Als het eventjes tegen zit.

Playa Grandi / Playa Piscado | Strand Curacao

Zal ik jullie een geheimpje verklappen.. Ik had laatst voor het eerst een momentje dat ik echt zoiets had van wat een #@$%#eiland. Het was maar heel even en begrijp me niet verkeerd, ik hou van dit eiland. Met alle mooie en minder mooie dingen. Maar begin dit jaar werd het net even teveel.

Zoals jullie weten is de stroomvoorziening niet al te stabiel op Curacao. Na 5 dagen zonder stroom in december kwam er in de 1e week van januari weer een stroomstoring. Nouja nog een dagje overleven we wel. Maar nadat de stroom dus terug was, deed de wifi het niet meer. De huisbaas had geen zin in gezeik over wifi dus hij zei dat we zelf maar moesten nemen.. Nou, de laatste keer dat ik zelf wifi heb genomen moesten we 3 maanden wachten voor ze ons eindelijk kwamen aansluiten, dus daar had ik echt geen zin in. Nu ging ook nog de wasmachine stuk, en in dezelfde week tot 2 keer toe de auto. Tel daarbij op dat het qua werk ook niet super geweldig gaat nu Nederland ons nog steeds op oranje heeft staan, dan begrijp je wel dat ik er even doorheen zat.

Eventjes, heel eventjes dacht ik terug aan Nederland. Waar je geen stroom storingen hebt. Waar – als er al iets kapot gaat aan je wifi – het meteen gemaakt wordt. Waar niet al je spullen zo snel stuk gaan. Waar je niet eeuwig hoeft te wachten op alles, en waar gewoon snelle internet is. Zo is er in Nederland al een 5G netwerk, terwijl ik hier al blij ben als ik GTST kan kijken zonder haperend beeld.

Heel eventjes maar. Want al snel besefte ik me weer waarom ik hier woon. Niet omdat hier alles beter is geregeld, want dat is het nu eenmaal niet. Dat wist ik toen ik weg ging. Ik woon hier voor het mooie weer, voor de vriendelijke mensen, voor het fijne relaxte leven.

En de mooie stranden, daarvoor ook.

Uiteindelijk zijn we een paar weken – en nog een stroomstoring – verder en alles is weer opgelost. De huisbaas heeft toch de wifi laten fixen waardoor we niet maanden zonder zitten. Allebei de keren dat de auto kapot was werden we door meerdere mensen heel vriendelijk geholpen. Mijn broertje had nog een wasmachine over, dus zelfs de was kan weer gedaan worden.

Weetje, soms zit het gewoon tegen. Maar ik denk dan maar, beter dat het tegen zit met 30 graden en een zonnetje dan dat het tegenzit in de kou.

 

2 reacties

 1. Akila zegt:

  Hoi , Eiland-meisje , Bon taaaardiiiiiii bon bini op Curaçao
  Je verhaal is heeeel bekend , leuk je artikel
  Lag ik de bank en zag je artikel via fb , en ik zag 9x punten waar je niet op cura moet gaan , in mn zelf ik dacht hmm?? Wat doe je daar dan pensamentu antillano ( Antillianse gedachten ) dus hoop dat je geen gekke reactie krijgt van antillianen ,
  Maar ik vind leuk wanneer mensen daar op het eiland gaan wonen , wat je meemaakt is normaal hooor ,ja is een eiland , tip voor de stroom – koop een adapter bij einco voor je koelkast , en als de stroomt uitval haal alle stekkers eruit als de stroom terug komt wacht ff en dan stekker weer in
  Het mij gebeurd mn auto ging ook stuk , dan moeste duuwen en een busje nemen naar de stad , “ojoooooo dolor di kabes “ duurt 5 uur voordat je een bus zie langs rijden
  Maar dat zijn dingens die ik leuk vind om verder te verleten
  En nog veeeeel meerr
  Daaarom zeg een antillano “ Dushi bai trankil , un bia so bo ta biba !
  Diana geniet van je dat , Pasa bon atardi Senora Diana .

  1. Diana zegt:

   Hey Akila,

   Dankje voor je leuke berichtje en tips!

   haha ja dat artikel van die 9 puntjes is natuurlijk super sarcastisch bedoeld. Denk dat er wel veel mensen zullen zijn die dat niet begrijpen, maarja dat heb je soms, helemaal op een 2 talig eiland. Maar als er iemand van dit mooie eilandje houdt, dan ben ik het wel 😀

   pasa bon dia 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *