Hopi leuke week op Curacao

grote knip Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Vorige week waren we nog in de ban van Matthew, die maar niet kwam. We dachten er goed vanaf gekomen te zijn. Met enkel een paar flinke buien, maar niets bijzonders. De zee was al wel een stuk wilder de dag na de storm, maar begin deze week was echt absurd. Complete stranden verdwenen. Onze mooie bounty stranden helemaal verwoest door de hoge golven. Zo zonde. Maar ik denk dat we ook heel veel geluk hebben gehad, als je ziet wat de orkaan op andere eilanden heeft aangericht. Echt zo erg voor de mensen daar.

grote knip Curacao

Natuurlijk zijn we wel even wezen kijken naar de stranden. Vrijdag zijn we naar de noordkust gereden die altijd al spectaculair is, maar nu nog net even meer. Daarna hebben we lekker genoten van een drankje en een lekkere maaltijd bij playa Forti. Mijn vriend had namelijk vrij vanwege de storm, dus dan gaan we maar gewoon wat leuks doen. Terwijl het op Bandabou behoorlijk tekeer ging met flinke onweersbuien, was het in de stad gewoon droog. Dus zijn we nog even naar Happy hour gegaan. Om vervolgens weer richting Barber te rijden want we gingen nog even bijkletsen met de mensen van wie we ons huis gekocht hebben. Gelukkig is het eiland niet zo groot haha. Kun je af en toe zo op en neer rijden.

Deze week hebben we nog een rondje westpunt gedaan. Woensdagmiddag had mijn vriend weer vrij, nu vanwege de verkiezingen. Dit was echter zo gebeurd, dus we hadden de rest van de middag tijd over. Ik wilde met eigen ogen zien wat de golven met de stranden hebben gedaan, dus zijn we langs Lagun, de Grote Knip en Jeremi gereden. Ik ben benieuwd hoe en wanneer ze het weer normaal hebben. Al die stranden liggen vol stenen, en palapa’s en picknicktafels zijn vernield.

playa jeremi | verwoest naar de storm Matthew

Zaterdag was er bij Mambo de sterkste man contest. Daar zijn we even gaan kijken. De mannen moesten kogelstoten en 2 zware gewichten omhoog houden. Was leuk om te zien. Na afloop zijn we nog doorgegaan naar Zanzibar. Happy hour en het was weer hopi gezellig zoals altijd.

De dag erop hadden we een verrassingsafscheidsbarbecue – perfect woord voor galgje – op het strand georganiseerd voor een vriend van ons. Hij gaat het eiland helaas weer verlaten en dat kan niet zonder een barbecue op het strand. Er was nog even twijfel of het door kon gaan door het weer, maar uiteindelijk hadden we besloten om toch gewoon te gaan. Gelukkig is het de hele dag droog gebleven. En door het mindere weer hadden we bijna heel het strand voor onszelf. Nog nooit zo rustig gezien op een zondag bij Daaibooi. Wat was dat ook weer een leuke dag.

barbecue-daaibooi-curacao

Dinsdag avond zijn we na de dansles nog met de hele groep naar latin lounge gegaan. Dat is een dansfeestje wat eens per maand gegeven wordt. Erg leuk feestje, maar het niveau ligt wel vrij hoog daar, dus ik voelde me nog wel een tikje een beginner. Ben ik natuurlijk ook, maar dan nog. Voor de dansles was ik nog even naar het strand geweest. Mijn broertje was daar aan het chillen. Ik had geen zin meer om te werken. Dus ik ging ook naar het strand. En ik heb deze week ook nog zijn nieuwe vriendinnetje ontmoet. Hopi leuk

https://youtu.be/tszio1yQ4fo

Deze week zijn ook nog mijn ouders aangekomen hier op het eiland. Dus gister zijn we met hun een hapje wezen eten en daarna nog een drankje wezen doen bij hun op het resort.

Weer een hele hoop gezelligheid deze week dus. Allemaal leuke dingen gedaan. Maar buiten dit werk ik natuurlijk ook nog gewoon. Het lijkt soms wel – als ik m’n eigen blogs terug lees – alsof ik alleen maar naar het strand ga en alle happy hours af ga. Oke, eerlijk gezegd doe ik dat ook wel veel. Ik geniet gewoon van het leven. Maar buiten dat werk ik ook nog én heb ik deze week natuurlijk ook weer gesport. Nu ik sport met personal trainers, maak ik afspraken met hun, en dan ga ik ook. Ook als ik eigenlijk geen zin heb. En dan heb ik achteraf echt zo’n voldaan gevoel, en heb ik al weer zin in de volgende training. Behalve nu, want ik kan amper lopen, zoveel spierpijn. Maar ik voel me wel weer wat fitter nu ik weer naar de sportschool ga.

Sportschool Curacao

^^ hopi sterk. Oke, grapje. De foto is gewoon perfect genomen zodat je niet ziet dat er geen gewichten aanzitten. Hebben jullie trouwens ook al mijn mega charmante filmpje op Facebook gezien?

Akira had deze week ook nog een date. Ik heb jullie al verteld dat bij ons nieuwe huis ook een hond zit. Vorige week hadden ze ook al een date, maar die ging niet zo goed. Deze week ging die een soort van hetzelfde. We hadden op Santa Cruz afgesproken, want neutraal terrein. Misschien zou mijn monster dan normaal doen, maar nee hoor. Weer aanvallen en bijten. We gaan het nog 1 keer proberen, maar als het dan niet lukt zal er helaas een ander huisje gevonden moeten worden voor de andere hond. Zo jammer, want ik ben eigenlijk al gehecht aan dat beest.

santa-cruz-curacao

^^ En ze ziet er zo lief uit. Wat ze dus duidelijk niet is. 

 

Zo, dat was mijn weekje weer. Hoe was jullie week?

 


 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

4 reacties

  1. Lisanne zegt:

    Ik vind het zo erg om te zien wat Matthew heeft aangedaan op de stranden. Wij zijn vorige week donderdag vertrokken vanaf het eiland, en man wat mis ik het mooie weer. Nu we hier in Nederland zijn en de kou er weer aan komt, plus een verkoudheid/griepje, maakt het gemis alleen maar groter. We willen terug naar dushi korsou! Wat leuk dat latin lounge trouwens alleen het filmpje geeft al een goede sfeer.

  2. Sabrina zegt:

    Sinds we voorzichtige plannen hadden om te emigreren naar één van de Nederlandse Antillen, volg ik je blogs. Zo leuk om te lezen hoe jullie het allemaal aangepakt en ervaren hebben! Inmiddels is de kogel door de kerk en gaan we in maart emigreren!! Niet naar Curacao maar naar Bonaire (ik met man en twee kindjes) om daar een B&B op te starten. Heel spannend maar ook veel zin in natuurlijk 🙂 …En ook al kom ik niet naar hetzelfde eiland, het lezen van je verhalen is nog steeds erg leuk, dus dat zal ik zeker blijven doen! Groetjes, Sabrina

  3. Wat een gezellige week! Wel schrikken van de storm en flink balen dat de stranden er nu zo uit zien 🙁 ben idd ook wel benieuwd hoelang het duurt voor het weer hetzelfde is… Succes met het sporten! Go for it!

  4. Boukje zegt:

    Leuke dingen beleef je toch op het eiland!! En wat jammer om de stranden zo te zien zeg…..zo lijkt er niks van knip en jeremy over te blijven….hopelijk is het snel weer voormekaar voor iedereen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *