kreeg ik veel mensen die al een half jaar van te voren – en soms zelfs langer – een woning vast willen laten leggen. Ik snap dat je het graag geregeld wil hebben, maar dit is vrijwel onmogelijk en totaal onnodig.

Waar kun je nog meer zoeken naar woningen?

Facebook. Vooral de goedkopere woningen en appartementen worden vaak op Facebook aangeboden. Er zijn veel verschillende groepen waarin real estate wordt aangeboden.

Een overzicht van al die Faceboek groepen en ook meteen een overzicht van de makelaars op Curacao vind je hier.

Betrouwbaar iemand nodig voor je bezichtigingen vanuit Nederland?

Ik kan je helpen met het bezichtigen van de door jullie uitgekozen woningen. Ik snap dat het lastig kan zijn om vanuit Nederland een woning uit te zoeken. Elke makelaar wil natuurlijk zijn/haar woning aan jou verhuren. Maar lang niet elke makelaar laat op een eerlijke wijze de woning zien. Zo heb je soms een prachtige woning, maar pal aan een drukke weg waardoor je niet lekker rustig in de tuin kan zitten.

Ik ben onafhankelijk. Hoef niet perse die woning aan jou te verhuren. Dus ik kan wel alles laten zien. Ook de minder mooie dingen, zodat je straks niet op Curacao aankomt in een woning die niet aan je verwachtingen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *