De leukste strandjes

verlaten strand bij de santa martha baai.

Curacao heeft vele leuke strandjes. Iedereen kent wel Grote Knip of Lagun. Of Mambo en Jan Thiel als je van wat meer toeristische stranden houdt. Maar Curacao heeft veel meer als die bekende stranden. En ook die zijn zeker het bezoeken waard.

Dus hierbij een lijstje met mooie – niet de standaard – strandjes van Curacao.

Santa Cruz.

Gelegen tussen 2 ‘bergen’ vind je deze mooie baai. Het water is hier iets minder helder, maar ik vind de omgeving heel mooi. Het is er bijna altijd lekker rustig. Er staan veel picknicktafels waaraan eigenlijk altijd wel een plekje vrij is. Vanuit hier kun je ook de blauwe kamer bereiken.

Meer info

santa cruz curacao

Santa Pretu.

Ook dit strandje is te bereiken via Santa Cruz. Op een kleine 10 minuutjes lopen kom je bij dit strandje aan. Op het eerste gezicht niet heel bijzonder, en de meeste mensen lopen het ook gewoon voorbij als ze naar de Blauwe Kamer gaan. Maar wacht maar tot je hier onder water bent geweest. Onder water is het hier prachtig. Naar mijn mening 1 van de mooiste strandjes om te snorkelen op Curacao.

Meer info.

santa pretu Curacao

Tug Boat.

Deze ligt net voorbij de Caracasbaai. Waarom je dit strandje moet bezoeken? Al is het niet voor het gezonken bootje op de zeebodem waar je prachtig kan snorkelen, dan is het wel om de heerlijk relaxte sfeer bij het strandtentje. Een strandje zoals Tugboat vind je nergens anders op Curacao.

Meer info.

tugboat beach curacao

Directorsbay.

Als je nog een klein stukje doorrijdt dan kom je bij Directorsbay uit. Prachtig blauw water en echt een mooi strandje. Naar mijn mening het mooiste strand aan die kant van het eiland gelegen. Ook onder water is het hier prachtig. Dus neem je snorkel spullen mee.

Meer info.

directeursbaai Curacao / Directors bay Curacao / stranden Curacao

Santa Martha.

Dit is ook 1 van mijn favorieten eigenlijk. Niet omdat het nu het mooiste strand is. Maar dit is 1 van de weinige stranden waar je gewoon met je auto het strand oprijdt. Je stoeltjes en Jug eruit haalt, en gewoon lekker – uiteraard met de muziek lekker hard – kan genieten. Hondjes kunnen mee. Barbecue kan mee. En onderweg naar dit strand kom je langs 1 van de mooiste uitzichtpunten van het eiland.

Meer info.

strand bij het verlaten hotel | Curacao

Marie Pampoen.

Ook deze is absoluut niet het mooiste strand, al heb je hier wel 1 van de mooiste zonsondergangen. Maar ik zet deze toch in de lijst voor iedereen die in de buurt van Mambo verblijft. Mambo is natuurlijk mooi en luxe, maar heeft helemaal niets met het echt Curacao te maken. En dat vind ik Marie Pampoen dus wel hebben. Neem eens een bezoekje aan dit strand, en kijk hoe de vissers met verse vis terug komen, en neem een lekker koud biertje op 1 van de vele picknicktafels.

Meer info.

Marie pampoen Curacao | Strand curacao

Overzicht van alle stranden op Curacao. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *