De week van Matthew.

new york zwembad Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Afgelopen weekend begon weer erg goed met een happy hour op Mambo. De eerste had ik gemist want ik had een training tot 5 uur. Ik had nog serieus gedacht om te vragen of die wat eerder mocht, zodat ik toch op tijd zou zijn. Maar ik ben heel trots op mezelf dat ik dat niet gedaan heb, en gewoon kei hard stond te zweten in de sportschool in plaats van dat ik biertjes stond te drinken.

Na de training ben ik uiteraard wel nog even gegaan. Altijd zo gezellig die vrijdag middag / avond borrels. Echt even de week afsluiten en het weekend openen. Omdat we nog geen zin hadden om naar huis te gaan zijn we nog naar Nachtwerk gegaan. Dit was de eerste keer dat het op het strand was. Geweldige locatie. De mainstage was op het strand, en de techno stage was in een leeg zwembad. Voor vrijdag had ik echt een hekel aan techno, maar daar is vrijdag dus verandering in gekomen. Wat een chill feestje was dat.

Zaterdag gingen we nog even 1 van onze auto’s ophalen bij Mambo, aangezien het vrijdag avond beter was om 1 auto te laten staan.. En nu we daar toch waren, konden we natuurlijk ook wel even chillen bij Madero. Even van het goede leven genieten. Daarna zijn we nog doorgegaan naar de happy hour van Zanzibar. S’ avonds had ik nog afgesproken om een drankje te doen. We dachten we gaan naar De View. Komen we daar aan, is het nog helemaal donker. Bleek het pas half 11 open te zijn. Oeps. Dus zijn we naar Madero gegaan, om daar een drankje te drinken. Ook leuk. Was weer een erg gezellig dagje.

De dag erop wilden we rustig aandoen, dus hebben we lekker gelegen bij New York aan het zwembad. Je kan daar heerlijk liggen. En tot die dag was het nog gratis ook. Nu niet meer, maar dan wordt vanaf nu wel de bar geopend, dus hoef je niet meer je eigen spullen mee te brengen. ‘S avonds zijn we samen wezen uiteten bij Blessing, een heerlijk restaurant in Pietermaai.

new york zwembad Curacao

Helaas was deze week ook mijn auto kapot gegaan. De remmen deden het al een tijdje niet meer zo goed, dus hij moest toch al naar de garage. Maar afgelopen weekend begon m’n auto ineens helemaal raar te doen. Hij stuurt niet meer goed, en maakt rare geluiden. Dus maandag bracht ik mijn vriend naar zijn werk, zodat ik de rest van de dag zijn auto kan gebruiken. Wat denk je.. Gaat zijn auto ook kapot. Dus roadservice gebeld, en die hebben de auto weer kunnen starten. Maar we moesten wel meteen doorrijden naar de garage, want de accu had echt z’n beste tijd gehad. Gelukkig konden ze er meteen een nieuwe inzetten bij de garage en hadden we in ieder geval weer 1 auto. De andere kan volgende week weer gemaakt worden, dus nu doen we het met 1 auto. Ontzettend vervelend op een eiland waar je van de auto afhankelijk bent.

Verder stond deze week ook nog in het teken van orkaan Matthew

Vorige week werd er al gezegd dat er een storm deze kan op zou kunnen komen, maar niemand maakte zich nog druk. Meestal veranderen ze toch van richting. Maar hoe dichter bij, hoe serieuzer het werd. De storm werd een orkaan, en komt toch nog aardig dicht langs Curacao af. Gelukkig nog wel op een veilige afstand, maar we kunnen wel heel veel regen en wind verwachten. Dus toch maar alle spullen binnen gezet, alle shutters dichtgedaan en een goede fles wijn in de koelkast gezet. Zo komen we de storm wel door.

Woensdag op donderdag nacht ging het al flink tekeer, en donderdag ochtend was het gewoon koud. Maar 25 graden om half 10 s’ ochtends. Veel regen nog, en er stonden al flink wat straten blank. Gelukkig woon ik op een berg en hebben wij hier geen last van de overstromingen. Donderdag middag ben ik nog even naar Westpunt gegaan met een vriend. We dachten als de storm begint is dat wel mooi om te zien zo over de zee. Maar het was stil. Bijna eng stil. Het water was zo goed als plat. De bladeren van de palmen hingen stil. Letterlijk stilte voor de storm.

Net als s’ avonds. We wachten en wachten. Filmpje op. Duurt lang. Dus zijn we bij een vriend die om de hoek woont gaan kletsen. Samen wachten gaat sneller namelijk. Maar er kwam maar niets. Het bleef windstil en droog. De stilte voor een storm die niet gaat komen.

Wie weet wat we vandaag nog krijgen, want er wordt wel verwacht dat de staart van de orkaan nog voor veel regen gaat zorgen. Maar voor nu genieten we maar van onze vrije dag.

palmbomen

^^ Woensdag middag. Met zo’n stralend blauwe lucht kun je je bijna niet voorstellen dat er zo’n grote storm op komst is.


Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

1 reactie

  1. Wauw! Als ik jouw weekoverzichten en foto’s bekijk, begint het toch wel echt te kriebelen! Ik zou willen dat ik er nu heen kon gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *