Dushi bida.

w&w Curacao strand

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.


Ik denk dat ik er elke week wel even bij stil sta, maar deze week toch even in het bijzonder. Wat heb ik een leuk leven. Mijn leven hier is echt totaal niet te vergelijken met hoe mijn leven in Nederland was. Natuurlijk dacht ik toen ik ging emigreren wel dat het beter zou worden. Daarvoor ga je. Maar dat het zo goed zou worden? Nee, dat heb ik nooit durven dromen.

Ik doe wat ik leuk vindt. Elke dag weer. Ik leef alsof het leven 1 grote vakantie is. Afgelopen week kreeg een berichtje vanuit Nederland. Of ik niet een beetje teveel van het leven genoot. Te veel op stap ging. Altijd maar de deur uit ging. Maar hoe in godsnaam kun je nu TE veel van het leven genieten. Ik hou van uitgaan. Ik hou van dansen. En ik hou van gezelligheid. Ik hou van dagjes strand, barbecueën en ik hou van nieuwe plekjes ontdekken.

Dus waarom zou ik dat niet doen. Waarom zou ik op een late dinsdag middag niet even naar het strand gaan als ik daarvoor gevraagd wordt. En waarom 2 dagen later niet gewoon nog een keer een paar uurtjes in de zee doorbrengen. Gewoon omdat het kan. Omdat ik het belangrijk vind om van het leven te genieten.

w&w Curacao strand

En waarom zou ik niet lekker op stap gaan. Overdag ben ik lekker veel thuis bij mijn hondjes. Lekker onder de palapa teksten schrijven en foto’s bewerken. ‘S avonds wil ik dan de deur uit. Dansjes doen en mensen ontmoeten. Een wijntje drinken of lekker eten.

Waarom alleen in het weekend op stap gaan als 1 van de leukere avonden om te stappen op een woensdag is. Omdat het in Nederland niet normaal is om op een woensdag op stap te gaan? Omdat donderdag gewoon weer een werkdag is? Nou en. Begin ik toch een uurtje later de dag erop. Mijn kantoor – lees: palapa – sluit niet om 5 uur. Ik werk ’s avonds wel wat langer door. Of de ochtenden in het weekend. Ben toch altijd vroeg wakker.

En ik weet dat ik me in de luxe positie bevindt door voor mezelf te werken. Niet iedereen kan zomaar een uurtje later beginnen. Of een uurtje eerder stoppen om naar het strand te gaan. Daar ben ik dan ook dankbaar voor – maar ook zeker trots op – dat ik na een minder leuk leven in Nederland, het voor elkaar heb gekregen om nu op deze manier te kunnen leven. Om gewoon zoveel te kunnen genieten van de leuke dingen in het leven.

snake bay curacao

Een vriendinnetje is ook weer terug gekomen naar Curacao. Van sommige mensen weet je gewoon dat ze hier thuis horen. Dus dat werd donderdag weer even bijkletsen en een lekker hapje eten bij 1 van mijn favoriete restaurants.

Vrijdag was ik uitgenodigd voor de opening van Oasis Coral Estate beach dive & wellness resort. Dat zijn die leuke lila studio’s daar aan het water bij Koraal en Karakter. Vrijdag was de officiële opening en dat werd gevierd met een drankje, hapjes en een hele hoop gezelligheid. En wat helemaal leuk was, was dat we daar mochten slapen. Een vriendin van me was ook uitgenodigd, dus we deelden samen een studio. Ik heb er heerlijk geslapen en het uitzicht als je ’s ochtends wakker wordt is echt geweldig.

oasis coral estate beach dive & wellness resort

De dag erna stond er ook nog een programma klaar. Zo was er in de ochtend yoga, en konden we gebruik maken van de watersport activiteiten van de bijbehorende duikschool. Ook stond er een ontbijtje klaar bij Karakter. En ’s middags hebben we heerlijk geluncht met sushi bij Koraal. Het was net alsof we even echt op vakantie waren. En dat gewoon vlak bij je huis. Zeker een aanrader om te verblijven hier. Ook voor een weekendje vakantie in eigen land.

sushi koraal curacao

En alsof dat nog niet genoeg genieten was voor 1 weekend, stond er zondag ook nog een strand barbecue op de planning. Dat was al weer een tijdje geleden, dus het werd hoog tijd. Ik kan echt genieten van de luxe bij plekjes zoals Coral Estate, maar ik hou ook zeker van de eenvoud van een strand barbecue. Iedereen neemt gewoon wat eten mee. Af en toe afkoelen in dat ontzettend blauwe Caribische water. Heerlijke muziek op de achtergrond. Dushi bida.

Bon siman en tot volgende week.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *