Vakantie in eigen land.

barbecue daaibooi Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Zoals jullie in deze blog hebben kunnen lezen ben ik vorige week woensdag terug gekomen uit Nederland. Handig zoals ik ben, had ik geen huissleutels bij. Dus dat werd met koffers en al over m’n poortje klimmen. Gelukkig had ik een sterk iemand bij. De mensen die bij ons in huis zaten, hadden gezorgd dat er een sleutel buiten klaar lag, dus kon ik binnen. Het was super fijn om mijn hondjes weer te zien. Die had ik toch wel een beetje gemist.

Niet veel later zijn we naar Pirates Bay gegaan, waar we lekker een cocktailtje gedronken hadden. Heerlijk om weer terug te zijn. Om weer thuis te zijn. Daarna zijn we nog langs de piscadera baai gereden. Super mooi daar. Maar ik zou die weg niet aanraden met een Kia Picanto of iets dergelijks. Je kan het wel lopen.

piscadera baai Curacao

‘S avonds hadden de mensen die op mijn honden hadden gepast me mee uiteten genomen. We zijn in het Riffort bij Di Zabia wezen eten. Ik had jullie toch verteld dat je daar stempels kan sparen.. Ik ben de eerste die de kaart vol heeft (als de stempel niet kwijt was geweest). Yay.

Donderdag had ik ook nog lekker een dagje vrij. In de ochtend ben ik even naar Karakter geweest met de mensen die in m’n huis verbleven. Het was hun laatste dagje, en ’s middags heb ik ze naar Hato gebracht. Super fijn dat ze op mijn honden en huis hebben gepast. Later die dag ben ik nog naar Saint Tropez geweest. Daar had ik afgesproken met een vriendinnetje en een vriendin van haar die vanuit Nederland overgekomen was. Daarna zijn we door gegaan naar de happy hour van Scuba Lodge. Erg gezellig. De avond hebben we afgesloten met een hapje eten bij 27.

saint-tropez-curacao

Het vakantie leventje beviel me wel, en kon me echt niet aanzetten tot het schrijven. En als ik geen zin heb, dan heb ik geen inspiratie, en dus kwam er ook niets online op mijn blog. Ook kon ik wel even echt vakantie gebruiken. In Nederland had ik het namelijk heel druk gehad. Dus vrijdag overdag heb ik lekker even genetflixt – is dat een woord? -. Later op de middag was het weer tijd voor happy hour. Vrijdag zijn ze het leukst. Lekker bij Chill op het strand. voetjes in het zand. En daarna door naar Wed&Wild.

happy hour wed&wild Curacao

^^ Happy hour Curacao-style.  

Zaterdag was weer zo’n ontzettend leuke dag. Met een groep vrienden hadden we spontaan afgesproken om te gaan barbecueën bij Daaibooi. Super chill. Super gezellig. We zijn dan ook tot laat in de avond op het strand blijven hangen. Zeker voor herhaling vatbaar.

barbecue-daaibooi-curacao

Zondag was gewoon een chill-dagje thuis. Narcos afgekeken. Serieus, iedereen die die serie nog niet gezien heeft, ga die kijken! Hij is geweldig.

Maandag kwam mijn vriendje weer thuis vanuit Nederland. Hij wilde langer in Nederland blijven dan ik, omdat hij nog graag een festival mee wilde pakken, en vond een weekje te kort. Hij heeft nog meer met Nederland dan ik. Ik wilde gewoon iedereen weer even zien, en dan weer snel terug naar dushi Korsou. ‘S avonds zijn we nog bij vrienden wezen barbecueën. De restjes van zaterdag opmaken.

Dinsdag begon het normale leven weer. Ik kroop weer achter mijn laptop. Ging mijn achterstallige mail maar eens beantwoorden. En ’s avonds hadden we weer dansles. Voor de dansles doen we altijd ergens een hapje eten in verband met de tijd. Dit keer hadden we gekozen voor het achtertuintje. Je zit daar zo ontzettend mooi. Echt heel leuk aangekleed. Helaas begon het wel halverwege te regenen en zijn we maar binnen gaan zitten. Beetje slecht weer hier afgelopen dagen.

achtertuintje curacao

Woensdag ben ik eindelijk weer eens zelf gaan koken. Echt na 3 weken ofzo. Maar – en ja ik weet dat ik dat vaker zeg – nu ga ik echt vort vaker zelf koken. En gewoon gezonder doen. Minder drinken en meer sporten. Op naar een bikini lichaam. En gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen, maar daar ga ik volgende week alles over vertellen. Hopi leuk.

Donderdag was er een grote staking op Curacao. De vakbonden hadden iedereen opgeroepen om te gaan staken. Dit om druk te zetten op de onderhandelingen tussen werknemers en de onder-aannemers van de Isla. Dit had tot gevolg dat alle scholen gesloten waren, veel dingen niet door gingen, dat bijna heel Curacao voor lange tijd zonder stroom en internet zat. En sommige mensen zonder water zaten. In de avond was er uiteindelijk toch nog een akkoord en zoals het er nu uitziet gaat morgen het normale leven weer door. Ikzelf heb er niets van gemerkt. Mijn wijk wordt eigenlijk nooit afgesloten. Gelukkig. Dus ik kon mooi deze blog nog typen voor jullie. En ’s middags ben ik nog even gaan lunchen bij Kokomo met een vriendinnetje. Gewoon omdat het kan.

Dat was deze week weer.

 


Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *