Ayo 2020!

familievloggers curacao

2020, wat een jaar. Een jaar wat velen van ons maar al te graag willen afsluiten. Afsluiten en door met het leven. En deze hele waanzin ver achter ons laten.

Wat hebben we toch een bizar jaar achter de rug. Wat zo goed begon veranderde in een nachtmerrie. Wie had dat kunnen denken, dat we onze vrijheid kwijt zouden raken. Dat dingen die zo gewoon waren, nu ineens niet meer mogen. Een biertje drinken op het strand. Zonder gedoe de wereld rond reizen. Elkaar knuffelen. Simpele dingen waar je nooit bij stil stond en gewoon maar deed.

En ik wil hier heel veel schrijven. Heb veel geschreven, en weer gedeletet. Om vervolgens in andere woorden te beginnen, en wederom te verwijderen. Wil geen maatschappelijke discussie op mijn pagina, maar mijn mond houden voelt ook zo verkeerd. Ik wil mensen wakker schudden want ik snap het niet. Waarom accepteren we al deze waanzin? En toch ga ik nu weer alles deleten.

Ik wil dit jaar ondanks alles, toch positief afsluiten. Kijken naar de mooie dingen die dit jaar heeft gebracht. Want het was echt niet alleen maar slecht. We konden misschien niet op vakantie zoals we wilden, maar hebben met ons gezinnetje wel 3 heerlijke weekendjes genoten in mooie vakantie verblijven op het eiland. En dat was leuk. Erg leuk.

En we hebben nog veel meer leuke dingen gedaan. Zo zijn we regelmatig een dagje wezen varen. Hebben we met paarden gezwommen. En uiteraard vergeet ik de vele stranddagjes niet. Want ook die vind ik heerlijk.

We hebben naar ons gevoel geluisterd en de kinderen naar een andere school gestuurd. Dat bleek een erg goede zet. Behalve dat de kinderen het daar leuk vinden, hebben ze ook een hele lieve juffrouw op de naschoolse opvang die er voor zorgt dat ze een goed rapport hebben. En dat terwijl ze een paar maanden thuis gezeten hebben doordat de scholen dicht waren.

Met ons werk gaat het eigenlijk ook echt zo slecht nog niet. Natuurlijk waren er moeilijke tijden afgelopen jaar. Maar we hebben ons ook zo ontzettend kunnen ontwikkelen. Ik ben veel verder gegroeid in mijn fotografie. Heb mijn andere werkzaamheden grotendeels neergelegd om te doen wat ik écht leuk vind. En dat is foto’s maken. Zo heb ik een aantal hele mooie bruiloften vast gelegd. En dat samen met Mike. Net als vakantiehuizen. Samen met Mike heb ik veel mooie woningen vast mogen leggen. En dat vind ik mooi. Dat we samen kunnen doen wat we leuk vinden. En daar ons werk van hebben kunnen maken.

En ondanks de reisbeperkingen heb ik toch nog veel bezoek gehad uit Nederland afgelopen jaar. Zo zijn mijn ouders verschillende keren gekomen. Mijn zusje met haar gezin is langs geweest. Vrienden zijn nu voor de 2e keer hier. Een vriendin van hier, die terug verhuisd was naar Nederland heb ik weer gezien. En dat is gewoon heel fijn.

Sowieso als je naar veel plaatsen in de rest van de wereld kijkt, hebben we misschien nog best wel geluk. Wij kunnen vanavond gewoon feestend het nieuwe jaar in. Al is het niet zoals andere jaren in de stad. Maar wel aan het zwembad met vrienden, lekker eten en drinken. En zo maken we morgen ook gewoon de Nieuwjaars duik. Inclusief die Unox muts en erwtensoep. Ondanks alle beperkingen maken we er het beste van. We hebben genoten en gaan genieten van alles wat dit mooie eiland te bieden heeft.

Ik wil iedereen een heel gelukkig nieuwjaar wensen. Maak er het beste van.

familievloggers curacao

Deze foto is van 1 januari 2020. Tijd om morgen een nieuwe te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *