Verdienen met bloggen.

geld verdienen met bloggen

Ik krijg behoorlijk wat vragen van mensen uit mijn omgeving over bloggen. Vooral als ik zeg dat ik straks ook een deel van mijn inkomen uit mijn blog wil halen. Wij bloggers weten ondertussen wel, dat er behoorlijk wat geld omgaat in het bloggers wereldje. Maar speciaal voor de mensen die niet bekend zijn met bloggen, zal ik het even uitleggen.

Want ja, er is geld te verdienen met je blog.

Hoe?

Door reclame.

Er gaat ontzettend veel geld om in de reclame wereld, en bedrijven beginnen steeds meer door te krijgen dat reclame via bloggers veel beter werkt dan in een tijdschrift of radio spotje.

Er zit namelijk een écht persoon achter de blog. Een persoon waar de lezers zich mee verbonden voelen. Die grotendeels dezelfde interesse hebben als de blogger. Daardoor komt de reclame veel beter over.

Als iemand waarvan jij vindt dat diegene altijd leuk gekleed is, en die heeft kleding aan van een bepaald merk waar je normaal nooit naar kijkt, dan is de kans groot dat je er nu wel eens naar kijkt.

Nog een reden dat bedrijven graag met bloggers samenwerken is linkbuilding. Het is goed voor je SEO om veel linkjes vanuit andere sites te hebben naar jouw eigen site. Ze betalen dus bloggers om een stukje over hun te schrijven met een linkje naar hun website erin.

Hoe groter je bereik, hoe meer een gesponsord artikel en linkje op jouw blog waard zijn.

Er zijn verschillende manieren om reclame op je blog te zetten.

Banners op je blog.

De allerbekendste manier zijn de banners. Als je veel bezoekers hebt, dan is hier zeker wat mee te verdienen. Ik zelf vind dat ik nu nog te weinig bezoekers heb om banners te plaatsen. Het verpest toch een beetje je lay-out, dus ik wil pas banners gaan plaatsen als het echt een leuk zakcentje oplevert.

Je kan zelf banners plaatsen via google. Maar er zijn ook bedrijven die zelf vragen voor een banner op je site. En dan zijn er ook nog heel veel bureaus die de banners regelen van bedrijven, dus ook via die bureaus kun je banners op je site laten plaatsen.

Advertorial, oftewel gesponsord artikel.

Bedrijven merken dat banners niet zo goed werken. de meeste mensen klikken er toch niet op. Een artikel dat zelf geschreven is door de blogger valt veel meer op. Dit omdat het over het algemeen gewoon een leuk artikel is, maar dan met wat reclame erin voor het desbetreffende bedrijf. Je krijgt dus gewoon een bepaald bedrag van een bedrijf om een leuk stukje te schrijven over hun.

Een voorbeeld van een advertorial: Festival outfit inspiratie.

Affiliate links.

Dit zijn gewoon links naar een bedrijf/webshop. Maar dan met een bepaalde code in de link, zodat ze kunnen zien vanaf welke site je komt. Als je dan iets koopt, dan krijgt de blogger een percentage daarvan van het desbetreffende bedrijf.

Als ik bijvoorbeeld mijn top 10 jurkjes van Asos laat zien, met een linkje erbij naar het desbetreffende kledingstuk op de site van Asos. En jij denkt, wow die is leuk, neemt een kijkje op de site, en koopt dat jurkje. Dan betaalt Asos mij een klein percentage. Omdat zij een product hebben verkocht dankzij mij. Als jij niks koopt, dan krijg ik ook niks.

Ikzelf maak gebruik van affiliate links via tradetracker en zanox.

Voorbeeld van een artikel waarin ik gebruik maak van affiliate links: Prachtige sport outfits.

En de link ‘Goedkoop naar Curaçao’ dat hier en onder elk artikel staat, is ook een affiliate link. Als je daarop klikt ga je naar de website van Arke, en als je dan een vakantie boekt, dan krijg ik een percentage van het bedrag dat de reis gekost heeft. Dit heeft verder geen invloed op de prijs voor jou. die is precies het zelfde als dat je rechtstreeks naar de website gaat. Het bedrijf zelf maakt gewoon net iets minder winst, omdat die ook een klein percentage aan mij moet afstaan.

Dan nog even mijn mening over geld verdienen met je blog.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik een voorstander ben van geld verdienen met je blog. Wat is er nu leuker dan een deel – of alles! – van je inkomsten te halen uit iets wat je leuk vindt om te doen. Maar niet iedereen is het daar mee eens. Er zijn ook mensen die dat onbetrouwbaar vinden. Dat de blogger in kwestie dan niet meer te vertrouwen is. Dat diegene alleen maar blogt voor het geld.

Ik ben het daar niet mee eens. Ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik zelf achter sta. Die passen bij mijn blog en bij mij als persoon. Producten die ik zelf lelijk vind, die zullen ook nooit op mijn blog komen, hoeveel ze er ook voor zouden willen betalen. En bijvoorbeeld samenwerkingen met sieraden merken – die ik wel heel leuk vind – sla ik over het algemeen altijd af. Dit omdat ik zelf sieraden maak en verkoop via mijn Etsy shop. Dan zou het nogal dom over komen om reclame te maken voor armbandjes van iemand anders.

Ook vertel ik onder een artikel of ik betaald heb gekregen voor een bepaald artikel. En ook als ik spulletjes gratis gekregen heb. Dit is trouwens ook verplicht om te doen. En vind ik wel zo eerlijk naar de lezer toe.

En mocht je het er dan nog niet mee eens zijn dat ik af en toe betaald krijg voor mijn blog, dan wil ik je vriendelijk verzoeken om met je muis naar dat kruisje rechts bovenin je scherm te gaan, en nu te klikken. Ik schrijf met veel plezier elke dag een artikel voor mijn lezers, maar je hoeft het niet te lezen hè. Je mág het lezen.

geld verdienen met bloggen

Nu denk je vast; Dan begin ik ook wel een blog als je er zo makkelijk geld mee kan verdienen.

Ik kan hier alleen maar op zeggen; Succes!

Ik heb laatst al eens uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij bloggen. en in dit artikel kun je zien hoeveel tijd verschillende bloggers kwijt zijn met hun blog.

Daarnaast moet je er vanuit gaan dat je de eerste weken, maanden of misschien wel jaren er geen cent aan verdiend.

Dus zo makkelijk is het niet.

Nogmaals, succes. Maar mijn advies is om alleen te beginnen met bloggen als je het ook echt leuk vindt.

Het is wel weer een gigantisch artikel geworden. Respect voor iedereen die het helemaal gelezen heeft, en ik hoop dat ik het een en ander duidelijk heb kunnen maken.

En mochten jullie nog meer vragen hebben, of verzoekjes voor een artikel, laat het me gerust weten. Zoals je ziet, doe ik daar niet moeilijk over. 

16 reacties

 1. zegt:

  Kijk, duidelijkheid, dat is fijn! Goede tips, bedankt. Momenteel doe ik alleen nog maar iets met het partnerprogramma van Bol, maar affiliatelinks zijn natuurlijk ook echt wel interessant.

 2. zegt:

  Wat goed dat jij niet zo bekrompen doet over dit onderwerp! Zelf heb ik weleens geld verdiend met mijn blog, maar dat is een kwestie van geduld hebben en jezelf onderscheiden van rest.

  Liefs,
  Nadeche

 3. zegt:

  Leuk artikel! Wat voor mij nog een manier is om geld te verdienen voor mij blog, is om mezelf ‘anders’ te positioneren. Hierdoor wordt ik vaker gevraagd voor specifieke events zoals lezingen en clinics. Deze vind ik enorm leuk om te doen en zo verdien ik ook mijn geld =D

 4. zegt:

  Blijft leuk, je blog lezen. En voor mij als groentje ook erg leerzaam. Dank je wel! 🙂

  P.s. Ja ik heb het helemaal gelezen, 2x zelfs 😉 #HetLeestZoMakkelijkWeg

 5. zegt:

  Ik vind zeker dat je geld mag verdienen met je blog als je ten alle tijden maar eerlijk blijft. Niet alleen naar je lezers toe maar ook naar jezelf.

 6. Fijn artikel weer! Ik was me namelijk net aan het verdiepen in geld verdienen via affiliate links 🙂 Komt dus als geroepen!

 7. zegt:

  wat een leuk artikel en inderdaad bij een blog komt meer bij kijken dan je zelf denkt.
  wel leuk dat je er eerlijk voor uit komt.

 8. zegt:

  Een tip

  Indien je bijv. over een bepaald product wil schrijven, gewoon omdat je het zelf hebt aangeschaft. Dan kan je ook het bedrijf van dat merk aanschrijven.
  Dan krijg je misschien een product van ze en dat kan jij als blogger weer goed gebruiken.
  Ik leer nog dagelijks van de vele leuke blogs die langskomen.
  Mijn leuke nadeel is dat ik alle woonaccessoires leuk vind en ik dat iets heb afgebouwd, daardoor kan ik me beter focussen op bepaalde producten.
  Gisteren las ik een stukje om minimale categorieën te hebben op je blog, hoe denk jij/jullie erover?

  Leuk bericht en heerlijk geschreven.
  Gr. Esmeralda van something4you.nl

 9. zegt:

  Ik snap je helemaal. Ik heb het idee dat sommige mensen het verdienen met bloggen afkeuren en het commercieel bloggen als iets negatiefs zien. Ik heb vaak het idee dat dat gewoon afgunst is als ik eerlijk ben. Ik blog zeker niet voor het geld, maar ik verdien er wel aan en ik zet dit ook áltijd onder een artikel. Daarin blijf ik wel gewoon eerlijk naar mijn lezers. Ik zie mijn blog als een fulltime job waar ik heel wat liefde, aandacht, uurtjes en werk instop. Dan is het best leuk als je eraan verdient! Uiteraard werk ik alleen samen met merken die bij mij passen overigens.

 10. zegt:

  Zeker leuk als je met je hobby iets bij kan verdienen. Maar dat moet zeker niet de hoofdzaak zijn om een blog te starten. Dat werkt niet eens trouwens. Daar prikken je lezers zó doorheen. Ik verdiende met mijn eerste blog ook zo nu en dan wat. Met mijn tweede en huidige blog heb ik net mijn eerste aanvraag binnen voor een campagne! Daar heb ik ook echt zin in en past ook helemaal bij mijn blog. Dus ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden.

 11. zegt:

  ja je hebt gelijk, ik ben het met je eens. bloggen is ontzettend leuk en dat je er geld mee kunt verdienen is een leuke bijkomstigheid. ik blog nu al 7 jaar en ben blij dat ik ervoor beloond word op deze manier:)

 12. vanessa zegt:

  Handig artikel ! XO

 13. Knap artikel! Ik ga ook volledig met je mening akkoord als het gaat over betrouwbaarheid. Een blog kan nog steeds betrouwbaar en fijn zijn, ook als het betaalt wordt voor artikels en/of spullen gratis krijgt!

 14. zegt:

  Ik vind het top als je geld kunt verdienen met je hobby. Why not? En je schrijft hartstikke leuk. Dus blijf vooral lekker doen!

 15. zegt:

  Ik vindt dit echt een heel sterk artikel !
  Niet alleen heel sterk geschreven maar als beginnend blogger zijn dit soort tips echt precies wat ik nodig heb. Ik wil ook supergraag geld gaan verdienen met mijn blog maar ik wist niet hoe, gelukkig nu wel 🙂
  Jou artikel kwam echt als een geschenk 🙂

  Heel leuk !

  Liefs

 16. Heel fijn artikel 😀 Dankje dat je alles zo duidelijk uitlegt!
  Wij werken nu alleen met Adsense. Geen vetpot, maar elk centje is er toch weer eentje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *