Curacao is toch maar een klein eiland?

beach club Karakter Curacao

Ik denk dat veel van jullie die opmerking wel eens gekregen hebben, nadat je je familie had verteld dat je gaat emigreren naar Curaçao.

Curaçao is toch maar een klein eiland.. Daar ben je toch zo op uitgekeken..?

1. Deze opmerking wordt veelal gemaakt door mensen die nooit buiten hun eigen woonplaats komen. Althans niet veel verder dan de dichtstbijzijnde grote stad. Ze blijven lekker in hun eigen vertrouwde omgeving. Niets mis mee. Wat ik me dan wel afvraag.. Waarom is er dan wel iets mis mee als die eigen vertrouwde omgeving Curaçao is? Dan is het ineens maar een klein eilandje.

2. Hoezo ben ik hier zo op uitgekeken? Er is ontzettend veel te doen op dit eiland. Ook hier heb je bioscopen, terrasjes en zelfs een escape room. Er zijn zo ontzettend veel verschillende stranden en andere mooie plekjes om te bezoeken. Er wordt van alles georganiseerd hier. Van leuke marktjes tot festivals tot acties voor het goede doel.

3. Ik woon hier. Ik ben hier niet op vakantie. Ik begrijp heel goed dat jij het hier na een week of 2 gezien hebt. Oke, eigenlijk niet.. Maar ik heb hier gewoon een normaal dagelijks leven. Net zoals jij dat in Nederland hebt. Doordeweeks moet hier ook gewoon gewerkt worden. Het huishouden gedaan worden. En allerlei dingetjes geregeld worden. In het weekend spreek je af met vrienden. Ga je een drankje doen in een van de vele barretjes of strandtenten. Ga je gezellig samen barbecueën. Naar het strand of gewoon even shoppen. Gewoon dezelfde soort dingetjes die je ook in Nederland doet. Maar dan met betere temperaturen, een lekker zonnetje en in een prachtige omgeving.

4. Juist omdat het hier niet zo groot is, is het mogelijk om zoveel te doen. Het maakt niet uit waar iets te doen is. Waar dan ook op het eiland, je kan er altijd heen. De afstand is nooit een probleem. Je stapt gewoon in de auto en je bent er zo.

5. Nee, ik kan vanuit hier niet even naar Duitsland of België. Wil ik ook niet. Doe mij Bonaire maar ofzo. Want dat kan dan weer eventjes vanuit hier. Nu jij weer!

qua oppervlakte mag Curacao dan misschien klein zijn, Maar dit mooie eiland heeft wel heel veel te bieden.

Dus mocht je nog eens deze opmerking krijgen.. Laat ze dan dit maar eens lezen!

beach club Karakter Curacao

16 reacties

 1. Peter zegt:

  De opmerking ‘is toch maar een klein eiland’ hoeft noodzakelijkerwijs niet perse op de fysieke grootte te slaan. Inderdaad bewegen velen mensen op aarde zich maar in een kleine omgeving die vaak beduidend kleiner is dan dit eiland. Echter een ‘klein’ eiland resulteert ook in een ‘kleine’ gemeenschap en dat kan door sommigen als beklemmend ervaren, in het bijzonder als je door omstandigheden een ‘nieuwe’ start wil maken in relaties (zowel werk als privé). Was voor mij (en velen met mij) ook de reden om het eiland te verlaten en elders op zoek te gaan naar een nieuw leven. Soms heb ik wel eens de drang om weer terug te verlangen naar de omgeving waar ik geboren en opgegroeid ben, maar ik ben genoeg realist om ook te zien dat het eiland al lang niet meer dat is wat ik destijds beleefd heb.

 2. Toon zegt:

  Het is inderdaad een mooi eiland. Ik heb er zelf 10 jaar gewoond en gewerkt. In 2015 zijn wij terug gegaan naar Europa. Wij hadden het wel gezien. Het wordt er allemaal niet beter op. Corrupte en criminele politici, discriminatie, slechte gezondheidszorg etc. Nee, wij zijn blij dat we daar weg zijn. Een groot aantal van onze vrienden hebben hun huis inmiddels ook te koop staan om het eiland te verlaten. Een advies: Koop geen huis en investeer je geld niet in en op Curaçao.

 3. Maam zegt:

  Ik woon hier 4 jaar bijna en moest naar Nederland afgelopen februari enkel omdat er iets was met.mijn vader dat zo ernstig is dat het wel moest. Daarvoor was ik al 2,5 jaar niet meer in NL geweest. Ik ben er weer geweest er is niks veranderd ik ben al meer dan 40 jaar een eilandkind en zou niet zonder wonen op een eiland kunnen. En ja ik heb ook in NL op het vaste land gewoond (de overkant of de wal zo wordt dat op “onze” NL eilanden genoemd) dus ik.kan vergelijken. Maar ik woon nu in een grote “stad” en ga op dit eiland mijn stilte soms zoeken op Bandabou heerlijk is dat. Ook de stad heerlijk.. En dat alles op een eiland waar je met de lekkere temperatuur leeft en de geweldige mensen yu Korsow genaamd!!! Ik kan niet meer zonder hen allemaal. En NL ja voor mn ouders zal ik er soms heen moet ze worden ouder en kunnen helaas niet meer hier gaan komen. Verder m’n oma die nog altijd leeft en na de laatste keer in NL zegt… Meisje van me … Blijf daar maar je bent goed daar en eindelijk thuis! Helaas kan ze niet komen ik zou haar alles willen laten zien maar ach een keer in de twee jaar dan maar naar NL en dan weer snel terug naar HUIS!

 4. zegt:

  Het lijkt me echt geweldig om op curacao te wonen! <3 -x-

 5. zegt:

  Die kleuren op die foto <3 <3 <3
  Alleen daarom al zou ik op jouw eiland willen wonen.

 6. Marion Naus zegt:

  Curacao is een prachtig eiland met azuurblauwe baaien en vele andere leuke plekjes waar veel te doen is. Alleen is er helaas ook heel veel vuil langs de straten en onbebouwde plekken. Ook is de natuur maanden ontzettend droog en dor, ’s nachts broeierig warm dus een ventilator aan. Om maar niet te spreken over de muggen die je pakken zodra het schemert en je altijd deet bij je moet hebben om jezelf te verdedigen. Om nog maar niet te spreken van de continue loeiende sirene van politie, brandweer of ziekenauto. Na korte tijd heb je alle plekjes wel gezien en moet je steeds van het eiland af om meer te kunnen zien. Tenzij je je wilt vermaken met steeds dezelfde mensen op de dan bekende plekken.

  Smaken verschillen maar ik ben verhuisd naar het prachtige Andalusie dat 2,5 keer groter is dan Nederland, prachtige veelzijdige kleurrijke natuur heeft met zelfs sneeuw. Ook een heerlijk warm klimaat waar het ’s nachts afkoelt. Ben nog steeds niet uitgekeken op de blauwrijke zee waaronder ook azuurblauw. En het is aan de kusten zo internationaal zodat engels en spaans de voertalen zijn. Overal zijn voor- en nadelen maar om te wonen geef mij Andalusie maar.

 7. zegt:

  Wij wonen al meer dan 4 jaar op het eiland en zijn er sindsdien ook niet vanaf geweest, nee… ook niet even naar NL.
  We rijden gemiddeld meer KM’s per dag/week als dat we in NL deden, kinderen hebben het enorm naar de zin en
  we hebben allen onze dagelijkse dingen.
  Dus wonen op een “klein” eiland is volgens ons intenser, leuker en meer genieten dan NL, zelfs op zondag hoef je niet
  bang te zijn dat er niets te doen is.

  Curacao is voor ons dus een 100% verbetering t.o.v. NL.

 8. Fransje zegt:

  Ben voor her laatst van het eiland geweest in juli 2014 en ik heb niet het gvoel dat ik van het eiland af moet!
  Je kunt hier niets plannen, het loopt altijd anders en dat is juist zo fijn.
  Komt het vandaag niet dan morgen wel, overmorgen of anders volgende week!
  Alvast een fijn weekend

 9. zegt:

  Alsof Nederland zo groot is en wanneer reis je nou heel NL door? Gekke opmerking idd!

 10. Boukje zegt:

  En zo ist maar net!! Ik woon in de provincie Grunn, maar kom er echt amper buiten hoor! En dan is het ook “maar klein” maar zelfs hier heb ik nog niet eens alles gezien….Denk dat het mensen afschrikt omdat het een eiland is en je “er niet vanaf” kan…..rare gedachtes kunnen mensen soms hebben….

 11. zegt:

  Oh wat vind ik het leuk dat ik jouw blog heb ontdekt! Wij gaan in september voor het eerst op vakantie naar Curacao en ik kan je vertellen de voorpret heerst al bij mij hoor. Zeker nu de temperaturen in Nederland wat beter worden, de zomerkleding in de winkels liggen en ik hier en daar al wat filmpjes bekijk op internet. Ik ben zo benieuwd naar alles, Jouw blog maakt mijn voorpret nog leuker natuurlijk. Jeeeeee nog een paar maandjes wachten helaas.

  1. Boukje zegt:

   Geniet van de voorpret!! Heerlijk vooruitzicht!! En als je er bent, fijn van alles gaan genieten….

 12. zegt:

  Haha de opmerking over uitgekeken zijn op welke plaats dan ook, snap ik ook nooit zo goed. Wat ik me dan wel weer afvraag is in hoeverre je op een gegeven moment toch steeds weer dezelfde mensen tegenkomt, maar daar kan jij ook nu nog lang niet iets over zeggen want zo snel zal dat absoluut niet zijn denk ik. Maar misschien is dat sowieso een vraag die meer met mijn werk te maken heeft(hulpverlening). Ook in Nederland kom ik liever buiten werk geen mensen tegen die bij mijn werkwereld horen.

 13. Martin zegt:

  Is er in Nederland een advies persoon die je bv alles kan vertellen van wat je kan verwachten en wa ert te regelen is in Nederland voor je vertrek???

 14. zegt:

  Wat een stomme opmerking…. alsof het gemiddelde dorp in Nederland niet klein is.
  Lijkt me prachtig om altijd in zo’n prachtige omgeving te zitten, lekker genieten, en dan niet 2 weken maar altijd.

 15. zegt:

  Haha beetje kortzichtig…. ik zou echt zó naar een eiland verhuizen hoor! Ik heb 29 jaar in Kudelstaart gewoond, en echt: dáár is past niets te doen 😛 Ik denk dat het een soort angst is ofzo, dat je opgesloten zit. Maar moet je eens kijken naar hoeveel mensen er werkelijk elke week ver buiten hun woonplaats komen: bijna niemand. Als je in Amsterdam woont ga je ook niet elk weekend naar Groningen of Maastricht, maar lekker naar het Vondelpark. Denk dat je meer doet op Curacau haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *