Mama op bezoek

blue bay curacao strand

Weekoverzicht – Elke week vind je hier een overzichtje van alle avonturen die ik op Curacao beleef.


Deze week heb ik weer bezoek uit Nederland gekregen. Mama is namelijk vrijdag aangekomen op Curacao. Dus die ben ik op gaan halen van Hato. Het duurde wel erg lang voordat ze door de douane was, dus ik was maar even ergens gaan zitten. En toen was ze er opeens. Ben ik eens op tijd op Hato, sta ik nog niet aan dat hek te wachten.

‘S avonds zijn we wezen eten bij Blessing. Mijn broertje werkt daar en omdat het restaurant week was moest die gewoon werken. Dan gaan wij maar gewoon daar heen. Zeker geen straf, want ze hadden echt een super lekker menu. Ik had vooraf tonijn tartaar op een rijstburger. Echt super lekker. En als hoofdgerecht hadden we allebei tournedos en als toetje lemon pie. Het eten was echt heerlijk. De gerechten komen ook op de nieuwe kaart, dus ik ga het vrijdag lekker weer eten.

Zaterdag was het tijd voor een dagje strand. ‘S ochtends zijn we eerst even naar een strand hier in de buurt geweest. Blue Bay. Even een kopje koffie drinken daar.

blue bay curacao strand

Later gingen we eerst m’n broertje ophalen en toen zijn we naar Mambo gereden. Een plekje gezocht in de schaduw. Een koude cola gehaald en lekker genoten op het strand. Ook had ik eindelijk mijn luchtbedje terug gekregen. Kennen jullie die luchtbedjes met van dat gaas in het midden waardoor je dus half in het water ligt? Die zijn dus zo ontzettend relaxed.

mambo beach curacao

Daarna zijn we weer naar mijn broertje thuis gegaan en hebben daar pasta gekookt. En met ‘we’ bedoel ik ‘ik’. Jaja ik kan wel koken. We hadden wel beetje haast omdat ik later op de avond wat vriendinnen had uitgenodigd voor een wijntje bij mij thuis voordat we naar het Urban festival zouden gaan. Maar wat was dat feest een tegenvaller. Ik geloof dat wij de enige waren die ouder dan 20 waren. Alleen maar tieners daar. Zo jammer. We zijn dus uiteindelijk ook maar naar Mojito’s gegaan. Het was wel rustig daar, maar ik voelde me in ieder geval geen bejaarde haha.

Zondag zijn m’n moeder en ik even naar een huis wezen kijken wat ze gehuurd hebben voor hun volgende vakantie naar Curacao in februari. Dan ga ik ook een weekje vakantie vieren met hun, want er mogen ook honden in dat huis, dus die kan ik dan mooi meenemen. Daarna zijn we doorgereden naar Mambo. Even gezwommen en geluncht daar, en vervolgens de sterkste man contest gekeken. Wat een mannen zijn dat joh. Niet normaal. Ze tilden auto’s op. Moesten stenen boven hun hoofd tillen. Stenen van 80 tot 115 kilo, dus dat is niet niets. En nog meer onderdelen maar ik heb niet alles gezien. ‘S avonds zijn we nog wezen uiteten met mama en m’n broertje bij Di Zabia. Ook altijd lekker daar.

strong man contest curacao

Verder is deze week ook echt het regen seizoen begonnen. Het regent weer een stuk vaker. En woensdag was het zelfs de hele dag grijs en regenachtig. Om depressief van te worden. Ik kan me ook echt niet meer voorstellen om in Nederland te moeten gaan wonen waar je dus dagen achter elkaar dat weer hebt. Later op de middag ben ik samen met een vriendin even naar Sambil gegaan. Even wat rondkijken daar. Of er nog wat leuke nieuwe kleding was. Een milkshake gedronken. En gekeken waar je die ‘walmart-karretjes’ kan huren. Dat wil ik nog steeds een keer doen, maar we konden ze niet vinden. Weet iemand waar dat ergens zit?

milkshake-curacao

Omdat het restaurant week was zijn we ook een avondje met vriendinnen gaan eten. Het was Saint Tropez geworden, en het eten was hier ook echt lekker. Had er al wel regelmatig geluncht maar nog niet gedineerd, maar zeker geslaagd.

Deze week staan ook weer allemaal leuke dingen op de planning. Heb zoveel mogelijk proberen vrij te nemen zodat ik ook een beetje vakantie heb.

Tot volgende week. Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

1 reactie

  1. Linda zegt:

    Hoi,
    Weet je ook restaurants waar je gluten- en zuivelvrij kunt eten?
    Hartelijke groet,
    Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *