Vakantie in eigen land

vakantie op curacao

Bon dia dushi’s. Welkom bij weer een nieuwe weekvlog. Al gebeurd er laatste tijd niet zo heel veel. Door de Corona zitten we thuis namelijk. Opgesloten in ons eigen huis. Maar daar later meer over, ik moet namelijk mijn fustratie even kwijt, maar eerst even de leuke dingen van afgelopen week.

hangmat curacao

Even lekker in m’n hangmatje liggen. Heb nu toch niets beters te doen. Ofja, ik heb eigenlijk genoeg te doen, want heb altijd nog een hele waslijst aan dingen die ik wil doen. En ook dingen die ik vanuit huis kan doen. Maar het niet wegkunnen gaan. Geen leuke dingen mogen doen, daar kan ik niet zo goed tegen.

20200325_173036[1]

Deze foto is gemaakt toen we nog wel de stad in mochten. We gingen even wat beelden opnemen voor een mooie film die we gemaakt hebben.

Het filmpje is te vinden op Facebook.

20200328_141242

Gelukkig hadden we nog wel een leuk uitje op de planning staan vorig weekend. Ik had een oproepje gesplaatst of iemand een fotoreportage en een videoclip van zijn of haar vakantiewoning wilde, in ruil voor een verblijf in dat zelfde huis. Dus afgelopen weekend hadden we een erg leuk verblijf. Een vakantie in eigen land.

20200328_133117

Yakita was ook mee. De rest van de honden bleven thuis, en zaterdag was ik even langs huis gereden om te voeren. En meteen eten voor ons zelf mee te nemen, want in Westpunt was niks te krijgen. Yakita vond het heel chill om mee te zijn, en er was verder eigenlijk bijna niemand, dus ze had het hele resort om rond te lopen.

20200327_161406

Er kwamen wel wat geitjes op bezoek.

20200328_184058

S’avonds lekker met een wijntje de zonsondergang bekijken. Muziekje erbij. Heerlijk.

20200329_101307

En nog maar even aan het zwembad liggen.

20200329_124103

De laatste dag alweer. Het was echt even genieten. Alsof corona helemaal niet bestaat. We hadden ook geen laptop bij. Na het fotograferen en filmen hadden we echt even vakantie. En dat was best wel fijn na een tijd hard werken.

Helaas kwamen we toen we thuis kwamen weer hard terug in de werkelijkheid. Er kwam namelijk een lockdown op Curacao vanaf de dag erna. Iedereen moet thuis blijven. Onze geweldige regering vond het niet genoeg om alleen het toerisme en horeca kapot te zien gaan. Nee alles moet kapot. Heel de economie op een eiland – waar al heel veel mensen het erg zwaar hebben – moet kapot. En begrijp me niet verkeerd, ik snap dat de grensen dicht gingen. Ik baalde, maar ik snapte het. Dat iedereen wat afstand van elkaar moet nemen, en wat vaker de handen wassen snap ik ook. Maar dit? Nee, echt niet.

Voor iedereen die niet weet hoe het er hier aan toe gaat op Curacao. Wij hebben geen uitkeringen. Geen werk is geen geld. En geen geld is geen eten. Curacao heeft zelf ook geen geld. Want we zijn al weer 3 weken verder, vanaf dat de grensen dicht gingen, en nog steeds is er geen oplossing voor alle mensen die hun werk kwijt zijn geraakt. Facebook staat nu al vol met berichten van mensen die geen eten meer hebben. Er gaan hier straks misschien wel geen mensen dood aan corona, maar wel veel van de honger. En dan al die criminaliteit die hierdoor zal ontstaan.. Ik ben bang dat deze maatregelen heel het eiland om zeep helpen.

Zo dit moest ik even kwijt. lucht lekker op. Let allemaal goed op jezelf, en laten we hopen dat deze ellende snel voorbij is.

 

1 reactie

  1. TLx zegt:

    Heel erg hoe de regering het eiland nu kapot laat gaan.
    Wij wilden eigenlijk volgend jaar de stap gaan maken om te emigreren naar Curaçao (Bandabou) ! Vooral ook omdat we merkte dat de criminaliteit een stuk was afgenomen.
    Nu we dit zo lezen zijn we erg aan het twijfelen…
    We blijven je volgen en hopen dat het snel beter gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *