Hairloxx Curacao – Hairextension salon

Hairloxx Curacao - hairextensions salon - ervaring

Sinds kort zit er een nieuwe salon op Curacao die gespecialiseerd is in hair extensions zetten. Het is een dochteronderneming van Beauty By Roos, die in Nederland al meerdere vestigingen heeft.

Hairextensions salon Curacao - Hairloxx

De extensions zijn gemaakt van echt haar en komen uit India. Daar heb je verschillende tempels waar vrouwen hun haar komen offeren. De tempels verkopen dat haar weer, en gebruiken de opbrengst voor de bouw van scholen en kinderopvang.

Hairextensions salon Curacao - Hairloxx

De Hairloxx salon op Curacao.

Hairloxx zit aan de Caracasbaaiweg in het C-bay gebouw en zit boven de UTS store. De salon is prachtig aangekleed, en heeft een luxe uitstraling. Je ziet alle verschillende kleuren extensions hangen. Er is een zithoekje. Een was-stoel en 3 plaatsen voor de behandeling. De dames in de salon zijn ook ontzettend vriendelijk.

Hairextensions salon Curacao - Hairloxx

Hairextensions salon Curacao - Hairloxx

Hoe worden de hair extensions geplaatst?

Bij binnenkomst wordt eerst een glaasje drinken aangeboden en duidelijke uitleg gegeven over de extensions. Daarna worden je haren gewassen, zodat alle verzorgingsproducten eruit zijn, en het haar goed ontvet is. Dit is belangrijk omdat de aanhechtingen dan  beter blijven zitten.

Als het haar weer droog geföhnd is, wordt gekeken welke kleur(en) bij jouw eigen haarkleur passen. Voor de meeste haarkleuren zijn extensions in de juiste kleur op voorraad, behalve als je echt een heel aparte haarkleur hebt. Je kan dan of van te voren je eigen haar verven, maar ook de extensions kun je laten verven. Dit kan wel alleen maar donkerder, omdat de extensions al eens ontkleurd zijn, waardoor ze teveel beschadigd raken als je dat nog eens doet. Bij mijn haar is gekozen voor de kleuren ‘Rome’ en ‘London’. Alle kleuren zijn vernoemd naar steden van over de hele wereld.

hairloxx hair extensions ervaring

Als de juiste kleur is uitgezocht, wordt de lengte bepaald. Er zijn 2 verschillende lengtes. 35 tot 40 cm en 55 tot 60 cm. Bij mij stond de kortere lengte beter dan de lange, dus ik had voor de korte gekozen. Ze knippen de extensions trouwens ook gewoon naar gewenste lengte in de salon.

De plukjes worden vastgezet op een klein stukje van de hoofdhuid aan een plukje eigen haar. Dit wordt gedaan met geluidsgolven en is onschadelijk voor je eigen haar.

hairextensions-curacao

In totaal worden er 150 plukjes gezet, waarvan 25 in de kleur ‘London’ en 125 in de kleur ‘Rome’. Je voelt er vrij weinig van, behalve dan dat iemand met je haar bezig is. Maar het zetten van de extensions is verder helemaal niet vervelend.

hair extensions Curacao Hairloxx

Het resultaat.

Voor:

Hairloxx Curacao - hairextensions salon - ervaring

Na:

Hairloxx Curacao - hairextensions salon - ervaring

Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Nog nooit heb ik zo’n lang haar gehad, en vooral zoveel volume. Ik voel me helemaal geweldig en extra vrouwelijk met mijn mooie haar.

De verzorging.

Hairloxx heeft naast de extensions ook een productlijn. Bestaande uit een shampoo, conditioner, masker en een serum. De producten zijn vrij van fruitzuren en speciaal ontwikkeld om de hair extensions mooi te houden.

Het is van belang om de hair extensions goed te verzorgen. Ze hebben wat extra zorg nodig om ze zolang mogelijk mooi te houden. Vooral hier op Curacao met het zonnige weer en zeelucht, wat niet al te best is voor je haar. De extensions kunnen snel droog worden, daardoor moet je ze goed voeden. Ik was ze 2 a 3 keer per week met de producten van Hairloxx. Ik gebruik de shampoo, conditioner en het haar masker elke keer als ik ze was. Het serum gebruik ik vrijwel dagelijks voor in de puntjes.

Ook is het belangrijk om regelmatig te borstelen. Zeker 2 keer per dag, zodat de extensions niet in de knoop raken. Met slapen en zwemmen is het ook beter om ze in een vlecht te doen om te voorkomen dat je haar gaat klitten.

hairloxx-curacao

Brengt het schade aan je haar?

Ik heb even getwijfeld of ik het wel zou doen, die hair extensions. Ik ken namelijk de horrorverhalen. Mensen die half kaal werden enz. Dus voordat ik de afspraak maakte heb ik heel veel gegoogeld. Op internet kwam ik alleen maar positieve verhalen tegen over Hairloxx hair extensions. En aangezien ik ook wel een keer mooie lange haren wilde heb ik het toch aangedurfd. Uiteraard breng ik jullie op de hoogte als de extensions weer worden verwijderd.

 

Disclaimer.

 

2 reacties

  1. Dorien Tebbe zegt:

    Hey, ik ben Dorien, ik ben al even op Curaçao en moet nieuwe extensions. Kun jij mij helpen?
    Groetjes Dorien

  2. Wat een mooie salon en het staat je super! Vraagje: voelt dit niet zwaar aan op je hoofd op het einde van de dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *